Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ – Γεώργιος Χρυσόστομος Νικολαΐδης

21.11.2018

σχόλια

 

γράφει ο Κώστας Τραχανάς

 

Ο Ιάσονας Γεωργαντάς είχε έναν άγγελο καθισμένο στον ώμο του και συγχρόνως όμως είχε κι έναν διαβολάκο στην κολασμένη περιοχή της συνείδησης.

Ο Ιάσονας σε ένα ταξίδι του στην Ινδία γνωρίζει την Μυρτώ Μακρή και την Μίνα, την όμορφη Ινδή. Τις ερωτεύεται και τις δύο. Δύο πρόσωπα, δύο παράλληλες ερωτικές ιστορίες. Όμως το διπλό ερωτικό παιχνίδι που παίζει ο Ιάσονας το ανακαλύπτει η Μίνα, η οποία αμέσως τον εγκαταλείπει. Ο απότομος τρόπος που τελείωσε η σχέση του Ιάσονα με την Μίνα άφησε πληγή, που αιμορραγούσε για αρκετό καιρό στην ψυχή του.

Η οδός Δημοκρίτου. Όνομα-σύμβολο. Το παράνομο σπίτι της οδού Δημοκρίτου. Οι συναθροίσεις στην οδό Δημοκρίτου. Η παρέα της οδού Δημοκρίτου. Το ναρκοπέδιο της οδού Δημοκρίτου…

Ο υπερβολικά χοντρός, Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας Τομ Δρακάτος, ο ευεργέτης, ο σωτήρας, ο άνθρωπος που σαν νέος Μωυσής θα έπαιρνε την παρέα της οδού Δημοκρίτου από την Αίγυπτο της δυστυχίας τους και θα τους έφερνε στη Γη της Επαγγελίας, που ήθελε κόσμο γύρω του που να τον αποδέχεται, να τον θαυμάζει, να εξαρτάται απ΄ αυτόν οικονομικά. Ο Δρακάτος που τρελαινόταν να έχει την προσωπική του Αυλή, την προσωπική του αγέλη. Που υποσχόταν απραγματοποίητα πράγματα στην παρέα του και το απολάμβανε. Που τους χειριζόταν σαν πιόνια, που έπαιζε μαζί τους. Το κοπάδι του Τομ Δρακάτου. Ο Δρακάτος με τις νεφελώδεις επαγγελματικές δραστηριότητες. Τα πετύχαινε όλα αυτά ο Τομ Δρακάτος με τα λεφτά. Είχε πολλά λεφτά και τα χαλούσε για την παρέα του και για τον πληρωμένο έρωτα, τις περιστασιακές ερωμένες. Μπουκάλια με ακριβά ποτά στα στριπτιζάδικα της Συγγρού, τα τραπεζώματα της παρέας σε ακριβά εστιατόρια.

Ο χρόνος του Τομ Δρακάτου κυλούσε ανάμεσα στην ρωσίδα Ιρίνα τη γυναίκα του και στην Μόνικα την ερωμένη, και σε όλες τις άλλες περιστασιακές ερωμένες, ανάμεσα στον Διόνυσο, στο σπίτι του και στο κρυφό διαμέρισμα της Δημοκρίτου. Στο διαμέρισμα της οδού Δημοκρίτου δεχόταν τις καυτές επισκέψεις των νεαρών κοριτσιών και οργάνωνε τα πάρτυ του. Η Μόνικα η ερωμένη του ήταν ο ορισμός της άγριας θηλυκότητας. Σώμα λεπτό, δυνατό, γυμνασμένο, ένα αιλουροειδές της ζούγκλας. Και ένα πρόσωπο σκληρό, αλλά πανέμορφο. Μάτια γαλαζοπράσινα, που γυάλιζαν παράξενα. Που πίεζε αφόρητα τον Δρακάτο να χωρίσει τη γυναίκα του. Ήταν πασιφανές τι συνέδεε την ωραία και το τέρας. Ο Δρακάτος είχε δύο και περισσότερες παράλληλες ζωές, πλούσιες σε ηδονές και συγκινήσεις.

Η Μυρτώ Μακρή, η Μόνικα η Μολδαβή, ο Μιχάλης Κονταξής ο ψυχίατρος, ο Στάθης Μπεχράκης, η Στέλλα Τσαούση, ο Γιώργος Βλασσόπουλος ο έμπορος έργων ζωγραφικής , ο Νίκος Θεοχαράτος, η Όλγα Σαράφη η γυμνάστρια και ο φίλος της Στρατής Αγγελόπουλος, η Στέλλα Τσιμπουλίδου, ο Βαγγέλης ο κουρέας της Αχαρνών, η Μαριλένα Διονυσίου, η άνεργη βοηθός σκηνοθέτη, ο Γιάννης και η Κατερίνα Τσαούση, ο σερβιτόρος Γιάννης Φραγκούλης και η αδελφή του η Σόφη, οι ηθοποιοί Γωγώ και Δανάη, οι φοιτήτριες της νομικής Άρια και Παυλίνα, ο Γιώργος Σταρένιος, τα κορίτσια των στριπτιζάδικων και των μικρών αγγελιών, ο συγγραφέας Ιάσονας Γεωργαντάς ήταν ο τελευταίος που πέρασε την πόρτα του διαμερίσματος της Δημοκρίτου. Αυτή ήταν η παρέα της οδού Δημοκρίτου. Ο κύκλος της Δημοκρίτου. Κοινό χαρακτηριστικό τους: κανένας δεν ήταν επιτυχημένος στη ζωή του. Το πρόσωπο πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε ο κύκλος της Δημοκρίτου ήταν η Μυρτώ Μακρή.

Μίση, υποκρισίες, δολοπλοκίες, αντιζηλίες, σεξ, ψέματα, μικρότητες, απόπειρες δολοφονίας, εκδικητικά όντα, η θανατηφόρα Οικογενειακή αϋπνία (insomnia), διαψευσμένες προσδοκίες και ελπίδες, εξαπατήσεις, κοροϊδίες, αντιφατικές ιστορίες, ψέματα, υποκρισίες, αντιζηλίες, περιποιήσεις, υποσχέσεις, εκδίκηση, κερατωμένοι σύζυγοι, καζίνα, παραγωγές ταινιών, εκδόσεις εφημερίδων, επαγγελματικές σχολές, συμφέροντα, επενδύσεις, λαθρεμπόριο ναρκωτικών, τα λεφτά της Βαγδάτης, το Λος Άντζελες, η Μανίλα, η Βενεζουέλα,η Ινδία, το Λιχτεστάιν, ο Καναδάς, τα πολλά λεφτά….

Θα συνέχιζε η παρέα της οδού Δημοκρίτου; Θα έρθει η λύτρωση τελικά; Θα αποκαλυφθεί κάποιο θανάσιμο μυστικό;

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Ομάδα σύνταξης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου