Θάνος Σταθόπουλος – La Folie

  Δελτίο τύπουΝέα κυκλοφορία  Θάνος ΣταθόπουλοςLa Folie  Πεζά κείμενα με έντονο αποσπασματικό και ποιητικό χαρακτήρα, για τις εκφάνσεις του παράδοξου και του παράλογου στην ανεστραμμένη όψη της πραγματικότητας.Ο Θάνος Σταθόπουλος συνεχίζει την περιήγησή του στις συντεταγμένες του αρχείου, που περιέχει τα στοιχεία μιας προσωπικής μυθολογίας, εμμένοντας στο Κείμενο ως λογοτεχνικό είδος και ερωτικό ποιητικό γεγονός.Το La […]
- 25.10.2015 -

 

 

Δελτίο τύπου

Νέα κυκλοφορία

 la-folie

Θάνος Σταθόπουλος
La Folie

 

Πεζά κείμενα με έντονο αποσπασματικό και ποιητικό χαρακτήρα, για τις εκφάνσεις του παράδοξου και του παράλογου στην ανεστραμμένη όψη της πραγματικότητας.
Ο Θάνος Σταθόπουλος συνεχίζει την περιήγησή του στις συντεταγμένες του αρχείου, που περιέχει τα στοιχεία μιας προσωπικής μυθολογίας, εμμένοντας στο Κείμενο ως λογοτεχνικό είδος και ερωτικό ποιητικό γεγονός.
Το La Folie είναι ένα μικροσκοπικό μουσείο που δεξιώνεται τα επικίνδυνα εκθέματα και τις ευγενείς αθλιότητες της παράκρουσης, του κενού, της υπαρξιακής υπερβολής, της ιστορίας της λογοτεχνίας, της αυτοβιογραφίας, του ερωτικού πάθους, της μελαγχολίας και του παραλόγου.
Η θραυσματική και sui generis πρόζα του συγγραφέα αποδίδει την ωραιότητα και μη της κοινής μας ψυχοπαθολογίας, Έτσι, το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί και ως μια ποιητική μαρτυρία για όλα όσα εκτυλίσσονται στην ανεστραμμένη όψη της κάθε μέρας.

Ο Θάνος Σταθόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1963. Έχει εκδώσει τα βιβλία: "Θέμα", Ερατώ 1985, "Η Ιστορία της Μουσικής", Ίκαρος 1994, "Playback", Γαβριηλίδης 2003, "Ένας Σωρός Γλώσσα", Γαβριηλίδης 2007, "Το Αυτόματο¨, Γαβριηλίδης 2013, ¨La Folie¨, Ίκαρος 2015. Από το 1999 μέχρι σήμερα εργάζεται ως παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ. Συμμετείχε επίσης στην τηλεοπτική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος, στην ΕΤ1, "Hotel Τρίτων". Υπήρξε τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας "Η Καθημερινή".

 

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου