Εκείνος ήταν 28 χρονών νέος, ωραίος με όνειρα για ζωή! Εκείνη ήταν λίγο μικρότερη στα 25, ευαίσθητη, καλότροπη με ένα πλατύ χαμόγελο να πλανιέται συνεχώς στο πρόσωπο της. Αγαπήθηκαν κεραυνοβόλα, κυριολεκτικά από την πρώτη ματιά που αντάλλαξαν. Τυχαία γνωρίστηκαν και τελείως συμπτωματικά.

Ο Άγγελος έφευγε βιαστικά για να προλάβει ένα προγραμματισμένο ραντεβού και η Αγγέλα κι αυτή βιαστική για να προλάβει την τράπεζα ανοικτή. Εκεί στη διασταύρωση του δρόμου συναντήθηκαν για πρώτη φορά οι ματιές τους ή καλύτερα συνάντησε ο ένας τον άλλο. Το σίγουρο ήταν ότι κανείς από τους δυο στο τέλος όσο βιαστικοί και να ήταν δεν πρόλαβε το ραντεβού! Τους πρόλαβε ο φτερωτός Άγγελος ο οποίος με τα βέλη του σημάδεψε με μεγάλη επιτυχία και μαεστρία, θα έλεγε κανείς, τις καρδιές, τόσο του Αγγέλου, όσο και της Αγγέλας! Και έτσι άπλα ο Άγγελος και η Αγγέλα κατέληξαν στο απέναντι cafe να πίνουν καπουτσίνο με άρωμα βανίλιας!

Η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη, αυτή που θα ζήλευε ο κάθε ένας, αυτή που πάντα συναντούμε στα παραμύθια! Έτσι ήταν! Ζούσαν μια παραμυθένια ζωή που όμως δυστυχώς στο τέλος το δικό τους παραμύθι δεν θα τέλειωνε με την αγαπημένη φράση «...και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Άγγελος και η Αγγέλα ζούσαν μια αγγελικά πλασμένη ζωή ή τουλάχιστο έτσι πίστευαν μέχρι τώρα. Αγαπούσε ο ένας τον άλλον, έκαναν όνειρα, ενώ γνωστοί και φίλοι τούς αποκαλούσαν χαϊδευτικά οι «άγγελοι». Με τη βοήθεια και τη στήριξη των γονέων τους άρχισαν να δημιουργούν το δικό τους σπίτι, να κάνουν όνειρα, σκεπτόμενοι το μέλλον τους. Είχαν αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα και η στιγμή για να αποκτήσουν ένα παιδί, να γίνουν, να νιώσουν, όπως και οι δυο πίστευαν, μια ολοκληρωμένη οικογένεια!

Δυστυχώς τα πρώτα σύννεφα άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση στο άκουσμα της είδησης από τους ειδικούς ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί. Ο Άγγελος και η Αγγέλα πάγωσαν! Έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους! Προσπάθησαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, να συνέλθουν από το σοκ, να σκεφτούν κάποιες πιθανές και εναλλακτικές λύσεις! Εκεί ήταν που έκαναν την εμφάνιση τους και οι πρώτοι καυγάδες! Αγγέλα και Άγγελος διαφωνούσαν για το τι έπρεπε να γίνει και δεν τους έφτανε μόνο αυτό ήρθε και το γεγονός της απόλυσης του Άγγελου από την εργασία του λόγω της οικονομικής κρίσης να επιβαρύνει την κατάσταση.

Οι καυγάδες άρχισαν να γίνονται εντονότεροι και συχνότεροι! Οι κατηγορίες και οι ευθύνες για την κατάσταση που είχαν βρεθεί πηγαινοέρχονταν σαν μπαλάκι από τον ένα στον άλλο καθώς άρχισαν να μπαίνουν και χαρακτηρισμοί! Ένα βράδυ ο Άγγελος απεκάλεσε την Αγγέλα ανίκανη και στείρα γιατί δεν μπορούσε να του χαρίσει ένα παιδί. Η Αγγέλα του απάντησε αποκαλώντας τον ανεύθυνο και άβουλο, χωρίς προσωπικότητα αφού δεν είχε δουλειά, ενώ του έριξε και την ευθύνη για το οικονομικό πρόβλημα που άρχισαν να αντιμετωπίζουν. Αφού την χαστούκισε της είπε ότι αυτή φέρει την ευθύνη για τα οικονομικά λόγω της μεγαλομανίας και των οικονομικών ανοιγμάτων που επέλεξε η ίδια. Το αποτέλεσμα ήταν να κοιμηθούν για πρώτη φορά σε ξεχωριστά κρεβάτια.

Το γυαλί είχε είδη ραγίσει! Το άλλο πρωί τίποτα δεν θύμιζε τις παλιές καλές μέρες! Ο κάθε ένας άρχισε να τραβά το δρόμο του! Μετά από τις ανεπιτυχείς προσπάθειές του για να βρει δουλειά ο Άγγελος τόσο είχε απελπιστεί που το έριξε στο αλκοόλ! Άρχισε να πίνει για να ξεχάσει ή καλύτερα για να αποφύγει τα προβλήματα που ζούσε! Η Αγγέλα αν και εργαζόταν ποτέ της δεν συγχώρεσε τον Άγγελο που τη θεωρούσε υπεύθυνη για το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να αποκτήσουν ένα παιδί. Απορροφημένοι και αποξενωμένοι στα προβλήματα τους ο Άγγελος και η Αγγέλα ζούσαν μια μίζερη ζωή, μια ζωή που δεν θύμιζε καθόλου τα όνειρα που είχαν κάνει κάποτε μαζί! Σε όλα αυτά ήρθε σαν βαρίδι να προστεθεί και το οικονομικό, το οποίο είχε γίνει αβάστακτο. Η αποξένωση μεταξύ τους όλο και μεγάλωνε όπως και η απόσταση που άρχισε να τους χωρίζει. Οι προστριβές έγιναν συνεχόμενες και εντονότερες, φτάνοντας στο απροχώρητο όταν η ειδοποίηση από την τράπεζα ήταν πλέων τελεσίδικη, είτε παίρνει τα λεφτά που της οφείλουν είτε τους παίρνει το σπίτι!

Το σπίτι τους το πήρε, όπως τους πήρε και τις ζωές τους! Ο Άγγελος και η Αγγέλα, οι «Άγγελοι» όπως τους αποκαλούσαν γνωστοί και φίλοι, τελικά φτώχυναν, όχι μόνο με την κυριολεκτική έννοια σε λεφτά και υλικά αγαθά αναγκαζόμενοι στο τέλος να πουλήσουν το σπίτι τους για να γλιτώσουν τα χειρότερα, αλλά κυρίως φτώχυναν συναισθηματικά! Φτώχυναν σε ψυχικά αποθέματα μη μπορώντας να αντέξουν και να αντεπεξέλθουν στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν! Και μη μπορώντας να αντέξουν το συναισθηματικό ή καλύτερα να διαχειριστούν το συναισθηματικό βάρος, για το μόνο που στο τέλος συμφώνησαν ήταν η κοινή δήλωση που ανέβασαν αργότερα μέσω των λογαριασμών τους στο Facebook γνωστοποιώντας σε φίλους και γνωστούς το χωρισμό τους με την εξής φράση «τελικά και οι άγγελοι φτώχυναν…»

 

_

γράφει ο Φίλιππος Φιλίππου