τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Λογοτεχνικός διαγωνισμός διηγήματος στα Τρίκαλα

Λογοτεχνικός διαγωνισμός διηγήματος στα Τρίκαλα

___

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε επειδή η συμμετοχή δεν ήταν η προσδοκώμενη

___

Τον 1ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό διηγήματος για παιδιά, εφήβους και ενήλικες με τίτλο «Πες μια ιστορία», διοργανώνουν στα Τρίκαλα οι εκδόσεις  «Τύποις».

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις κατηγορίες:


1. Παιδικά διηγήματα

2. Διηγήματα για εφήβους

3. Διηγήματα για ενηλίκους

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν κάτοικοι του νομού Τρικάλων ανεξάρτητα από την ηλικία. Οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό  με ελεύθερο θέμα και  ένα διήγημα σε όποια από τις τρεις κατηγορίες επιλέξουν.

Το κάθε έργο που θα κατατεθεί δεν μπορεί να υπερβαίνει:

1. Για την κατηγορία παιδικού διηγήματος τις 3000 λέξεις

2. Για την κατηγορία εφηβικού διηγήματος τις 4000 λέξεις

3. Για την κατηγορία των ενηλίκων τις 5000 λέξεις

Όροι συμμετοχής

Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι κάτοικοι του Νομού Τρικάλων. Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα και να υποβληθούν σε 5 δακτυλογραφημένα αντίτυπα. Εκτός από τα παραπάνω αντίτυπα απαιτείται και ψηφιακό αντίγραφο του κειμένου σε μορφή αρχείου κειμένου αποθηκευμένο σε CD. Τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και τηλέφωνο) του διαγωνιζόμενου καθώς και η κατηγορία  στην οποία εντάσσεται το έργο τους (διήγημα για παιδιά, διήγημα για εφήβους, διήγημα για ενήλικους) θα πρέπει να αναγράφονται στην πρώτη σελίδα του έργου που θα καταθέσουν.

Τα πέντε αντίτυπα, ο μικρός φάκελος καθώς και το CD θα πρέπει να σταλούν με την ένδειξη:  1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός «Πες μια ιστορία»  στη διεύθυνση: Βιβλιοπωλείο «Τύποις», Πλατεία Μακαρίου 10 –  Τρίκαλα – Τ.Κ. 42100.

Καταληκτική ημερομηνία και αξιολόγηση

Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν τα έργα τους  έως τις 31 Ιουνίου 2015 (ημερομηνία ταχυδρομείου). Η αξιολόγηση των κειμένων θα γίνει από κριτική επιτροπή που θα αποτελείται από εκπαιδευτικούς του νομού Τρικάλων και θα γίνει στο διάστημα από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

Βραβεία

1. Από τις εκδόσεις «Τύποις» θα κυκλοφορήσουν το Δεκέμβριο του 2015 τρεις διαφορετικές εκδόσεις που θα περιλαμβάνουν τα δέκα καλύτερα διηγήματα κάθε κατηγορίας.

2. Τα τρία καλύτερα έργα κάθε κατηγορίας θα κερδίσουν δώρα από το βιβλιοπωλείο «Τύποις». Το σύνολο των διακριθέντων έργων θα ανακοινωθούν στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ της περιοχής.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και την αποδοχή των όρων.

Επιμέλεια κειμένου

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται ως συγγραφέας, ποιητής, αξιολογητής και λογοτεχνικός επιμελητής μυθιστορημάτων, ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων, καθώς και ως αρθρογράφος σε πολιτιστικές ιστοσελίδες. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κι έργα του συμμετέχουν σε ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης. "Το Αγκάθινο Στέμμα" από τις εκδόσεις ΕΞΗ είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την πλοκή, καθώς και για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα: http://ekdoseiseksi.gr/shop/ελληνική-λογοτεχνία/το-αγκαθινο-στεμμα/ Τρόπος επικοινωνίας: www.facebook.com/giannopoulos.theofilos

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος