Μίλτος Πασχαλίδης: ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ – Ο Άλκης Αλκαίος που γνώρισα …

  Ο Άλκης Αλκαίος ήταν ποιητής και στιχουργός. Γεννήθηκε το 1949 στην Πάργα και πέθανε το 2012 στην Αθήνα, σε ηλικία 63 ετών από καρκίνο. Έγραψε πλήθος ποιημάτων και γνωστών τραγουδιών όπως : «Ερωτικό (Με μια πιρόγα)», «Πάντα γελαστοί», «Πρωινό τσιγάρο», «Ρόζα», «Να γράφεις να τηλεφωνείς», «Αγύριστο κεφάλι», «Θέατρο σκιών», «Το νησί των πειρατών», «Χρόνια πολλά». […]
- 9.11.2014 -

 

 

Ο Άλκης Αλκαίος ήταν ποιητής και στιχουργός. Γεννήθηκε το 1949 στην Πάργα και πέθανε το 2012 στην Αθήνα, σε ηλικία 63 ετών από καρκίνο.
Έγραψε πλήθος ποιημάτων και γνωστών τραγουδιών όπως : «Ερωτικό (Με μια πιρόγα)», «Πάντα γελαστοί», «Πρωινό τσιγάρο», «Ρόζα», «Να γράφεις να τηλεφωνείς», «Αγύριστο κεφάλι», «Θέατρο σκιών», «Το νησί των πειρατών», «Χρόνια πολλά».
Βασικός του συνεργάτης υπήρξε ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Νότης Μαυρουδής, Βασίλης Παπακωσταντίνου, Σωκράτης Μάλαμας, Μάριος Τόκας και Μίλτος Πασχαλίδης.
Ο Άλκης Αλκαίος θεωρείται από τους σημαντικότερους ποιητές του ελληνικού τραγουδιού, και παρ΄ όλο το σπουδαίο έργο του ήταν αποτραβηγμένος από τα ΜΜΕ και τις δημόσιες εμφανίσεις του.

 

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου