τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Μαγική η θάλασσα

Μαγική η θάλασσα

 

Opinion_1

Γράφει η Βασιλική Αποστολοπούλου - Αναστασίου

 

Μαγική η θάλασσα. Μοναδική η αίσθηση ελευθερίας που χαρίζει σ’ όποιον την επιλέξει σαν μέσο απόδρασης. Όλα είναι μαγικά και μοναδικά. Από την πρώτη στιγμή!
Το εισιτήριο με το όνομα του προορισμού επάνω. Τα ροδάκια της βαλίτσας που χοροπηδούν στις πλάκες του πεζοδρομίου. «Τακατάκ τακατάκ» , «ξεκινάς ξεκινάς» σα να σου λένε. Η αναμονή στην προκυμαία μαζί με το πολύβουο πλήθος. Το καράβι που μπαίνει καμαρωτό στο λιμάνι. Οι καβοδέτες που φωνάζουν σε μια προσπάθεια να ακουστούν πάνω από τον θόρυβο των μηχανών. Εν τάξει, δέσαμε!
Η ώρα της γιούργιας! Όταν ανοίγουν οι μπουκαπόρτες κι ο κόσμος τρέχει να «κυριεύσει» το κάστρο, να «σημαδέψει» τον ζωτικό του χώρο, να «καταλάβει» μια θέση! Τρέχει, σπρώχνει, αγωνίζεται! Θυμάστε το τεύχος «Οκλαχόμα» του μοναδικού «Λούκυ Λουκ» με τα κάρα των εποίκων στην αφετηρία να περιμένουν την πιστολιά για να ξεχυθούν στις αχανείς εκτάσεις; Αυτό! Κυριολεκτικά! Μόνο η κραυγή λείπει! «Γιούργιαα»!
Οι κάβοι λύνονται, το φουγάρο βγάζει χοντρές τουλούπες καπνού, η μπουρού αποχαιρετά το λιμάνι. Φύγαμε! Ακουμπισμένη στην κουπαστή της πρύμνης απολαμβάνω το ηλιοβασίλεμα που μακραίνει στο βάθος καθώς μεγαλώνουν οι σκιές. Η όμορφη ώρα του δειλινού. Ο αφρός των κυμάτων πίσω από την προπέλα. Τα πρώτα άστρα, ίσως και μια φέτα φεγγάρι. Η μαγεία του ανεμπόδιστου ορίζοντα, να χάνεται η ματιά. Ταξιδεύω!
Μαγική η θάλασσα! Μοναδική η αίσθηση ελευθερίας που χαρίζει! Καλά μας ταξίδια!

Επιμέλεια κειμένου

2 Σχόλια

  1. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

    Είναι πραγματικά θαυμαστός ο τρόπος που η Βασιλική φωτογραφίζει – στην κυριολεξία- αντι με φίλμ, με λέξεις μια σκηνή που όλοι μας έχουμε δει. Ομολογώ πως ήταν λες και έβλεπα την σκηνή στην οθόνη. Μόνο που εδώ προστίθεται ο λυρισμός και η μαγεία της θαυμάσιας περιγραφικής δύναμης της συγγραφέως. Καλά σου ταξίδια Βασιλική. Ομορφα με ταξίδεψες!

    Απάντηση
  2. Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

    Από τα πιο όμορφα σχόλια που θα μπορούσα να ακούσω, Χριστόφορε φίλε μου! Γιατί πραγματικά λατρεύω να “βλέπω” εικόνες μέσα από ένα κείμενο – είτε το διαβάζω είτε το γράφω εγώ! Σ΄ευχαριστώ πολύ για την τόσο στοχευμένη σου κριτική – έπιασες αληθινά τον “σφυγμό” μου!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος