τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Μαύρο πρόβατο στο Τέξας, του Κώστα Χαλαρά

Μαύρο πρόβατο στο Τέξας, του Κώστα Χαλαρά

ΤΙΤΛΟΣ: Μαύρο πρόβατο στο Τέξας

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κώστας Χαλαράς

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Αθλητισμός

ΑΛΛΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Οικογενειακές σχέσεις

ΕΙΔΟΣ: Μυθιστόρημα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Θέληση, Οικογένεια/Οικογενειακά προβλήματα, Σχολείο

ΔΙΑΦΟΡΑ: Βραβείο παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου

ΣΕΛΙΔΕΣ: 84

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΚΡΙΤΙΚΗ: Μπορεί κανείς να τη διαβάσει εδώ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Μεταίχμιο, 2016.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

  1. Ποιος είναι ο ιδιαίτερος τρόπος συγγραφής του βιβλίου; Ποια είναι η άποψή σου γι’ αυτόν;
  2. Για ποιους λόγους θεωρείς ότι το συγκεκριμένο βιβλίο κέρδισε βραβείο; Να αναπτύξεις τις απόψεις σου.
  3. Ποια είναι τα στοιχεία που ενώνουν τους δύο πρωταγωνιστές του βιβλίου και ποια είναι αυτά που τους χωρίζουν;
  4. Βάσει όσων διάβασες στο συγκεκριμένο βιβλίο, πιστεύεις ότι η επίδραση του περιβάλλοντος είναι σημαντική για την ανάπτυξη ενός παιδιού; Να αναπτύξεις τις απόψεις σου.
  5. Ποια είναι, κατά τη γνώμη σου, η επίδραση της κληρονομικότητας και του περιβάλλοντος στη ανάπτυξη ενός παιδιού; Να αιτιολογήσεις ό,τι γράψεις.
  6. Εάν έπρεπε να φανταστείς τη ζωή των δύο πρωταγωνιστών, πώς πιστεύεις ότι θα ήταν η ζωή τους μετά από δέκα χρόνια από τη στιγμή που αγωνίζονται στον συγκεκριμένο αγώνα που αναφέρεται στο βιβλίο;
  7. Βάλε τον εαυτό σου στη θέση τού ενός από τα δύο παιδιά που πρωταγωνιστούν στο βιβλίο. Προσπάθησε να καταγράψεις στο ημερολόγιό σου τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου την παραμονή του αγώνα αλλά και μετά από αυτόν.

Επιμέλεια: Θεόδωρος Στάμος 

Επιμέλεια κειμένου

Θεόδωρος Στάμος

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Κάθε βιβλίο παρουσιάζεται μ’ έναν τέτοιο τρόπο ώστε να επιλέγει ο καθένας αυτό που τον ενδιαφέρει. Βλέποντας κανείς τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην "ταυτότητα" του βιβλίου, μπορεί να κρίνει εάν ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά του. Οι "Θεματικές Ενότητες" στις οποίες εντάσσονται τα βιβλία είναι οι εξής: Α. Ο άνθρωπος και η φύση, Πόλη – Ύπαιθρος Β. Λαογραφικά Γ. Οικογενειακές σχέσεις Δ. Θρησκευτική ζωή Ε. Εθνική ζωή Ζ. Παλαιότερες μορφές ζωής Η. Ταξιδιωτικά κείμενα Θ. Η αποδημία/Ο καημός της ξενιτιάς/Ο ελληνισμός έξω από τα σύνορα/Τα μικρασιατικά /Οι πρόσφυγες Ι. Αθλητισμός ΙΑ. Η αγάπη για τους συνανθρώπους μας/Οι φιλικοί δεσμοί/Η αγάπη ΙΒ. Η βιοπάλη/Το αγωνιστικό πνεύμα του ανθρώπου ΙΓ. Προβλήματα της σύγχρονης ζωής ΙΔ. Οι φίλοι μας τα ζώα ΙΕ. Θέατρο 1. Αλληγορικά 2. Εφηβικοί Έρωτες 3. Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές 4. Ιστορικά. Οι "Ετικέτες" εξειδικεύουν ακόμη περισσότερο το περιεχόμενο του βιβλίου, αναφέροντας τα θεματικά του κέντρα. Οι "Ερωτήσεις" καταβλήθηκε προσπάθεια να είναι διαφορετικές, όσο είναι δυνατό, για κάθε βιβλίο και προσαρμοσμένες σ’ αυτό. Σχεδόν όλες είναι ανοικτού τύπου, που δεν απαντώνται, δηλαδή, μονολεκτικά. Χρήσιμο θα ήταν να γράφονται από τους μαθητές -εάν ο αναγνώστης του βιβλίου είναι μαθητής- και να δίνονται στον εκπαιδευτικό ή τον γονέα για διόρθωση. Σχεδόν όλες απαιτούν κριτική ικανότητα. Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις ή απορίες έχει κανείς μπορεί να τις αποστείλει με τη μορφή σχολίου στον ιστότοπο που φιλοξενεί τις παρουσιάσεις μου ή στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: st_theodor@yahoo.gr

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος