Μα τι υπέροχος κόσμος! (Βασισμένο στο τραγούδι What a wonderful world!)

1.12.2018

Οι εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο μας χάρισαν πρόσφατα ακόμη ένα «μαγικό» βιβλίο, που δεν ξέραμε καν ότι χρειαζόμασταν στη ζωή μας!

Με κείμενο βασισμένο στο αγαπημένο τραγούδι «What a wonderful world» των Bob Thiele & George David Weiss, όπως το τραγούδησε ο Louis Armstrong και εικονογράφηση που πραγματικά μας θυμίζει πόσο υπέροχος είναι αυτός ο κόσμος, είναι ένα βιβλίο που μικροί και μεγάλοι θα αγαπήσουν. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ηλικίες γι’ αυτό το βιβλίο κι αυτό το κάνει πραγματικά αξιόλογο.

Η έκδοση είναι πολύ προσεγμένη, με σκληρό εξώφυλλο και χώρο για να γράψει το παιδί το όνομά του. Η εικονογράφηση του Tim Hopgood, γεμάτη χρώματα, πιάνει όλη την σελίδα και μας μεταφέρει κι εμάς σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Τα πιο μικρά παιδιά σίγουρα θα τα «τραβήξει» η συγκεκριμένη εικονογράφηση και θα θελήσουν να φτιάξουν την δικιά τους ιστορία γι’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο!

Είναι ένα βιβλίο που μας γεμίζει χαρά κι αισιοδοξία και μπορούμε να καταφεύγουμε σε αυτό όποτε δεν είμαστε τόσο καλά.

Δραστηριότητες για το σπίτι

Διαβάζουμε το βιβλίο κι έπειτα ακούμε το συγκεκριμένο τραγούδι στα αγγλικά. Προσπαθούμε να το τραγουδήσουμε στα ελληνικά, με οδηγό το βιβλίο.

Η εικονογράφηση του βιβλίου έχει πολλές πεταλούδες. Μετράμε πόσες είναι σε κάθε σελίδα ή τις χωρίζουμε ανάλογα με το χρώμα ή μετράμε συνολικά στο βιβλίο πόσες υπάρχουν συνολικά. Πάντα εξαρτάται από το επίπεδο του παιδιού.

Αναπαριστούμε όποια σελίδα του βιβλίου θέλουμε και φτιάχνουμε την δική μας ιστορία μέσα από αυτοσχεδιασμό, για έναν υπέροχο κόσμο όπως τον φανταζόμαστε εμείς.

 

Δραστηριότητες για την τάξη

Αφού διαβάσουμε το βιβλίο, συζητάμε γιατί πιστεύουμε ότι ο κόσμος μας είναι υπέροχος και τι τον κάνει υπέροχο. Καταγράφουμε τις ιδέες μας κι έπειτα τις αποτυπώνουμε με ζωγραφική, όλοι μαζί, σε χαρτί του μέτρου.

Παρατηρούμε ότι στην εικονογράφηση υπάρχουν κρυμμένες πολλές πεταλούδες κι έτσι αποφασίζουμε να φτιάξουμε κι εμείς τις δικές μας πεταλούδες από χαρτόνι. Τις ζωγραφίζουμε με όποιο τρόπο θέλουμε, τους βάζουμε ένα ρολό υγείας για σώμα, σύρμα πίπας για κεραίες και χρυσόσκονη!

Στη συνέχεια, παίρνει ο καθένας την πεταλούδα του και χορεύουμε μαζί τους, στον ρυθμό του τραγουδιού «What a wonderful world». Ο χορός μπορεί να έχει συγκεκριμένα βήματα που θα μάθουμε, να περιλαμβάνει πανιά κι άλλα υλικά ή απλά να είναι αυτοσχεδιασμός.

Όταν βγαίνουμε διάλειμμα στην αυλή, παίρνουμε μαζί τις πεταλούδες μας για να παρατηρήσουν τον κόσμο γύρω τους, κι όταν γυρίσουμε στην τάξη, συζητάμε τι είδαν οι πεταλόυδες που τους θύμισαν πως ο κόσμος είναι όμορφος.

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη έχει τελειώσει Νηπιαγωγός μα στον ελεύθερο χρόνο της είναι εφευρέτρια ονείρων κι εκπαιδεύτρια σοκολατένιων λαγών. Έχει φάει από το μήλο της Χιονάτης κι επέζησε γι’ αυτό και ξέρει όλα τα μυστικά των ηρώων των παραμυθιών. Μένει  με τις 73 πολύχρωμες γάτες της που γουργουρίζουν τα κάλαντα όλο το χρόνο και γράφει παραμύθια για μικρούς, μεγάλους και ονειροπόλους. Σπουδάζει από το 2014 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, έχει βραβευτεί για παραμύθια και διηγήματά της κι είναι εθελόντρια ομαδάρχισσα σε κατασκηνώσεις. Σπουδάζει σε μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ σχετικό με φιλαναγνωσία και το πρώτο της βιβλίο για παιδιά «Το αρχηγείο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου