Μόνο τα θηλυκά κουνούπια εκδικούνται, του Άκη Παρισιάδη

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη το πρώτο μυθιστόρημα του Άκη Παρισιάδη, με τίτλο, “Μόνο τα θηλυκά κουνούπια εκδικούνται.” Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που εξελίσσεται τη δεκαετία του 50, στην Αθήνα. Τρεις απόπειρες δολοφονίας εναντίον ενός γνωστού πολιτικού. Τέσσερις ώριμες γυναίκες με έντονη φεμινιστική δράση στην Αγγλία του ’20. Μια εξαφανισμένη υπηρέτρια. Τρεις θάνατοι που αποδίδονται […]
- 30.01.2015 -

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη το πρώτο μυθιστόρημα του Άκη Παρισιάδη, με τίτλο, “Μόνο τα θηλυκά κουνούπια εκδικούνται.” Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που εξελίσσεται τη δεκαετία του 50, στην Αθήνα.

Τρεις απόπειρες δολοφονίας εναντίον ενός γνωστού πολιτικού. Τέσσερις ώριμες γυναίκες με έντονη φεμινιστική δράση στην Αγγλία του ’20. Μια εξαφανισμένη υπηρέτρια. Τρεις θάνατοι που αποδίδονται σε ατύχημα. Μια ομάδα κομμουνιστών που διοχετεύει έγγραφα από τη Σοβιετική Ένωση σε όλη τη χώρα. Μια αυτοκτονία που συντελέστηκε είκοσι χρόνια πριν. Γεγονότα που μοιάζουν ασύνδετα τελικά ενώνονται από τις λεπτές κλωστές της μοίρας και δείχνουν πως η δίψα για εκδίκηση παραμένει μια αναλλοίωτη δύναμη που κινεί και διαμορφώνει τα πάντα στο πέρασμα του χρόνου. Στην Αθήνα του 1952 λίγο πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου, ο δημοσιογράφος Ιάσων Ανθύλλης, συντηρητικός και άνθρωπος της συνήθειας, με την ιδιάζουσα συμπεριφορά, αλλά και την οξυδερκή του σκέψη, θα βρεθεί άθελά του αντιμέτωπος με ένα δυσεπίλυτο μυστήριο που θα μπορέσει να αποκρυπτογραφήσει, συνδέοντας άψογα το μυρωδικό που χρησιμοποιεί η θεία του για τα όσπρια και την αγάπη του για το ρομαντικό συνθέτη Εκτόρ Μπερλιόζ. “Προσπαθώ να κατανοήσω την ανθρώπινη φύση. Όμως πάντα μένω εμβρόντητος. Αναρωτιέμαι εντέλει τη διαφορά μας με τα ζώα. Εκείνα ορισμένες φορές μοιάζουν πιο ανθρώπινα ή εμείς πιο ζωώδεις;”

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου