Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

23.12.2017

σχόλια

 

ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΟΥΖΙΛ

ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Μετάφραση-Επίμετρο: Γιώργος Κεντρωτής

 Σειρά: Ξένη κλασική λογοτεχνία

ISBN: 978-618-03-1301-7

Σελίδες: 176, τιμή: 8,80€

 

«∆είξε δυσπιστία σ’ έναν άντρα, και οι πιο ξεκάθαρες αποδείξεις πίστεως θα γίνουνε στο άψε σβήσε σηµάδια απιστίας – εµπιστέψου τον, και οι πιο χειροπιαστές αποδείξεις απιστίας γίνονται σηµάδια παραγνωρισµένης πίστεως που κλαίει σαν µικρό παιδί δαρµένο. Τίποτα δεν ερµηνευόταν καθαυτό, το ένα πράγµα εξαρτάτο από τ’ άλλο, έπρεπε ή να εµπιστεύεται ή να µην εµπιστεύεται το Όλον, να το αγαπά ή να το θεωρεί απάτη».

Τρεις γυναίκες αντιµέτωπες µε άντρες, οι οποίοι θα γίνουν υπαίτιοι για την προσωπική τραγωδία της καθεµιάς. Τρεις αριστουργηµατικές ιστορίες του Μούζιλ µε θέµα την αέναη πάλη ανάµεσα στο θαύµα και τις αντιφάσεις που κρύβουν οι ανθρώπινες σχέσεις και ειδικότερα αυτές µεταξύ ανδρών και γυναικών.

 

Για τον συγγραφέα:

Ο Ρόµπερτ Μούζιλ γεννήθηκε το 1880 στο Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας. Μετά τις γυµνασιακές του σπουδές µπήκε οικότροφος σε στρατιωτική σχολή. Σπούδασε µηχανικός και παράλληλα στράφηκε προς τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία και την πειραµατική ψυχολογία. Το 1908 αναγορεύτηκε διδάκτωρ της φιλοσοφίας, της φυσικής και των µαθηµατικών. Πριν αφοσιωθεί στη συγγραφή υπηρέτησε στο ιταλικό µέτωπο στη διάρκεια του Πρώτου Παγκόσµιου πολέµου, όπου και παρασηµοφορήθηκε. Μεταξύ άλλων εξέδωσε τα έργα Οι αναστατώσεις του οικότροφου Ταίρλες (1906) και ∆εσµοί (1911). Πέθανε στη Γενεύη το 1942 αφήνοντας ανολοκλήρωτο το µεγάλο του µυθιστόρηµα Ο άνθρωπος χωρίς ιδιότητες. Έγραψε πλήθος δοκιµίων και θεατρικά έργα.

 

GEORGE R.R. MARTIN

Το φως που σβήνει

Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου

 Σειρά: Βιβλία φαντασίας

ISBN: 978-618-03-1107-5

Σελίδες: 528, Τιμή: 17,70 €

 

 

ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΟΥ Ο∆ΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΣΚΟΤΑ∆Ι.

ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟ ΦΩΣ.

 

Ο Ντερκ τ’Λάριεν καλείται στον αποµακρυσµένο πλανήτη Γουόρλορν από µια αγαπηµένη που πίστευε πως είχε χάσει. Αλλά ο Γουόρλορν δεν είναι ο πλανήτης που φανταζόταν, και η Γκουέν Ντελβάνο δεν είναι πια η γυναίκα που ήξερε. Είναι δεσµευµένη µε έναν άλλο άντρα, σε έναν ετοιµοθάνατο κόσµο παγιδευµένο στο λυκόφως, όπου ο κυνηγός και ο κυνηγηµένος είναι συχνά έννοιες σχετικές.

Η Γκουέν χρειάζεται την προστασία του Ντερκ, κι αυτός θα κάνει τα πάντα για να τη βοηθήσει, ακόµα κι αν χρειαστεί να προκαλέσει τον βάρβαρο άντρα που την έχει διεκδικήσει. Αλλά ένα απαραβίαστο πέπλο µυστικότητας περιβάλλει τους πάντες, και είναι αδύνατον να ξεχωρίσει τους φίλους από τους εχθρούς. Αποµονωµένοι από την υπόλοιπη ανθρωπότητα, σε έναν κόσµο δίχως νόµους, οι τρεις τους θα έρθουν αντιµέτωποι µε το παρελθόν, τις προσωπικές τους αξίες και τον ίδιο τους τον εαυτό, σε ένα θανάσιµο τρίγωνο µε απροσδόκητες συνέπειες.


ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ:

Εντυπωσιακή επιστηµονική φαντασία… η Άγρια ∆ύση στο απώτερο διάστηµα.
Los Angeles Times

Ο George R. R. Martin έχει τη φωνή ενός ποιητή και ένα µυαλό σαν ατσάλινη παγίδα.
Algis Budrys, συγγραφέας

 

Για τον συγγραφέα:

Ο George R. R. Martin είναι αµερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος έργων φαντασίας, τρόµου και επιστηµονικής φαντασίας. Γεννήθηκε το 1948 στο Νιου Τζέρσι και σπούδασε δηµοσιογραφία στο πανεπιστήµιο Northwestern του Ιλινόις. Εργάστηκε ως σεναριογράφος και παραγωγός για την τηλεόραση και τον κινηµατογράφο. Ξεκίνησε τη συγγραφική του σταδιοδροµία το 1971 και σήµερα θεωρείται ένας από τους µεγαλύτερους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού. ∆ιασηµότερο διεθνώς έργο του είναι το έπος φαντασίας Το τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου, το οποίο µεταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειρά µε τον τίτλο Game of Thrones. Ο Martin έχει τιµηθεί έξι φορές µε το βραβείο Locus, τέσσερις φορές µε το βραβείο Hugo, δύο φορές µε το βραβείο Nebula, ενώ έχει κατακτήσει επίσης τα βραβεία World Fantasy και Bram Stoker.

Το 2011 συµπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time µε τα «100 άτοµα που ασκούν τη µεγαλύτερη επιρροή παγκο­σµίως», ενώ το 2012 κέρδισε το Παγκόσµιο Βραβείο Φαντασίας για το σύνολο του έργου του. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει εκατοµµύρια αντίτυπα.

 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο δράκος του πάγου
Ο ιππότης των Επτά Βασιλείων
Το όνειρο του Μισισιπή
Το Καταφύγιο των Ανέμων
Η σκιά του κυνηγού
Τα ταξίδια του Ταφ

 

YRSA SIGURDARDÓTTIR

DNA

Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς

Σειρά: Αστυνομικό

ISBN: 978-618-03-1098-6

Σελίδες: 528, τιμή: 17,70€

 

 

Βραβείο της Δανέζικης Ακαδημίας Αστυνομικής Λογοτεχνίας

Βραβείο Blood Drop (Καλύτερο Ισλανδικό Αστυνομικό Μυθιστόρημα της χρονιάς)

ΒΡΑΒΕΙΟ Petrona (Καλύτερο σκανδιναβικό αστυνομικό μυθιστόρημα)

 

Ο φόνος ήταν η τιμωρία της. Ποια ήταν όμως η αμαρτία της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή;

Μόνο η επτάχρονη κόρη του θύματος, που ήταν κρυμμένη στο δωμάτιο στη διάρκεια του φόνου, μπορεί να έχει την απάντηση.

Ο ντετέκτιβ Χούλνταρ, που μόλις έχει πάρει προαγωγή και νιώθει πελαγωμένος, θα απευθυνθεί στην ψυχολόγο Φρέγια για να τον βοηθήσει να προσεγγίσει το κοριτσάκι-μάρτυρα κλειδί. Τη συνεργασία τους όμως σκιάζει το πρόσφατο ερωτικό τους παρελθόν.

Τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν μία ακόμα γυναίκα δολοφονείται και ένας ραδιοερασιτέχνης, λαμβάνοντας περίεργα μηνύματα που τον συνδέουν και με τα δύο θύματα, ξεκινά τη δική του έρευνα.

Ποιος θα καταφέρει να σπάσει τον κώδικα του δολοφόνου πρώτος; Ποια είναι η σκοτεινή και μυστηριώδης ιστορία που θέλει να τους πει; Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα του;

 

Για την συγγραφέα:

Η ισλανδή Yrsa Sigurdardóttir (Ίρσα Σιγκουρδαρντότιρ, 1963), πολιτικός µηχανικός στο επάγγελµα, πολυβραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μητέρα δύο παιδιών, θεωρείται από τα νέα µεγάλα ονόµατα του αστυνομικού θρίλερ. Τα μυθιστορήματά της γνωρίζουν τεράστια επιτυχία διεθνώς, ενώ αρκετά από αυτά μεταφέρονται στον κινηματογράφο. Το DNA είναι το πρώτο μιας βραβευμένης σειράς με ήρωες την παιδοψυχολόγο Φρέγια και τον ντετέκτιβ Χούλνταρ, που εδραιώνει τη θέση της Sigurdardóttir στην κορυφή της αστυνομικής λογοτεχνίας. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί επίσης το θρίλερ της Η εκδίκηση, το οποίο τιμήθηκε με το Icelandic Crime Fiction Award, ενώ ήταν μεταξύ των υποψήφιων τίτλων για το Glass key, την υψηλότερη διάκριση για βιβλίο σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας. Προηγούμενα έργα της: Η έκρηξη, Ο κύκλος του κακού, Οι χαμένες ψυχές.

 

 

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ:

Το πρώτο βιβλίο μιας καινούργιας εξαιρετικής σειράς από τη νέα βασίλισσα του σκανδιναβικού νουάρ, εμπνευσμένης από ιστορίες διαλυμένων οικογενειών, αποτυπώνει σκοτεινά εγκλήματα και σύνθετες έρευνες εξιχνίασής τους. Μην τη χάσετε!
Sarah Ward, συγγραφέας

Πέντε αστέρια! Πιστέψτε τις κριτικές. Αστυνομική λογοτεχνία στα καλύτερά της.
Heat magazine

Η Sigurdardóttir μπλέκει αριστοτεχνικά τα διαφορετικά νήματα της πλοκής συνδυάζοντάς τα σε μια αξέχαστη κλιμάκωση.
Sunday Times

Καταλαβαίνω γιατί τόσοι πολλοί είναι ενθουσιασμένοι με την Yrsa. Είναι καθηλωτική, φρέσκια
και συναρπαστική.
James Patterson, συγγραφέας

Τα ασυνήθιστα εγκλήματα και η αίσθηση του μακάβριου φέρνουν στον νου Nesbo, αλλά τα βιβλία της Yrsa διαθέτουν κάτι ακόμα σκοτεινότερο: τρόμο σε συνδυασμό με αστυνομική πλοκή. Το απόλυτο must.
welovethisbook.com

Ένα ακόμα κατόρθωμα από τη Sigurdardóttir που ενισχύει τη φήμη της ως βασίλισσας του σκανδιναβικού νουάρ.
i Paper

 

 

ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΙΚΑΩ ΕΓΩ

 Σειρά: Ελληνική λογοτεχνία

Υπεύθυνη σειράς: Ελένη Μπούρα

Εξώφυλλο: Μαλακό

ISBN: 978-618-03-1236-2, Τιμή: 15,50 €

Ιστορία δεν είναι οι απόψεις των ιστορικών, είναι οι ζωές των ανθρώπων. Ένας ζαχαροπλάστης που φτιάχνει την καλύτερη κρέμα στην πόλη. Ένας Κρητικός χωροφύλακας που κάνει σαματά. Μία παρέα από φοιτητές και ο παλιός τους δάσκαλος. Ένας Γάλλος γιατρός που έζησε πολλά. Μία αρτίστα που κεντάει γιασεμιά στον ποδόγυρο. Ένας απότακτος Πελοποννήσιος με σχέδια κρυφά. Γονείς και παιδιά, φίλοι και συνεργάτες, αδέλφια, μοναχικοί λύκοι, ερωτευμένα ζευγάρια. Ένας φόνος, μία παρ’ ολίγον κατάχρηση και μερικά μυστικά. Από τη Θεσσαλονίκη του Μεγάλου Πολέμου ως τα capital control, οι ήρωές μας παίρνουν φόρα και προχωρούν μπροστά.

Χθες ο Γιωργάκης μού αποκάλυψε πως, όταν ήταν μικρός, τα άλλα παιδιά τον κορόιδευαν. Χαλούσαν τα λουλούδια που έπλαθε με τη λάσπη. Έκλαιγες; τον ρώτησα. Όχι, μου είπε, τι παράξενη ερώτηση. Πήγαινα σπίτι κι έπινα νερό. Η μάνα μου έλεγε πως είναι φάρμακο. Ξάπλωνα, έκλεινα τα μάτια κι έφτιαχνα μέσα στο κεφάλι μου τα πράγματα όπως ήθελα. Δεν καταλάβαινα και του ζήτησα εξηγήσεις. Να, δηλαδή, έφτιαχνα τη συνέχεια στο μυαλό μου. Στο τέλος νικούσα εγώ. Και τώρα το ίδιο κάνω, είπε και μου έδειξε τον πάγκο του. Κλείνω τα μάτια και σκέφτομαι πως φτιάχνω το μαγαζί, όλο από την αρχή. Κι είναι καλύτερο από πριν. Με έξι μεγάλα ράφια στη βιτρίνα, κρεμαστούς πολυέλαιους και σκαλιστά ασημένια κουτάλια. Στο τέλος νικάω εγώ.

 

Για την συγγραφέα:

Η Σοφία Νικολαΐδου έχει εκδώσει μυθιστορήματα, συλλογές διηγημάτων, μελέτες και μεταφράσεις. Το μυθιστόρημά της Χορεύουν οι ελέφαντες (Μεταίχμιο, 2012) μεταφράστηκε στα αγγλικά και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Melville House. Το μυθιστόρημά της Απόψε δεν έχουμε φίλους (Μεταίχμιο, 2010) μεταφράστηκε στα εβραϊκά και κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Kester Books, για το βιβλίο αυτό τιμήθηκε με το Athens Prize for Literature 2010. Διδάσκει δημιουργική γραφή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως φιλόλογος σε σχολείο.

Ακολουθήστε μας

Ο δολοφόνος στις σελίδες, του Χρήστου Μαρκογιαννάκη

Ο δολοφόνος στις σελίδες, του Χρήστου Μαρκογιαννάκη

Ο αστυνόμος Χριστόφορος Μάρκου μπλέκεται σε μια σειρά δολοφονιών που συγκλονίζουν την Αθήνα και προσπαθεί να βρει τι τις συνδέει. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν ανακαλύπτει πως τα εγκλήματα δε βασίζονται απλώς σε γνωστά αστυνομικά μυθιστορήματα αλλά και στη σειρά...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

Μας λείπεις

Μας λείπεις

Απομεσήμερο και στον ολάνθιστο κήπο μιας αυλής, χάμω στο νοτισμένο χώμα, το λούκι μάλλον έχει βουλώσει. -Κάθισε, κάθισε, νά, εδώ!, στο ψάθινο σκαμνί, κάτω από το γιασεμί που αναπνέεις το βράδυ στη φύση, κάθισε να σου πω αυτό που φαντάζεσαι και δεν το θέλεις, που όμως...

Και έρχεται η επιβίωση

Και έρχεται η επιβίωση

Κάθε βράδυ, όταν συνήλθε η μητέρα της, σαν σε όνειρο έρχεται η γιαγιά της, και της λέει:  -Άννα, το κορίτσι και τα μάτια σου!  Και την μαλώνει που το καντήλι της είναι σβηστό, το τζάκι σβηστό και ο ουρανός μελανός.  Στιγμές μετά, και τα πύρινα μάτια, η αγωνία:  -είσαι...

Ο δολοφόνος στις σελίδες, του Χρήστου Μαρκογιαννάκη

Ο δολοφόνος στις σελίδες, του Χρήστου Μαρκογιαννάκη

Ο αστυνόμος Χριστόφορος Μάρκου μπλέκεται σε μια σειρά δολοφονιών που συγκλονίζουν την Αθήνα και προσπαθεί να βρει τι τις συνδέει. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν ανακαλύπτει πως τα εγκλήματα δε βασίζονται απλώς σε γνωστά αστυνομικά μυθιστορήματα αλλά και στη σειρά...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου