Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

16.11.2018

 

ΣΤΡΑΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΗΣ  

ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ: Η ζωή μου, η Αθήνα, η πολιτική  

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σελίδες: 288

ΙSBN: 978-960-569-898-0 

Τιμή: 16,99 €


Το βιβλίο του Στράτη Στρατήγη ζωντανεύει εποχές μέσα από στιγμές. Ανοίγει μια χρήσιμη οπτική γωνία στον ιστορικό και θέτει ερωτήματα συλλογικής αυτογνωσίας σε κάθε αναγνώστη. Ο συγγραφέας προσπαθεί να κατανοήσει σε κάθε βήμα την ιστορία, καθώς παρατηρεί τον εαυτό του. Διευρύνουμε και εμείς την αντίληψή μας για την ιστορία, καθώς τον παρατηρούμε να αφηγείται.   

Από τον πρόλογο της Κωνσταντίνας Ε. Μπότσιου

 

Μια ιστορία λιγότερο ειπωμένη μετά το 1945 είναι η ιστορία του Έλληνα αστού. Ο αστικός τρόπος ζωής αγαπήθηκε και μισήθηκε έντονα μέσα στα μετεμφυλιακά πάθη και τους ιλιγγιώδεις μετασχηματισμούς της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό το βιβλίο τον ζωντανεύει μέσα από τη μαρτυρία ενός από τους γνωστότερους Αθηναίους αστούς.

Ο Στράτης Στρατήγης είναι με διττή έννοια αστός: και βέρος Αθηναίος και οπαδός της αστικής ταυτότητας· στη ζωή και στην πολιτική. Μόνιμος κάτοικος του κέντρου, ανάμεσα στον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη, διακεκριμένος νομικός, πολιτικός, προοδευτικός βασιλόφρων, φίλος ή γνωστός διαφόρων και διαφορετικών προσωπικοτήτων της δικής του αθηναϊκής «γειτονιάς» και του κόσμου, ανασυνθέτει τις επιδράσεις που είχαν οι αλλεπάλληλες εσωτερικές και διεθνείς αλλαγές πάνω στο άστυ και τις αντιλήψεις των ανθρώπων του.

Με κινηματογραφική μνήμη, κινεί την αφήγηση σε έξι δεκαετίες, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στο πλαίσιο των οποίων χρημάτισε πρώτος πρόεδρος του «Αθήνα 2004». Σε αυτή τη διαδρομή από το ναδίρ έως το ζενίθ των δυνατοτήτων του ελληνικού κράτους στον 20ό αιώνα, η Αθήνα ξανασυστήνεται στον αναγνώστη ως πολυμορφικό σκηνικό ολοένα συνθετότερων ανθρώπινων ιστοριών, μια μικρογραφία της ιστορίας της χώρας.

 

Ο συγγραφέας:
Ο Στράτης Στρατήγης γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1933 στην Πλάκα. Σπούδασε νομικά στη Βασιλεία της Ελβετίας (1951-1956), όπου αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νομικής το 1956. Δικηγόρησε στην Αθήνα από το 1960 έως το 2012 και διατέλεσε νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ από το 1964 έως το 1998, µε διακοπή στη διάρκεια της Δικτατορίας (1970-1974). Δραστηριοποιήθηκε στην πολιτική µε τη Νέα Δηµοκρατία από το 1974 έως το 1985, ενώ το 1985 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας. Την ίδια χρονιά προσχώρησε στη ΔΗΑΝΑ, όπου παρέμεινε μέχρι την αυτοδιάλυσή της το 1994. Διατέλεσε πρώτος πρόεδρος του ΔΣ της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» από τον Ιανουάριο του 1998 έως την παραίτησή του τον Ιούλιο του 1999. Συνταξιούχος από το 2012.

 

 

JOHN LEWIS GADDIS

 Ο Ψυχρός Πόλεμος: Οι συμφωνίες, οι συγκρούσεις, τα ψέματα, οι αλήθειες

Μετάφραση: Ρηγούλα Γεωργιάδου

 Σελίδες: 408 

ΙSBN: 978-960-569-900-0 

Τιμή: 19,99 €

Όλη η αλήθεια και το παρασκήνιο του Ψυχρού Πολέμου από τον κορυφαίο ιστορικό John Lewis Gaddis.

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το βιβλίο Ο Ψυχρός Πόλεμος: Οι συμφωνίες, οι συγκρούσεις, τα ψέματα, οι αλήθειες του καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ John Lewis Gaddis. Το βιβλίο, το οποίο εντάσσεται στη σειρά ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, που διευθύνει η καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Μπότσιου, μας μεταφέρει πιο ζωντανά από ποτέ στην εποχή που ο κόσμος στεκόταν στο χείλος της καταστροφής.

Ο «πρύτανης των μελετητών του Ψυχρού Πολέμου», όπως έχει χαρακτηρίσει τον Gaddis ο Noam Chomsky, συνθέτει με το βιβλίο του αυτό ένα συναρπαστικό ιστορικό ανάγνωσμα που αναζητεί την αλήθεια πίσω από κάθε κατασκοπικό θρίλερ που εκτυλίσσεται ανάμεσα στο τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, μια περίοδο που με την μεγάλη της ένταση ενέπνευσε πολλούς μυθιστοριογράφους. Αντλώντας στοιχεία από τη δική του έρευνα, από έργα άλλων ιστορικών, από μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της εποχής, και από αρχεία που ανοίχτηκαν πρόσφατα, ο συγγραφέας δεν εξηγεί μόνο το τι συνέβη, αλλά και το γιατί. Αναλύει τις ρίζες του Ψυχρού Πολέμου, τους λόγους που η Αμερική και η Σοβιετική Ένωση βρέθηκαν παγιδευμένες σε ένα θανάσιμο αδιέξοδο καθώς και πόσο κοντά έφτασε η ανθρωπότητα στον πυρηνικό όλεθρο.

Οξυδερκής και αντικειμενικός, ο βραβευμένος με Pulitzer συγγραφέας σκιαγραφεί αριστοτεχνικά πορτρέτα των ηγετών που κυριάρχησαν στον Ψυχρό Πόλεμο όπως ο Ιωσήφ Στάλιν, ο Μάο Τσετούνγκ, ο Τζον Φ. Κένεντι, ο Νικίτα Χρουστσόφ, ο Ρόναλτ Ρήγκαν, ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, παρακολουθεί τις πρωτοβουλίες και τις παλινωδίες τους και με δραματική ενάργεια αναλύει τις γεωπολιτικές επιπτώσεις μια κρίσιμης εποχής που εξακολουθεί να διαμορφώνει την δική μας.

Ο Ψυχρός Πόλεμος: Οι συμφωνίες, οι συγκρούσεις, τα ψέματα, οι αλήθειες είναι ένα περιεκτικό βιβλίο για τη νέα γενιά σε ένα εν πολλοίς άγνωστο κομμάτι της ιστορίας των πατέρων και των παππούδων της, και ταυτόχρονα ερμηνεύει με πειστικότητα μια περίοδο της ιστορίας που παραμένει σκοτεινή ακόμη και για όσους την έζησαν.

 

Είπαν για το βιβλίο:

Θαυμάσιο… γεμάτο συναρπαστικά επεισόδια. – Independent on Sunday

Καθηλωτικό και καλογραμμένο… Ένα απολαυστικό βιβλίο. – Evening Standard

Μια Ιστορία ολοζώντανη και ευανάγνωστη. – Observer

Ισχύς 9 της κλίμακας ΡίχτερThe Spectator

Οι κίνδυνοι και τα πολιτικά παιχνίδια ξεπηδούν από κάθε σελίδα. – Peter Henessy

 

Ο συγγραφέας:
Ο John Lewis Gaddis είναι Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους ιστορικούς του Ψυχρού Πολέμου, έχοντας γράψει βιβλία που θεωρούνται κομβικά και που επηρέασαν με τη διαυγή ανάλυση και την κριτική οξύνοιά τους όχι μόνο τον τρόπο που αντιλαμβάνονταν τα κράτη της Δύσης τη διαμάχη μεταξύ των Υπερδυνάμεων ενόσω συνέβαινε, αλλά και την εξέλιξη της ιστορικής έρευνας και σκέψης για τον Ψυχρό Πόλεμο μετά την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος. Το 2012 ο John L. Gaddis κέρδισε το βραβείο Pulitzer στην κατηγορία Βιογραφία/Αυτοβιογραφία για το βιβλίο του George F. Kennan: An American Life.

 

 

ΛΗΔΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΗ –AGNES VERBOVEN

Λούνα: Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα!     

Εικονογράφηση: Λήδα Βαρβαρούση

Σελίδες: 36 

ΙSBN: 978-960-569-835-5 

Τιμή: 8,99 €

H βραβευμένη συγγραφέας και εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση επιστρέφει με τη ΛΟΥΝΑ, μία νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων με την πρώτη ιστορία να έχει τίτλο Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα!

Αξιοποιώντας την εμπειρία της από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα» που παρουσιάζει σε σχολεία και βιβλιοθήκες, η Λήδα Βαρβαρούση εμπνεύστηκε από τη σκυλίτσα της, τη Λούνα, την ηρωίδα των νέων βιβλίων της, η οποία θα διασκεδάσει με τα καμώματά της τα παιδιά και παράλληλα θα τα βοηθήσει στην ανάπτυξη και τη διαχείριση των κοινωνικών δεξιοτήτων τους.

Στην πρώτη ιστορία της σειράς με τίτλο Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα! που συνέγραψε με τη γνωστή Βελγίδα συγγραφέα και βιβλιοκριτικό Agnes Verboven, γνωρίζουμε τη σκυλίτσα Λούνα η οποία έχει πρόσφατα μετακομίσει σε μια νέα γειτονιά. Παρόλο που της αρέσει πολύ το νέο της σπίτι, είναι λυπημένη γιατί δεν έχει κάνει ακόμα φίλους.

Ξαφνικά, ακούει φωνές από το διπλανό κήπο και κοιτώντας πίσω από το φράχτη βλέπει κάποια άλλα ζωάκια να παίζουν ποδόσφαιρο. Εκείνα είναι πολύ απορροφημένα από το παιχνίδι τους και δεν δίνουν καμιά σημασία στη Λούνα. Όταν όμως η μπάλα προσγειωθεί στον κήπο του σπιτιού της, η Λούνα παίρνει μια απόφαση. Σύντομα τα ζωάκια εμφανίζονται αναζητώντας την μπάλα τους, που δεν φαίνεται να είναι κάπου στον κήπο, και η Λούνα δηλώνει άγνοια…

Οι ιστορίες της σειράς ΛΟΥΝΑ ακολουθούν μια απλή αφήγηση με σαφείς έννοιες καθώς στόχος τους είναι να προκαλέσουν συζητήσεις ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς/παιδαγωγούς και τους μαθητές. Η Λούνα έχει έναν αγνό στόχο (να κάνει φίλους) και για να τον πετύχει κάνει κάτι που δεν είναι και πολύ σωστό. Μέσα από αυτό το σημείο ταύτισης των μικρών αναγνωστών με την πρωταγωνίστρια του βιβλίου, δίνεται η αφορμή για περαιτέρω συζήτηση και αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων που οδηγούν σε άλλες, πιο λειτουργικές κοινωνικές ανταποκρίσεις και έκφραση συναισθημάτων.

Παράλληλα, η εικονογράφηση της Λήδας Βαρβαρούση με τα ζωηρά και δυναμικά χρώματα και την ιδιαίτερα προσεγμένη γλώσσα σώματος, ενισχύει το ύφος και τον σκοπό της αφήγησης, και βοηθά τους μικρούς αναγνώστες στην άμεση κατανόηση της ιστορίας. Η νέα σειρά εικονογραφημένων βιβλίων για παιδιά με την πρώτη ιστορία Λούνα: Μου αρέσει πολύ να παίζω μπάλα! κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

 

Λήδα Βαρβαρούση:
Γεννήθηκα στην Αθήνα από μαμά καλλιτέχνη και μπαμπά ταξιδευτή. Έπαιξα και γέλασα πολύ στα παιδικά μου χρόνια, που ήταν γεμάτα αγάπη, εικόνες και συναισθήματα, γι’ αυτό ίσως και κράτησα ζωντανό το παιδί μέσα μου και επικοινωνώ άμεσα με τα παιδιά. Ακολούθησα την τέχνη στη ζωή μου και τη σπούδασα και την έζησα σε πολλές μορφές της: χορό, εικαστικά, μουσική, μελοδραματική, γραφιστική και φωτογραφία. Ο δρόμος δεν ήταν πάντα εύκολος, όμως εικονογράφησα 200 παιδικά βιβλία και έγραψα 20 από αυτά. Πήρα βραβεία και προτάθηκα για το βραβείο Αντερσεν από την Ελλάδα.

Μεγάλωσα με δυο μεγάλες αγάπες, τα ζώα –ειδικά τους σκύλους– και τα βιβλία. Θεωρώ λοιπόν τον εαυτό μου πολύ τυχερό που μπορώ να σας παρουσιάσω την αγαπημένη μου σκυλίτσα, τη Λούνα, σε μια σειρά βιβλίων και να μιλήσουμε για πολλά θέματα μέσα από αυτήν και τον κόσμο της.
Είμαι πάντα στη διάθεσή σας στο [email protected] και μέσω της σελίδας μου www.lidavarvarousi.com

 

Agnes Verboven:
Γεννήθηκα στο Βέλγιο και μεγάλωσα σε μια μεγάλη οικογένεια, με πολλά αδέλφια και μια μητέρα που αγαπούσε τα βιβλία. Κάπως έτσι έμαθα να διαβάζω απ’ όταν έγινα 5 χρονών. Από τότε το διάβασμα έκανε τη ζωή μου πιο πλούσια, πιο χαρούμενη και πιο εύκολη. Παρά το πάθος μου για τις γλώσσες, σπούδασα Οικονομικά. Μην έχοντας καμιά αμφιβολία για τα ευεργετικά αποτελέσματα του διαβάσματος, αποφάσισα να μοιραστώ το πάθος μου με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Έτσι, μαζί με τους συνεργάτες μου, πρώτα ανοίξαμε ένα βιβλιοπωλείο και στη συνέχεια ιδρύσαμε τον Clavis, έναν μεγάλο εκδοτικό οίκο που συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους οίκους παιδικών βιβλίων στο Βέλγιο. Για σχεδόν 15 χρόνια έβγαινα στον αέρα του Flemish Radio για να αφηγηθώ ιστορίες, να αξιολογήσω βιβλία, να συστήσω στο κοινό νέους συγγραφείς και εικονογράφους. Δεν αποτελεί λοιπόν μεγάλη έκπληξη ότι ξεκίνησα να γράφω ιστορίες, κυρίως για παιδιά προσχολικής ηλικίας, αφού κατά τη γνώμη μου σε αυτή την ηλικία ξεκινά η μαγεία…

Οι ιστορίες μου μεταφράστηκαν, άνοιξαν φτερά και πέταξαν στον κόσμο. Για μένα, αυτό είναι το καλύτερο βραβείο για έναν συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

 

 

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ

Τομ Σόγερ ή το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου    

Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Σελίδες: 36 
ΙSBN: 978-960-569-674-0 
Τιμή: 11,99 €

Πόσες φορές δεν «ευχηθήκατε» το πιτσιρίκι σας να ήταν λίγο μεγαλύτερο για να μπορούσατε να του διηγηθείτε όλες τις υπέροχες κλασικές ιστορίες που σας συνάρπασαν όταν τις πρωτοδιαβάσατε στα μαθητικά σας χρόνια;

Μετά τη μπεστ σέλερ σειρά ΜΙΚΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ, οι δημιουργοί της Αντώνης Παπαθεοδούλου και Ίρις Σαμαρτζή επιστρέφουν με τη νέα σειρά βιβλίων ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς βασίζεται στο διαχρονικό μυθιστόρημα Τομ Σόγερ του Μαρκ Τουέιν και έχει τον τίτλο Τομ Σόγερ ή το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου.

Στις όχθες του ποταμού Μισισιπή βρίσκεται μια μικρή μικρή πόλη με μικρά μικρά σπιτάκια. Στην πόλη αυτή ζει μαζί με τη θεία του Πόλυ και τον ετεροθαλή αδερφό του Σιντ το πιο σκανταλιάρικο, το πιο άτακτο, το πιο ατίθασο, το πιο ανυπάκουο…καλό παιδί της Αμερικής: ο Τομ Σόγερ. Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου συστήνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τον υπέροχο ήρωα Τομ Σόγερ σε αναγνώστες ηλικίας 6+ ετών και κατορθώνει μέσα σε 36 σελίδες να διηγηθεί όλη τη συναρπαστική ιστορία του: από τα ατέλειωτα παιχνίδια με τους φίλους του, το πώς καταφέρνει να ξεφεύγει από τις δύσκολες καταστάσεις, το πρώτο του σκίρτημα για την Μπέκυ Θάτσερ, τη γνωριμία του με τον μετέπειτα κολλητό του Χακ Φιν και φυσικά τις επικίνδυνες περιπέτειες στις οποίες μπλέκει είτε εξαιτίας του Τρομερού Τζο είτε επειδή απλώς, δεν τον καταλαμβάνει ποτέ φόβος.

Η Ίρις Σαμαρτζή αξιοποιεί όλες τις υπέροχες, ζεστές αποχρώσεις της φύσης του αμερικανικού Νότου και, σαν να υφαίνει το χαρακτηριστικό πάπλωμα με τα διαφορετικά μπαλώματα της περιοχής, παίζει με τα επίπεδα, με τις εκφράσεις των προσώπων και τα τοπία για να ζωντανέψει για τους μικρούς αναγνώστες το συναρπαστικό κόσμο του Τομ Σόγερ και του μεγαλύτερου παιδικού δωμάτιου του κόσμου.

Το εικονογραφημένο βιβλίο Τομ Σόγερ ή το μεγαλύτερο παιδικό δωμάτιο του κόσμου είναι μια πρωτότυπη διασκευή γεμάτη χιούμορ και εκπλήξεις, κατάλληλη για πιο μικρούς αναγνώστες, που κατορθώνει παράλληλα να διατηρήσει όλα τα μηνύματα του κλασικού αριστουργήματος όπως την αξία της φιλίας, τη σημασία της χαράς του παιχνιδιού και τη στάση ζωής που χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα και αγνή καρδιά.

 

Ένα ιδανικό ανάγνωσμα για το παιδί που πρέπει να παραμείνει παιδί και
τον ενήλικα που δεν ξέχασε ποτέ πως ήταν να είναι παιδί.

 

Ο συγγραφέας:
Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε κινούμενο σχέδιο και εργάζεται στη διαφήμιση. Από το 1999 γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά. Βιβλία του έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού παιδικού βιβλίου (IBBY), το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω, το Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλών Public κ.α. Το βιβλίο Ένα Τελευταίο Γράμμα που δημιούργησε με την Ίριδα Σαμαρτζή απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Compostela 2016. Πολλά βιβλία του έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου επί σειρά ετών, έχουνε μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες κι έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και στο κουκλοθέατρο. Περισσότερα για τον ίδιο και τα βιβλία του στο www.antonispapatheodoulou.com

 

Η εικονογράφος:
Η Ίρις Σαμαρτζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε graphic design και interior design στη Σχολή Βακαλό, απ’ όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Εικονογραφεί παιδικά βιβλία από το 2004. Βιβλία της έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού παιδικού βιβλίου (IBBY) κ.α. Το βιβλίο Ένα Τελευταίο Γράμμα που δημιούργησε με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Compostela 2016. Το 2018 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά της για το παγκόσμιο βραβείο εικονογράφησης για παιδιά και νέους Hans Christian Andersen 2020.

 

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 24 – 25 Φεβρουαρίου 2024

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 24 – 25 Φεβρουαρίου 2024

Real News Καθημερινή Πρώτο Θέμα Το Βήμα της Κυριακής Δώστε μας το email σας και κάθε Παρασκευήθα έχετε στα εισερχόμενά σας τις προσφορές των εφημερίδων (Δεν στέλνουμε ανεπιθύμητη αλληλογραφία ενώ μπορείτε να διαγραφείτε με ένα κλικ και δεν θα...

Βάλια Καραμάνου – STELLA

Βάλια Καραμάνου – STELLA

Βάλια Καραμάνου STELLA Εκδόσεις Φιλιππότη ISBN: 9789602951200 Σελ. 184 Τιμή: 13,72 ευρώ Τον Σεπτέμβρη του 2021 η Στέλλα  επιστρέφει στην Θασιά, λόγω της μυστηριώδους εξαφάνισης της θείας της Ανδρομάχης, που ήταν και η γιατρός του νησιού.  Στο μακρινό αυτό  νησί του...

Αποθήκη Ανθρώπων, της Ειρήνης Δερμιτζάκη

Αποθήκη Ανθρώπων, της Ειρήνης Δερμιτζάκη

Το νέο μυθιστόρημα της Ειρήνης Δερμιτζάκη μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΥΜΑΡΟΣ   Περίληψη: Μια ελληνίδα ηθοποιός μεταναστεύει στο Λονδίνο και πιάνει δουλειά σε ένα γηροκομείο. Εκεί προσπαθεί να ξεχάσει όλα όσα την έδιωξαν από την Ελλάδα ενόσω οι ένοικοι του...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

ΒιβλιοκριτικέςΠαιδική λογοτεχνία
Η τελευταία αρκούδα – Hannah Gold
Η τελευταία αρκούδα – Hannah Gold

Η τελευταία αρκούδα – Hannah Gold

- γράφει η Κατερίνα Σιδέρη - Η Έιπριλ είναι μια 11χρονη νεαρή που ζει με τον πατέρα της. Σε ηλικία 4 ετών έχασε τη μητέρα της, μια μητέρα που ο μπαμπάς ισχυρίζεται ότι ήταν φτιαγμένη από ουράνιο τόξο. Είναι ευαίσθητη σαν τη μαμά της και προτιμά τα ζώα από τους...

Βιβλιοκριτικές
Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα, της Μανίνας Ζουμπουλάκη
Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα, της Μανίνας Ζουμπουλάκη

Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα, της Μανίνας Ζουμπουλάκη

Μια μητέρα και σύζυγος, με δυο παιδιά στην εφηβεία, βλέπει έντρομη τον άντρα της να την παρατάει για ασήμαντη αφορμή. Και τώρα τι κάνουμε; Πώς διαχειριζόμαστε τα πρακτικά θέματα του σπιτιού; Πώς το λέμε στα παιδιά; Τι κάνουμε για να βγάλουμε χρήματα για τις ανάγκες...

Δελτία τύπουΝέες κυκλοφορίες
Βάλια Καραμάνου – STELLA
Βάλια Καραμάνου – STELLA

Βάλια Καραμάνου – STELLA

Βάλια Καραμάνου STELLA Εκδόσεις Φιλιππότη ISBN: 9789602951200 Σελ. 184 Τιμή: 13,72 ευρώ Τον Σεπτέμβρη του 2021 η Στέλλα  επιστρέφει στην Θασιά, λόγω της μυστηριώδους εξαφάνισης της θείας της Ανδρομάχης, που ήταν και η γιατρός του νησιού.  Στο μακρινό αυτό  νησί του...

ΒιβλιοκριτικέςΠαιδική λογοτεχνία
Τα κουτάβια σώζουν τα Χριστούγεννα
Τα κουτάβια σώζουν τα Χριστούγεννα

Τα κουτάβια σώζουν τα Χριστούγεννα

Τα κουτάβια σώζουν τα Χριστούγεννα – ΣΕΙΡΑ: Paw Patrol - γράφει η Κατερίνα Σιδέρη - Βρισκόμαστε στην Παραμονή Χριστουγέννων, το χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίζεται στη στιγμή για να υποδεχτεί τον Άγιο Βασίλη και τα κουτάβια που γνωρίζουμε από παλιότερες περιπέτειές...

ΒιβλιοκριτικέςΠαιδική λογοτεχνία
Γατουργήματα, της Jenn Bailey
Γατουργήματα, της Jenn Bailey

Γατουργήματα, της Jenn Bailey

Η Μάμα Γατ, απογοητευμένη από τα άτακτα παιδάκια της που δεν τρώνε το φαγητό τους και κάνουν αταξίες, αποφασίζει να τα μαζέψει κοντά της και να τους πει για τις γατίσιες τέχνες! Τι κάνουν οι γάτες με χάρη, ποιες είναι οι συνήθειές τους, γιατί κυνηγάνε τα ποντίκια,...

Βιβλιοκριτικές
(Δεν) υπάρχουν χαζές ερωτήσεις στην επιστήμη, της Leah Elson
(Δεν) υπάρχουν χαζές ερωτήσεις στην επιστήμη, της Leah Elson

(Δεν) υπάρχουν χαζές ερωτήσεις στην επιστήμη, της Leah Elson

Πώς λειτουργεί το DNA; Πώς μεταλλάσσονται οι ιοί; Είναι δυνατή η τηλεμεταφορά; Γιατί το αίμα είναι κόκκινο; Πόσοι γαλαξίες υπάρχουν στο σύμπαν; Γιατί επιπλέει ο πάγος; Πώς λειτουργεί η βαρύτητα; Γιατί γερνάμε; Αυτά και άλλα ερωτήματα απαντώνται με τον πιο...