Ο μαθητής μου ο Αλέξανδρος της Annabel Lyon

 νέα κυκλοφορία Ο μαθητής μου ο Αλέξανδρος της Annabel Lyonμετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης    ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ – ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ342 π.Χ.: Ο Αριστοτέλης αρχικά δεν δείχνει την αναμενόμενη προθυμία να παραμερίσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες για να αναλάβει ως μαθητή του τον Αλέξανδρο, τον αντάρτη γιο του παιδικού του φίλου, του βασιλιά Φίλιππου. Σύντομα, όμως, ο […]
- 18.12.2014 -

 

νέα κυκλοφορία

 

Ο μαθητής μου ο Αλέξανδρος της Annabel Lyon
μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης

 

 

ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ – ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
342 π.Χ.: Ο Αριστοτέλης αρχικά δεν δείχνει την αναμενόμενη προθυμία να παραμερίσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες για να αναλάβει ως μαθητή του τον Αλέξανδρο, τον αντάρτη γιο του παιδικού του φίλου, του βασιλιά Φίλιππου. Σύντομα, όμως, ο φιλόσοφος συνειδητοποιεί ότι είναι αληθινή πρόκληση το να διδάσκει αυτόν τον γοητευτικό, απρόβλεπτο νεαρό –διάδοχο του θρόνου της Μακεδονίας, ο οποίος από μικρός ρίχτηκε στο πεδίο των μαχών– εν μέσω των καταχθόνιων δολοπλοκιών της αυλής του Φίλιππου.
Η συναρπαστική ιστορία της φιλίας δύο κορυφαίων προσωπικοτήτων, του καινοτόμου φιλοσόφου και του ανίκητου στρατηλάτη, των οποίων οι απόψεις για τον κόσμο εξακολουθούν να επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης μας έως σήμερα.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να γράψει κανείς μυθιστόρημα, με ήρωες τόσο μυθικά πρόσωπα, όσο ο Αλέξανδρος και ο Αριστοτέλης, καθώς υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος να γίνει σαχλός. Η Lyon αποφεύγει τέτοιες κακοτοπιές χάρη στη ζωντάνια του οράματός της, την ευθύτητα και τη διαύγεια της πρόζας της. Ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μυθιστορήματα που έχω διαβάσει στη ζωή μου με θέμα τη μαθητεία του Μεγαλέξανδρου κοντά στον Αριστοτέλη».
Hilary Mantel, συγγραφέας

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου