Ο πολύχρωμος δράκος

Συγγραφέας: Αλέξανδρος Καπανιάρης, Υπ. Διδάκτωρ Λαϊκού Πολιτισμού, Εκπαίδευσης & ΤΠΕ, Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Πανεπιστημίου Αιγαίου Εικονογράφηση: Σταμάτης Παπαδήμος, Γραφίστας – Εικονογράφος Εκδόσεις: ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ηλικία: 6+   Σύντομη περιγραφή: Τι συμβαίνει όταν ένας περήφανος, όμορφος και πολύχρωμος δράκος χάσει ξαφνικά την ουρά του; Πως θα εξελιχθεί ο αγώνας δρόμου του δράκου για να κρύψει το πρόβλημα του […]
- 27.02.2015 -

Συγγραφέας:

Αλέξανδρος Καπανιάρης, Υπ. Διδάκτωρ Λαϊκού Πολιτισμού, Εκπαίδευσης & ΤΠΕ, Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ. Πανεπιστημίου Αιγαίου

Εικονογράφηση:

Σταμάτης Παπαδήμος, Γραφίστας – Εικονογράφος

Εκδόσεις:

ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Ηλικία: 6+

 

Σύντομη περιγραφή:

Τι συμβαίνει όταν ένας περήφανος, όμορφος και πολύχρωμος δράκος χάσει ξαφνικά την ουρά του;

Πως θα εξελιχθεί ο αγώνας δρόμου του δράκου για να κρύψει το πρόβλημα του και πως θα ξεγελάσει πρόσκαιρα τους άλλους δράκους του δάσους;

Η μάγισσα Εριχθώ προτίθεται να δώσει την λύση… αλλά μάταια… ο δράκος μπλέκεται σε μεγάλες περιπέτειες.

Θα αποδεχθεί τελικά ο πολύχρωμος αυτή τη νέα ιδιαιτερότητα του και θα μείνει χωρίς ουρά;

Θα τον βοηθήσουν οι άλλοι δράκοι του δάσους;

Ένα σημερινό παραμύθι βασισμένο σε συμβάσεις και μοτίβα λαϊκού πολιτισμού που μιλά για την διαφορετικότητα, την αλαζονεία και την αποδοχή του εαυτού μας όπως είναι!

 

Σύντομα βιογραφικά:

Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης (συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης γεννήθηκε στη Ζαγορά Πηλίου και είναι παντρεμένος με δυο γιούς. Είναι διορισμένος καθηγητής Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) Μαγνησίας. Έχει σπουδάσει Πληροφορική στο Τ.Ε.Ι. Πληροφορικής Αθήνας ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις παιδαγωγικές του σπουδές στην σχολή ΠΑ.ΤΕ.Σ./Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Θεσσαλονίκης. Επίσης στις βασικές του σπουδές περιλαμβάνονται Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Παράλληλα διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στα Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης & Παραγωγής Διδακτικού Υλικού του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 2012 είναι υποψήφιος διδάκτωρ Λαογραφίας, Εκπαίδευσης και Τ.Π.Ε. στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού. [e-mail: [email protected]]

Άλλα έργα του συγγραφέα:

Καπανιάρης, Α., Τσούκας, Ν. (2015). Ήρθαν τα Καράβια τα Ζαγοριανά, Όψεις και μνήμες της ναυτιλίας και του εμπορίου στο Ανατολικό Πήλιο (1600-1960) – ΚΕΡΑΜΙΔΙ (ΚΑΜΑΡΙ) – Π. ΜΙΤΖΕΛΑ – ΠΟΥΡΙ – ΖΑΓΟΡΑ (ΧΟΡΕΥΤΟ) – ΝΤΑΜΟΥΧΑΡΗ – ΑΗ ΓΙΑΝΝΗΣ [προφορικές μαρτυρίες, καταγραφές, εικαστικές αποτυπώσεις, φωτογραφίες και τεκμήρια], Βόλος: Εκδοτική Δημητριάδος.

Καπανιάρης, Α., Τσούκας, Ν. (2014). Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας, Φωτογραφικές αποτυπώσεις της ναυτιλίας στη Μαγνησία (ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ), Βόλος: Εκδοτική Δημητριάδος.

Καπανιάρης, Α., Τσούκας, Ν. (2014). Οι Μάηδες της Μακρινίτσας. Βόλος: Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμος Βόλου.

Καπανιάρης, Α., Παπαδημητρίου Ε. (2012). Πληροφορικός γραμματισμός στο νέο ψηφιακό σχολείο, Θεσσαλονίκη: ΖΗΤΗ.

Καπανιάρης, Α., Παπαδημητρίου Ε. (2012). Ψηφιακά μαθησιακά πλαίσια στο νέο ψηφιακό σχολείο, Θεσσαλονίκη: ΖΗΤΗ.

Καπανιάρης, Α. (2009). «Δημήτριος Γ. Κασλάς, Η στρατιωτική διαδρομή, ο άνθρωπος, η εποχή» [Μικρασιατική Εκστρατεία – Ελληνοϊταλικός Πόλεμος 1940-41 – ύψωμα 731 – Ε.Λ.Α.Σ., Σπάνια ιστορικά τεκμήρια και ντοκουμέντα της Νεότερης Ελλάδος]. Εκδόσεις Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, Δήμος Ζαγοράς, Δήμος Καρδίτσας.

Σταμάτης Παπαδήμος (εικονογράφηση)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Βόλο. Σπούδασε Τέχνες και Γραφιστική στο Saint Luc, Ecole Supérieure Artistique στις Βρυξέλλες. Εργάστηκε ως art director των περιοδικών «Σελίδες» και «Θήτα week» στην εφημερίδα «Η Θεσσαλία». Εργάστηκε ως Δάσκαλος Γραφιστικής στο ΔΙΕΚ Βόλου. Έχει σχεδιάσει περιοδικά και εφημερίδες. Έχει διακριθεί με επαίνους και βραβεία σε Πανελλήνιους και Διεθνής διαγωνισμούς. Έχει επίσης σχεδιάσει εξώφυλλα για την Αthens Voice και έχει δημιουργήσει εξώφυλλα βιβλίων. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις ζωγραφικής, ατομικές και ομαδικές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Αποτελεί μέλος του Cartoon movement, μια παγκόσμια λέσχη πολιτικών σκιτσογράφων, με έδρα το Άμστερνταμ.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου