Πέθανε ο Γιάννης Κακουλίδης

  Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο γνωστός συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης χτυπημένος από τον καρκίνο στο συκώτι και στον οισοφάγο. Γεννήθηκε το 1946 στον Πειραιά και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και νομικά στο Παρίσι.Έγραψε ποίηση, θέατρο, πεζό, κινηματογραφικά σενάρια και στίχους για πάνω από πεντακόσια γνωστά ελληνικά τραγούδια. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε πολλά ελληνικά και […]
- 14.11.2015 -

 

 

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο γνωστός συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης χτυπημένος από τον καρκίνο στο συκώτι και στον οισοφάγο. Γεννήθηκε το 1946 στον Πειραιά και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και νομικά στο Παρίσι.
Έγραψε ποίηση, θέατρο, πεζό, κινηματογραφικά σενάρια και στίχους για πάνω από πεντακόσια γνωστά ελληνικά τραγούδια. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε πολλά ελληνικά και ξένα περιοδικά και μεταφράστηκαν στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ουγγρικά. Τιμήθηκε δύο φορές με το Α' βραβείο του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (1965 και 1972).
Υπήρξε μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Γαλλικής Εταιρείας Συγγραφέων, Συνθετών και Εκδοτών, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων. Είχε συνεργαστεί με τα περιοδικά «Αντί», «Ένα», «Money and Life» και την εφημερίδα «Έθνος».
Η παρουσία του στην πολιτική σκηνή ήταν έντονη με πλούσια συνδικαλιστική δράση. Προδικτατορικά ήταν μέλος στο φοιτητικό κίνημα και στην Νεολαία Λαμπράκη. Συνέχισε την πολιτική δράση του από τις γραμμές της ΕΔΑ , όπου διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της. Υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής της στη λίστα του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές του 1984 και υποψήφιος Επικρατείας του Συνασπισμού στις εθνικές εκλογές του 1996. Ήταν ιδρυτικό μέλος της ΔΗΜΑΡ.


Έργα του:

Τα λουστρίνια της παρέλασης, Modern Times

Αναφορά στον Κύριο Κωστάκη Πρου, Εκδόσεις Καστανιώτη

Από τη Νέροβιλ έως τη Λούνα Λουνέρα, Εκδόσεις Καστανιώτη
Ελληνικός θάνατος, Εκδόσεις Καστανιώτη

Ελληνικός θάνατος, Περίπλους

Λούνα Λουνέρα, Περίπλους

Ωραία μπλε, Επικαιρότητα

Ο θρίαμβος του Χάπα Χούπα, Επικαιρότητα

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου