τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Παγκρήτιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος

Παγκρήτιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος
Ο Σύλλογος Συγγραφέων Λογοτεχνών Ηρακλείου «Κρητών Λόγος» διοργανώνει τον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Κρήτες ενήλικες, που ασχολούνται γενικά με τη Λογοτεχνία. Μπορούν να συμμετάσχουν σε μία από τις δύο κατηγορίες, Ποίηση ή Διήγημα.
Συγκεκριμένα: Το ποίημα, σε ελεύθερο θέμα, δεν πρέπει να υπερβαίνει τους τριάντα (30) στίχους και το διήγημα τις χίλιες πεντακόσιες (1.500) λέξεις. Τα κείμενα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα.
Τα κείμενα θα αξιολογηθούν από επιτροπή έμπειρων κριτικών της Λογοτεχνίας, Φιλόλογων και Λογοτεχνών.
Τα κείμενα θα αποσταλούν στη Δ/νση: Αρχιεπισκόπου Ευγενίου 32 Ηράκλειο Κρήτης ΤΚ 71409, με απλή επιστολή, στον ή στη Δ/νση: Μίνωος: 92 Ηράκλειο Τ.Κ. 71304. Ο φάκελος θα είναι χωρίς όνομα αποστολέα αλλά μόνο με ψευδώνυμο. Μέσα στο φάκελο θα εσωκλείεται σφραγισμένος μικρός φάκελος, που θα περιέχει τα πραγματικά σας στοιχεία: Ονοματεπώνυμο, Δ/νση κατοικίας, τηλέφωνα επικοινωνίας.
Η αποστολή των ποιημάτων και διηγημάτων για το διαγωνισμό ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί την 31η Δεκεμβρίου 2018 (σφραγίδα Ταχυδρομείου). Μετά την 31η Δεκεμβρίου δεν θα συμπεριληφθεί κανένα έργο στο Διαγωνισμό.
Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2019, την ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Ποίησης, σε ειδική εκδήλωση στην πόλη του Ηρακλείου ενώπιον Αρχών και κοινού.
Θα απονεμηθούν σε κάθε κατηγορία τρία (3) βραβεία και (3) έπαινοι.
Ο Σύλλογος, από τα έργα που θα υποβληθούν, θα εκδώσει σε βιβλίο τα πρώτα είκοσι πέντε(25) ποιήματα, και τα πρώτα είκοσι (20) διηγήματα με βάση την αξιολόγησή τους. Αυτά θα συμπεριληφθούν στον τρίτο τόμο της Ανθολογίας του Συλλόγου μας, ο οποίος θα παρουσιαστεί την ημέρα της απονομής των βραβείων.

Επιμέλεια κειμένου

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται ως συγγραφέας, ποιητής, αξιολογητής και λογοτεχνικός επιμελητής μυθιστορημάτων, ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων, καθώς και ως αρθρογράφος σε πολιτιστικές ιστοσελίδες. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κι έργα του συμμετέχουν σε ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης. "Το Αγκάθινο Στέμμα" από τις εκδόσεις ΕΞΗ είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την πλοκή, καθώς και για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα: http://ekdoseiseksi.gr/shop/ελληνική-λογοτεχνία/το-αγκαθινο-στεμμα/ Τρόπος επικοινωνίας: www.facebook.com/giannopoulos.theofilos

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος