Παρουσίαση βιβλίου: ¨ΟΨΕΠΟΤΕ – ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ¨

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου ¨ΟΨΕΠΟΤΕ - ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ¨ και τοβιβλίο.net είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής, αφού τόσο ο συγγραφέας Χριστόφορος Παπαχαραλάμπους, όσο και οι επιμελητές έκδοσης και εξωφύλλου Δήμος Χλωπτσιούδης και Κώστας Θερμογιάννης είναι ¨άνθρωποί του¨.Γράφει […]
- 2.06.2014 -

Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου ¨ΟΨΕΠΟΤΕ - ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ¨ και τοβιβλίο.net είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής, αφού τόσο ο συγγραφέας Χριστόφορος Παπαχαραλάμπους, όσο και οι επιμελητές έκδοσης και εξωφύλλου Δήμος Χλωπτσιούδης και Κώστας Θερμογιάννης είναι ¨άνθρωποί του¨.

Γράφει ο συγγραφέας:
¨Θα ήθελα να ενημερώσω τις φίλες και τους φίλους μου, πως την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2014 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου μου, ΟΨΕΠΟΤΕ - ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΖΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ.
Θα είναι μεγάλη τιμή για μένα να σας δω εκεί, αλλά και ιδιαίτερη χαρά, γιατί πολλές και πολλούς από σας δεν σας έχω αντικρίσει ακόμη. Ίσως αυτή να είναι μια καλή ευκαιρία να τα πούμε και από κοντά.¨

 

«Ντίρε Ντάουα, Αντίς Αμπέμπα, Αθήνα, Αιθιοπία και Ελλάδα του ’50, του ’60 και του ’70.
Μυθοπλασίες, οδοιπορικό μιας ζωής σε δύο ηπείρους, εικονοπλασίες που μαγνητίζουν και ιστορίες που εξελίσσονται σαν σε κινηματογραφική ταινία, δοσμένες μέσα από ένα αδέξιο γραφικό χαρακτήρα ενός παιδιού.
Θα μιλήσουν ο κος Νικόλαος Βοζίκης Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων της Αιθιοπίας και ο συγγραφέας Χριστόφορος Παπαχαραλάμπους.
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία - Ανδρέα Παπανδρέου 11 (Εντός στοάς) Χαλάνδρι 15232.
Τηλέφωνο 2106800644-6 emai: [email protected]

 

 Καλοτάξιδο Χριστόφορε!

4 Σχόλια

 1. Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

  Πριν ένα μήνα περίπου τελείωσα το «Οψέποτε» κι η γλυκιά γεύση της νοσταλγίας και του παραμυθιού είναι ακόμη στα χείλη μου – γιατί ο Γαλάζιος Νείλος και οι υπέροχες περιγραφές της γης του και των ξεχωριστών ανθρώπων της είναι ένα γοητευτικό παραμύθι που σε ταξιδεύει σε μέρη μυστηριακά και πανέμορφα, σε συγκινεί, σε κάνει να χαμογελάς αλλά και να αγωνιάς, να απορείς, να θαυμάζεις, να δυσπιστείς αλλά ταυτόχρονα και να έλκεσαι από το παράδοξο, το «αδύνατο» και να συμπορεύεσαι με τον συγγραφέα-παιδί στα μονοπάτια των παιδικών και εφηβικών του χρόνων!
  Φίλε μου Χριστόφορε σ” ευχαριστώ γι αυτό το συναρπαστικό ταξίδι! Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για το μυθιστόρημά σου, που έχει ένα μόνο αρνητικό στοιχείο – τη λέξη ΤΕΛΟΣ!
  Την αγάπη μου!

  Απάντηση
  • ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

   Πώς μπορώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην Βάσω για όσα γράφει για το βιβλίο μου. Ίσως να χρειαζότανε να γράψω ένα ολόκληρο βιβλίο για να μπορέσουν να χωρέσουν τα συναισθήματα που μου γεννούν τα λόγια της.
   Πρώτα πρώτα Βάσω σε ευχαριστώ που το βλέμμα σου πέρασε μέσα από τις γραμμές του και σου γεννήθηκαν εικόνες. Αυτό και μόνο για μένα είναι η μέγιστη ηθική ικανοποίηση. Σε ευχαριστώ επίσης για όλα, και λέω για όλα διότι, εγώ όπως και άλλοι φίλες/λοι έχουμε λάβει από τα δικά σου κείμενα δώρα ανεκτίμητα. Να είσαι πάντα καλά!

   Απάντηση
 2. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

  Βαγγέλη σε ευχαριστώ πολύ για την ανάρτηση και την ενημέρωση για την εκδήλωση.
  Πάντως Βαγγέλη θα πρέπει να πω με πολύ μεγάλη έμφαση πως αν εκείνος ο αδελφός σου, ο Κώστας Θερμογιάννης (τον γνωρίζεις φαντάζομαι) και ο Δήμος Χλωπτσιούδης δεν είχαν βάλει το χεράκι τους, το βιβλίο αυτό τώρα θα ήταν σε κάποιο συρτάρι κλεισμένο να ουρλιάζει και να βρυχάται χωρίς να το ακούει κανείς. Τώρα με την συμβολή των παραπάνω ο βρυχηθμός του ελπίζω να ακουστεί με ένταση. Και Βαγγέλη αν ο Κώστας σου επιτρέπει να πεις την γνώμη σου χωρίς να ζητήσεις την άδεια του Υψίστου, πες του ότι δεν θα ξεχάσω ποτέ όλα όσα έκαναν αυτός και ο Δήμος. Και πάλι Βαγγέλη να είσαι καλά για την ανάρτηση και καλό μήνα να έχεις φίλε μου και αδελφέ του ….διαδόχου μου!

  Απάντηση
 3. Βαγγέλης Θερμογιάννης

  Δεν έκανα και τίποτα σπουδαίο αγαπητέ Χριστόφορε.Καλοτάξιδο να ‘ναι το βιβλίο σου, το οποίο τις επόμενες μέρες θα έχω τη χαρά να διαβάσω! (στην Ελλάδα του βύσματος και του ¨γνωστού¨, θα πρέπει να νιώθω ευτυχισμένος με αδερφό ¨διάδοχο¨!!!)

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου