Πρόσκληση στην Τελετή Απονομής Βραβείων του 4ου Διεθνούς Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ζωοφιλίας

 Από το 2011, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας και οι εκδόσεις ‘’Οιωνός’’, προκηρύσσουν Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας (ποίησης, διηγήματος αφηγήματος, δοκιμίου κ. ά.). Ο διαγωνισμός είναι ετήσιος και πραγματοποιείται με την Αιγίδα και τη χορηγία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων. Ο αριθμός των συμμετοχών (από Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Καναδά, Αυστραλία κ.α.), ιδιαιτέρως στους […]

 

Από το 2011, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας και οι εκδόσεις ‘’Οιωνός’’, προκηρύσσουν Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας (ποίησης, διηγήματος αφηγήματος, δοκιμίου κ. ά.).
Ο διαγωνισμός είναι ετήσιος και πραγματοποιείται με την Αιγίδα και τη χορηγία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων.
Ο αριθμός των συμμετοχών (από Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Καναδά, Αυστραλία κ.α.), ιδιαιτέρως στους δύο τελευταίους μας διαγωνισμούς, ξεπερνά κάθε προσδοκία μας. Ο διαγωνισμός μας θεωρείται πλέον θεσμός και συγκαταλέγεται στους σπουδαιότερους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς που προκηρύσσονται στην Ελλάδα. Αγκαλιάζεται δε, από διακεκριμένους λογοτέχνες της Ελλάδας και του απόδημου ελληνισμού, οι οποίοι μας τιμούν κάθε χρόνο με την παρουσία τους και τη διαμονή τους στη Λαμία.Η απονομή των φετινών Βραβείων και Επαίνων θα πραγματοποιηθεί σε επίσημη εκδήλωση στις 11 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ‘’Σαμαράς’’. Θα αποδοθούν μετάλλια και διπλώματα, ενώ τα Πρώτα Βραβεία θα συνοδεύονται από γλυπτά έργα της εικαστικού Νίκης Βλάχου και βιβλία των εκδόσεων ‘’ΟΙΩΝΟΣ’’. Μετά την Τελετή Απονομής θα ακολουθήσει δεξίωση –μπουφές με πλούσια εδέσματα και βιολογικό κρασί, για να τιμήσουμε τους διακεκριμένους του διαγωνισμού μας και να εορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4/10).

Μελοποιήσεις ποιημάτων διαγωνισμού: Κώστας Νέλλας
Απαγγελίες: Εύη Σταματίου


Η Κριτική Επιτροπή

Πρόεδρος:
Νίκη Βλάχου, εικαστικός-λογοτέχνις

Μέλη (αλφαβητικά):
Παναγιώτα Ζαλώνη, λογοτέχνις-εκδότρια
Λάσκαρης Ζαράρης, λογοτέχνης
Ιωάννης Κούτρας, εκδότης
Ξανθή Κουτσογιάννη, ποιήτρια
Νίκος Μπατσικανής, λογοτέχνης

Επιμέλεια διαγωνισμού, εκδήλωσης και βιβλίου: Νίκη Βλάχου

Τα βραβευθέντα έργα του διαγωνισμού (και φέτος) θα εκδοθούν σε βιβλίο, χορηγία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κοσμημένο με πίνακες και σκίτσα καταξιωμένων εικαστικών του τόπου μας, και με εισαγωγικό σημείωμα (πρόλογο) του κυρίου Αντιπεριφερειάρχη. Τυχόν πωλήσεις του, θα διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες των αδέσποτων τετράποδων φίλων μας.

1 Σχόλιο

  1. Βάσω Αποστολοπούλου-Αναστασίου

    Δυστυχώς η απόσταση δεν μου επιτρέπει να παρευρεθώ – εύχομαι κάθε επιτυχία στην εκδήλωση, πόσο μάλλον που τα έσοδα του βιβλίου, που θα εκδοθεί, θα διατεθούν για τα αδέσποτα!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου