Πρώτη η Οδύσσεια του Ομήρου στα έργα λόγου που επηρέασαν την εξέλιξη της ανθρωπότητας

Το BBC Culture  τον περασμένο Απρίλιο απευθύνθηκε σε βιβλιοκριτικούς, συγγραφείς και ειδικούς από όλον τον κόσμο για να προτείνει ο καθένας από αυτούς έργα λόγου που θεωρούν ότι έχουν επηρεάσει και διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι άνθρωποι κι ενδεχομένως έχουν επηρεάσει την ίδια την ιστορία και την εξέλιξή της. Στην κορυφή της λίστας με τις […]
- 25.05.2018 -

Το BBC Culture  τον περασμένο Απρίλιο απευθύνθηκε σε βιβλιοκριτικούς, συγγραφείς και ειδικούς από όλον τον κόσμο για να προτείνει ο καθένας από αυτούς έργα λόγου που θεωρούν ότι έχουν επηρεάσει και διαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται οι άνθρωποι κι ενδεχομένως έχουν επηρεάσει την ίδια την ιστορία και την εξέλιξή της. Στην κορυφή της λίστας με τις 100 ιστορίες που διαμόρφωσαν τον κόσμο βρίσκεται η Οδύσσεια του Ομήρου!

Ακολουθεί η πρώτη δεκάδα όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τις γνώμες των ειδικών:

1- Οδύσσεια – Όμηρος, 8ος αιώνας π.Χ.

2- Η Καλύβα του μπαρμπα-Θωμά – Χάριετ Μπίτσερ Στόου, 1852

3- Φρανκενστάιν – Μαίρη Σέλεϊ, 1818

4- 1984 – Τζορτζ Όργουελ, 1949

5- Τα πάντα γίνονται κομμάτια – Τσινούα Ατσέμπε, 1958

6- Χίλιες και Μία Νύχτες – πολλαπλοί συγγραφείς, 8ος- 18ος αιώνας

7- Δον Κιχώτης – Μιχαήλ Θερβάντες, 1605-1615

8- Άμλετ – Σαίξπηρ, 1603

9- 100 Χρόνια Μοναξιά – Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, 1967

10- Ιλιάδα – Όμηρος, 8ος αιώνας π.Χ.

Δείτε εδώ την πλήρη λίστα. Σημειώνουμε πως υπάρχουν κι άλλα ελληνικά έργα στη λίστα όπως οι Μύθοι του Αισώπου Μύθοι, η Μήδεια του Ευριπίδη, ο Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή, η Ορέστεια του Αισχύλου και η Αντιγόνη του Σοφοκλή.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου