Σήμερα τα εγκαίνια του 35ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης ανοίγει σήμερα, Σάββατο 4-6-2016, τις πύλες του για 35η συνεχόμενη χρονιά.  Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Λευκού Πύργου - Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου, από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου.Φέτος, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του  «ΚΣΤ΄ Πνευματικός Μάιος, η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», που είναι αφιερωμένος στον Ποιητή […]
- 4.06.2016 -

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης ανοίγει σήμερα, Σάββατο 4-6-2016, τις πύλες του για 35η συνεχόμενη χρονιά.  Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Λευκού Πύργου - Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου, από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου.

Φέτος, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο πλαίσιο του  «ΚΣΤ΄ Πνευματικός Μάιος, η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης», που είναι αφιερωμένος στον Ποιητή Γιώργο Βαφόπουλο για τα 20 χρόνια από τον θάνατό του, και είναι αφιερωμένο στο «2016: Επετειακό Έτος  Αριστοτέλη / Αριστοτέλης 2.400 χρόνια». Στα εκθετήριά του, φιλοξενούνται περισσότεροι από 150 εκδοτικοί Οίκοι όλης της χώρας και πάνω από 30.000 τίτλοι βιβλίων από την ελληνική και ξένη βιβλιοπαραγωγή.

 

 

Διοργανωτές του Φεστιβάλ είναι ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο δήμος Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γραφείο για την Ελλάδα με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης. Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ώρες λειτουργίες : κάθε ημέρα: 18.30 -23.00, Κυριακές: 11.00 - 13.30 και 18.30 - 23.00.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου