Σκοτεινές μέρες, του Μάριου Δημητριάδη

24.05.2015

σχόλια

Οι «Σκοτεινές μέρες» του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Μάριου Δημητριάδη είναι ένα βιβλίο που οι φαν των ιστοριών φαντασίας είναι σίγουρο πως θα λατρέψουν.

Ο Θεσσαλονικιός συγγραφέας οδηγεί τον βασικό ήρωα του βιβλίου Έκτορα να δραπετεύσει από την ήρεμη και ταυτόχρονα πληκτική ζωή που ζει σε μια πόλη του σήμερα, όταν ξαφνικά ανακαλύπτει πως ακροβατεί ανάμεσα σε δύο κόσμους υφαίνοντας το πέπλο της αγωνίας με εξαιρετική μαεστρία και δεξιότητα.

Ο ήρωας στην προσπάθεια του να βρει την αιτία αυτής της παραδοξότητας κινείται μέσω της φρέσκιας ματιάς του συγγραφέα σε μονοπάτια μυστηρίου ενώ σε αρκετά σημεία του βιβλίου έρχεται αντιμέτωπος με τον τρόμο. Η ζωή του μετατρέπεται σε μία αγωνιώδη περιπέτεια, ενώ καλείται να βρει λύση σ’ ένα κόσμο όπου τα πάντα δείχνουν φαινομενικά ίδια με τον δικό του, αλλά κρύβουν μια σειρά από παράλογα και παράξενα συμβάντα που δεν τα χωρά ούτε η πιο δυνατή φαντασία.

Ένας παρανοϊκός δαίμονας, απρόσωποι φύλακές με κρυφές επιθυμίες και μία αινιγματική γυναίκα είναι μόνο λίγα από τα κομμάτια του παζλ μυστηρίου που επιδέξια συμπληρώνει ο συγγραφέας καθώς περνούν οι σελίδες του βιβλίου, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη αλλά να κορυφώνει την αγωνία και να αυξάνει την ένταση στο δρόμο για την κάθαρση δίνοντας τελικά ένα τέλος ομολογουμένως αναπάντεχο.

Η γραφή του Μάριου είναι σύγχρονη, με ωραίες και αληθοφανείς περιγραφές, χωρίς ωστόσο να κουράζει με περιττά στοιχεία. Ο κόσμος που αποτυπώνει η γραφίδα του συγγραφέα είναι δομημένος με μαεστρία, καθώς ο ήρωας του βιβλίου διασχίζει ένα κόσμο-κράμα πολλών και διάφορων εποχών. Αν προσθέσουμε και την άριστη τυπογραφική δουλειά των εκδόσεων Λογείον και το εντυπωσιακό εξώφυλλο, τότε έχουμε να κάνουμε με μια πολύ αξιόλογη πρόταση.

Οι «Σκοτεινές μέρες» του Μάριου Δημητριάδη είναι ένα βιβλίο που δεν θα απογοητεύσει τους οπαδούς του είδους καθώς προμηνύει μια καθόλου σκοτεινή αλλά αντιθέτως εξαιρετικά φωτεινή και ενδιαφέρουσα συνέχεια του συγγραφέα στη λογοτεχνία.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Ομάδα σύνταξης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου