Στα Μονοπάτια του Καπνού, της Βασιλικής Λεβεντάκη

6.08.2014

 

Αν κάποιος έπρεπε με λίγες μόνο λέξεις να περιγράψει το βιβλίο της Βασιλικής Λεβεντάκη ‘Στα Μονοπάτια του Καπνού’, σίγουρα θα έλεγε πως πρόκειται για ένα πάρα πολύ καλό μυθιστόρημα στο οποίο ο χειρισμός αλλά και η χρήση της γλώσσας είναι εξαιρετικός, κάνοντας τον αναγνώστη στην κυριολεξία να ‘χάνεται’ στις γραμμές του!

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο παρελθόν, στη δεκαετία του ’30, και το μεγαλύτερο μέρος της διαδραματίζεται στην Καβάλα. Ένας αστυνόμος που διερευνά τη δολοφονία μιας νεαρής πόρνης κι ένας φημισμένος γιατρός συναντώνται σε μια ιστορία γεμάτη μυστήριο, με φόντο το άρωμα του καπνού και τον πλούτο των καπνεμπόρων από τη μια και την ανέχεια των εργατών και της προσφυγιάς από την άλλη. Οι εικόνες πραγματικά ζωντανεύουν μέσα από το λόγο της κυρίας Λεβεντάκη, η οποία έχει καταφέρει να ζωντανέψει τόσο την πόλη της Καβάλας όσο και τους ανθρώπους και την καθημερινότητά τους.

Το μυθιστόρημα έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για να το χαρακτηρίσει κάποιος ολοκληρωμένο και άρτιο. Εκείνο που είναι βέβαιο πως ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως οι χαρακτήρες του είναι δομημένοι με πολύ δυνατό τρόπο και παρουσιάζονται ολοζώντανοι μέσα στην ιστορία. Η αφήγηση είναι εξαίσια και η ιστορία εξελίσσεται με πάρα πολύ καλό τρόπο δίνοντας στον αναγνώστη όλο τα στοιχεία που απαιτούνται προκειμένου από τη μια να τον κρατά σε αγωνία κι από την άλλη να σκέφτεται διαρκώς προσπαθώντας να ανακαλύψει τον ένοχο! Μυστήριο, δράση και πλοκή που εξελίσσεται με τον τρόπο που πρέπει, αγωνία, φόβος, αγάπη και πάθος αλλά και θαμμένα μυστικά και μυστηριώδη μηνύματα συνθέτουν το παζλ της ιστορίας. Οι δολοφονίες γίνονται πάνω σε ένα καλοστημένο σχέδιο, ποιος είναι όμως ο δολοφόνος μένει να το ανακαλύψετε διαβάζοντας τις σελίδες αυτού του πάρα πολύ καλού, σχεδόν κινηματογραφικού βιβλίου. 

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

1 σχόλια

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Ένα τεράστιο ”ευχαριστώ” που αναβλύζει από την ψυχή μου για την τόσο τιμητική κριτική αλλά και για τη χαρά της φιλοξενίας!!! Εύχομαι πάντα και μόνο επιτυχίες!!!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου