Το θέλω τώρα!

18.06.2016

σχόλια

to thelo toraΟ Βασίλης Κουτσιαρής είναι από τους συγγραφείς, που ενώνουν με τα βιβλία τους την οικογένεια. Γνωρίζει την παιδική ψυχή, την προβάλει με αγάπη και αναγνωρίζεται συνεχώς από τον κόσμο του βιβλίου. Επιδρά με απλό τρόπο στην αρένα της καθημερινότητας και ο όποιος φόβος, μεταλλάσσεται σε άνεμο και φως. Στο οικογενειακό τραπέζι το φαγητό θρέφει σώμα και νου.

«Το θέλω τώρα» ξετυλίγει μια ιστορία όπου η ανάλογη συμπεριφορά των γονιών στα μικρά παιδιά, ριζώνει τρόπο ζωής για την εφηβεία τους. Σε μια εποχή που τα ψηφιακά ενδιαφέροντα κυριαρχούν, τέτοια βιβλία αντιστέκονται. Η ελευθερία χωρίς όρους δοκιμάστηκε, μα δεν ωφελεί πια. Κάνει λοιπόν, λειτούργημα και ως συγγραφέας και ως δάσκαλος.

Τι πιο ευγενικό από το να προσφέρεις ασφαλή καθοδήγηση στις τρυφερές ψυχές των μελλοντικών εφήβων; Έφηβοι; Μα αυτοί συνηθίζοντας από τα μικρά τους χρόνια να απαιτούν, ως αναντίρρητο δικαίωμά τους, συνεχίζουν να τα θέλουν τώρα όλα. Άλλωστε, κάθε εσωτερικό μας παιδί, σε όποια βιολογική ηλικία κι αν είμαστε, έχει ανάγκη από όρια και καθοδήγηση, γι’ αυτό αυξήθηκε παγκοσμίως το κοινωνικό ενδιαφέρον προς την ψυχολογία.

Η κ. Μαρία Δρόσου, μας προσφέρει μια συνεδρία πολύτιμη σ’ αυτό το ξεχωριστό βιβλίο. Η κ. Πωλίνα Παπανικολάου, δείχνει με τα εκφραστικά πρόσωπα, τις βαθμίδες της εξέλιξης στην ανατροφή των παιδιών.

Το βιβλίο αυτό ωφελεί επίσης τις γιαγιάδες, που καλούνται να μεταμορφωθούν σε νταντάδες ή σεφ έκτακτης ανάγκης, και τους παππούδες, ως ταξιτζήδες και μεταφορείς. Η ευρύτερη οικογένεια έχει το μερτικό της στο μεγάλωμα των νηπίων. Όλοι μαζί λοιπόν, ας έχουμε στα σπίτια μας έναν Βασίλη Κουτσιαρή.

_

γράφει η Αθηνά Μπίνιου

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Κώστας Θερμογιάννης

Επιμέλεια άρθρου

1 σχόλια

1 Σχόλιο

  1. Πλοκαμάκη Χρυσούλα

    Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον αφού το φλέγον θέμα ΣΧΕΣΗΣ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΛΙΛΙΠΟΥΤΙΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ είναι αενάως επίκαιρον!!!….
    Είναι ανάγκη να ξεκολλήσουμε τα δάκτυλά μας από την γυάλινη , ψηφιακή οθόνη και να ακουμπήσουμε τα ΠΑΙΔΙΑ μας!!!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου