Το κουδούνι του τρόμου, του Ευγένιου Τριβιζά

24.08.2019

σχόλια

Ο Νικολάκης Πιτσιρίμπος του Φιλήμονα και της Ιολάνθης, γυρνώντας απ’ το σχολείο του, αποφάσισε να χτυπήσει το κουδούνι ενός παλιού αρχοντικού και να το βάλει στα πόδια, κάνοντας έτσι την κλασική φάρσα των παιδικών μας χρόνων. Έλα όμως που το κουδούνι είναι μια παγίδα γι’ αυτά ακριβώς τα παιδάκια κι έτσι ο Νικολάκης μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια με λεοπαρδάλεις, ηλικιωμένες υρίες, σαμποταρισμένες πίτσες κι ένα κλειδί κρυμμένο σ’ ένα κολιμπρί!

Ο Ευγένιος Τριβιζάς επιστρέφει με τα γνωστά του λεξοπαιχνιδίσματα και τις διασκεδαστικές απιθανότητες ενός ξεκαρδιστικού σουρεαλιστικού κόσμου, δημιουργώντας ένα απείρου κάλλους συνονθύλευμα από σπάνια είδη ζώων, ακόμη πιο σπάνιους χαρακτήρ, έξυπνους αστυνομικούς, λεοπαρδάλεις που μασάνε τσιχλόφουσκες, τσίρκο που αρπάζουνε φωτιά και χιλιάδες άλλα ευρήματα που θα χαρίσουν γέλιο και αστείες στιγμές στους μικρούς αναγνώστες. Ευμορφία και Πενθεσίλα Τριανταβάρ, κόμης ντε Λακρουαβίλ, Ζιλμπέρ ο ζογκλέρ, Τορρτελίνι ο κλόουν, υπαστυνόμος Παντεσπάνης και άλλοι μπλέκουν σ’ ένα γαϊτανάκι αξέχαστων στιγμιότυπων που συγκροτούν μια ιστορία απάτης, λαθροθηρίας, κλοπής, εκβιασμού και… εκπλήξεων! Κι όλα αυτά επειδή ένα παιδί θέλησε να πατήσει ένα κουδούνι και να το βάλει στα πόδια αμέσως μετά!

«Το κουδούνι του τρόμου» είναι μια νέα ευφάνταστη περιπέτεια, γεμάτη λεκτικά ευρήματα και απανωτές ανατροπές που θα αγαπήσουν οι μικροί αναγνώστες από 11 ετών και πάνω.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Πάνος Τουρλής

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου