τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Το παιδί και ο σκύλος

Το παιδί και ο σκύλος

kefalas_30-9-16

«Πόσο μάταιο είναι να κάθεσαι να γράψεις, όταν δεν έχεις σηκωθεί να ζήσεις!»

Χ. Ντ. Θορώ (1817-62)

 

 

«Έχετε πολύ ωραία μαλλιά...» είπε με χαμογελαστό βλέμμα, προτού το αμήχανο χέρι της μητέρας του τον αρπάξει βίαια. Πρώτη μέρα στα θρανία, και ο δρόμος είχε γεμίσει από πιτσιρίκια και έφηβους που μετά τον αγιασμό και την παραλαβή των σχολικών βιβλίων ξεχύθηκαν στη γειτονιά, γεμίζοντας τον αγέρα πολύχρωμες φωνές και γέλια. Επέστρεφα κάπως κουρασμένος από την πρωινή βόλτα του σκύλου και είχα σταματήσει σκυφτός στο πεζοδρόμιο προσπαθώντας να βγάλω ένα σκουπιδάκι από την πατούσα του, που τον ενοχλούσε. Το μυαλό μου έτρεχε στην καθημερινή ρουτίνα και τις υποχρεώσεις της ημέρας.

«Να το χαϊδέψω;» ρώτησε μια παιδική φωνούλα βγάζοντας με από τις σκέψεις μου.

Απάντησα καταφατικά δίχως να κοιτάζω το μικρό αγόρι, καθώς ήμουν απασχολημένος με τον τετράποδο σύντροφο.

«Όχι από μπροστά!» άκουσα επιτακτική τη φωνή της μητέρας, και τότε μονάχα γύρισα. Στυφή, απόμακρη έκφραση, στόμα σφιχτό, ψυχή οχυρωμένη, στεγνή σαν το αυστηρό της ντύσιμο.

Ο μικρός απτόητος συνέχιζε να χαϊδεύει με λαχτάρα τον σκύλο. Σηκώθηκα λέγοντας προς την μητέρα καθησυχαστικά:

«Μην ανησυχείτε, είναι ήρεμος, δε δαγκώνει ποτέ...» μα πριν προλάβω να τελειώσω την πρόταση, ήρθε το άδολο, αναπάντεχο, παιδικό κομπλιμέντο.

 

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Αλέξανδρος Κεφαλάς

Ο Αλέξανδρος Κεφαλάς γεννήθηκε στα Εξάρχεια. Είναι απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολεγίου της Ελλάδας στον τομέα της Ιστορίας της Τέχνης και ασχολείται με τη διδασκαλία. Στα ελληνικά γράμματα εμφανίστηκε το 2007. Έχει γράψει ιστορικό και σύγχρονο μυθιστόρημα, διηγήματα και ποίηση. Το 2012 συνεργάσθηκε με το λογοτεχνικό fanzin "Αστυδρόμος". Κείμενα του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και διαδικτυακά λογοτεχνικά περιοδικά ενώ είναι υπεύθυνος λογοτεχνικής αξιολόγησης στις εκδόσεις Λέμβος.

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος