Ο εφιάλτης στη ζωή της Έλεν Γκρέις επιστρέφει. Ένα πτώμα σε μια παραλία και μια εξαφανισμένη κοπέλα είναι η αρχή για μια ανατριχιαστική υπόθεση που με κράτησε κι αυτή ξάγρυπνο. Στο Σαουθάμπτον κάποιος απάγει κορίτσια. Γιατί; Πού τα φυλακίζει; Ποια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα ζει;
Η ιστορία είναι εξαιρετική και αριστοτεχνικά δοσμένη. Ξεκινάει με μια σταδιακή εκτύλιξη της υπόθεσης, η Έλεν Γκρέις και η ομάδα της αρχίζουν πάλι να ψάχνουν κοινά σημεία ταύτισης ανάμεσα σε εξαφανισμένες κοπέλες, αναζητούν πτώματα, ψάχνουν υπόπτους. Και μόλις αρχίζουν τα πράγματα να μπαίνουν στη θέση τους η εξέλιξη είναι ραγδαία και οι ανατροπές έρχονται από κει που δεν το περίμενα! Αηδίασα με το κλειστοφοβικό κελάρι της Ρούμπι. Τρόμαξα με τα ψυχολογικά προβλήματα του ενόχου. Ένιωθα τον χρόνο να τελειώνει υπερβολικά γρήγορα εις βάρος του θύματος / των θυμάτων. Συνέπασχα με τις περιπτώσεις πρώιμων εφηβικών επαναστάσεων που κάνουν κάποια κορίτσια απέναντι στην οικογένειά τους και το πώς μπορεί να καταλήξουν μερικά από αυτά.
Ως προς τους χαρακτήρες που ξέρω από προηγούμενα βιβλία της σειράς, η Έλεν Γκρέις δε φωτίζεται πλέον ως προσωπικότητα. Ο συγγραφέας απλώς τη βοήθησε να κλείσει κάποιους λογαριασμούς με το σαδομαζοχιστικό παρελθόν της ενώ εξακολουθεί να ερευνά με αγωνία τα ίχνη του ανηψιού της, ενός εφήβου που κουβαλάει μέσα του τύψεις και απέχθεια για τα εγκλήματα που είχε διαπράξει η βιολογική του μητέρα, εγκλήματα που έμαθε με τον πιο ωμό τρόπο. Μου άρεσε τρομερά η κόντρα και η αντιπαλότητα της Έλεν Γκρέις με τη διευθύντριά της, Κέρι Χάργουντ. Δύο γυναίκες που η μία κάνει τη δουλειά της ενώ η άλλη προσκολλάται στο γράμμα του νόμου και τις τυπικότητες μόνο και μόνο για να επιφέρει προσκόμματα στη δουλειά της Έλεν. Η Κέρι έχει το εξής χαρακτηριστικό: γιατί η Έλεν και όχι εγώ; Ο εγωισμός της και το μίσος της μετατρέπονται σε εμμονή, κάτι που θα την οδηγήσει στα άκρα προκειμένου να παγιδέψει και να διώξει οριστικά την Έλεν από το Σώμα και από τη ζωή της. Θα τα καταφέρει; Άλλοι φίλοι και συνεργάτες της Έλεν Γκρέις εξελίσσουν λίγο ακόμη τις ιστορίες τους και μας δίνεται η ευκαιρία να τους γνωρίσουμε λίγο καλύτερα ενώ συμπάθησα πολύ τον αστυνομικό Λόυντ και τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε.
«Το σπίτι με τις κούκλες» είναι το τρίτο βιβλίο με πρωταγωνίστρια την Έλεν Γκρέις και εξισορροπεί άριστα ανάμεσα στο αστυνομικό και το κοινωνικό είδος. Η αγωνία και η ένταση δεν υπολείπονται και η ατμόσφαιρα που δημιουργείται δε θα βοηθήσει τον αναγνώστη να κοιμηθεί αν ξεκινήσει το βιβλίο βράδυ.
0 Σχόλια