Η Μαριλένα Καββαδά συνομιλεί με τη Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Δημοσίευση: 24.11.2016

Ετικέτες

Κατηγορία

kavvada2

Με το νέο της βιβλίο διασκεδάζει και επιμορφώνει τα παιδιά, μέσα από το πνεύμα των Χριστουγέννων!

 

Πώς θα συστήνατε τον εαυτό σας σε ένα παιδί;

Με λένε Μαριλένα. Γεννήθηκα στη γειτονιά της Κοκκινοσκουφίτσας και μεγάλωσα παρέα με τη Χιονάτη, τους επτά νάνους και τα τρία γουρουνάκια. Σήμερα ζω δίπλα στη λίμνη των παραμυθιών όπου τα ηλιόλουστα πρωινά ψαρεύω παραμύθια και τα βράδια πλέκω με φεγγαραχτίδες κουβερτούλες για μωρά. Όταν μεγαλώσω αρκετά, ονειρεύομαι να ζήσω σε έναν πέτρινο φάρο, σε κάποιο θαλασσινό σταυροδρόμι, για να κερνώ τους ταξιδιώτες παραμυθόπιτα με καραμελωμένα μήλα και να εύχομαι στους ναυτικούς καλό ταξίδι.

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον κόσμο του παιδικού βιβλίου;

Ήθελα να ταξιδέψω στα πιο απίθανα μέρη όλου του κόσμου… Έτσι τρύπωσα στον κόσμο των παραμυθιών όπου τα πιο όμορφα ταξίδια χαρίζονται! Όπου τα φανταστικά ταξίδια δεν τελειώνουν ! 

Μιλήστε μας για το τελευταίο σας βιβλίο;

Μάλλον πρέπει να σας μιλήσει το ίδιο, ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ!  Σίγουρα είναι ένα αξιολάτρευτο πλασματάκι που ξέρει να κρατά τις υποσχέσεις του και να κερδίζει την αγάπη μικρών και μεγάλων! Κυκλοφορεί με τις εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ, τις ζωγραφιές της Μυρτώς Δεληβοριά και τη φιλική συμμετοχή στα κάλαντα της Αρετής Κετιμέ κι άλλων αγαπημένων μουσικών. Αν σας αρέσουν οι χριστουγεννιάτικες περιπέτειες αυτή θα τη λατρέψετε! 

Ποια νοήματα θέλετε να περάσετε στα παιδιά, που έχουν διαβάσει τα βιβλία σας ή σας έχουν παρακολουθήσει να τα αφηγείστε;

Αχ! Αυτά τα νοήματα έχουν ήδη κρυφτεί στις σελίδες των βιβλίων μου και περιμένουν να αποκαλυφθούν αναπάντεχα. Δεν μπορώ να τα μαρτυρήσω!

Υπήρξε ποτέ κάποια φράση παιδιού που θυμάστε;

Υπάρχουν πολλές φράσεις που θυμάμαι… Αλλά, να θυμάστε, δεν ξεχνώ ποτέ καμία αγκαλιά!

Τι ιδιαιτερότητες έχουν οι μικροί μας φίλοι ως αναγνώστες; Είναι πιο δύσκολο να τους τραβήξεις την προσοχή;

Αχ! Ναι! Γιατί έχουν τη μαγική ικανότητα να τραβάνε πάντα τη δική μου προσοχή πριν τραβήξω εγώ τη δική τους!

Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση στην καθημερινότητα σας;

Σε αγαπώ Λενιώ μου! Για την κόρη μου φυσικά…

Για ποιο λόγο θα εγκαταλείπατε τον μαγικό κόσμο των παιδιών;

Δεν θα εγκαταλείψω ποτέ τον μαγικό κόσμο των παιδιών! Εκτός αν με βρει η μάγισσα ΚύρΚα. Με κυνηγά χρόνια για να με εκτοξεύσει έξω από τον κόσμο των παιδιών! Τον θέλει όλο δικό της!

     

Ετοιμάζετε  κάποιο καινούργιο έργο;

Αυτόν τον καιρό ζω με ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ. Έτσι, όταν τις νύχτες σταματάμε να παίζουμε ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ καταγράφω πυρετωδώς τις ιστορίες που μου λέει ψιθυριστά. Ώστε να μην ενοχλούμε τη γειτόνισσα, πριγκίπισσα Αλισάχνη. Βλέπετε έχει μόλις γυρίσει από ταξίδι εκεί όπου στέκει Ο ΦΑΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Με τις ιστορίες αυτές ανακαλύπτω τις περιπέτειες του μικρού αρκουδιού στο σχολείο, στο μουσείο… και στο διάστημα! Τις ζωγραφιές έχει επιμεληθεί  η Μυρτώ Δεληβοριά, οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ τις έκαναν τα πιο όμορφα βιβλία για να τις ανακαλύψουν και όλα τα παιδιά!

Έργα της συγγραφέως από τις εκδόσεις Διάπλους:

1

ΤΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΟΥΦΑΚΙ

Την εικονογράφηση έχει πραγματοποιήσει η κυρία Μυρτώ Δεληβοριά. Αν σας αρέσουν οι χριστουγεννιάτικες περιπέτειες αυτή θα τη λατρέψετε! 

2

Ο ΦΑΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Την εικονογράφηση έχει πραγματοποιήσει η κυρία Αιμιλία Κονταίου. Το βιβλίο συνοδεύει CD και στον ρόλο του Φάρου είναι ο Κώστας ΜακεδόναςΈνα παραμύθι για την έμπνευση, τη φαντασία και τη δημιουργική σκέψη που μας χαρίζεται όσο είμαστε παιδιά… Ένα παραμύθι που οδηγεί στα απάτητα μονοπάτια της δημιουργικής γραφής ακόμη και τα πιο μικρά παιδιά. 

3

ΤΟ ΚΡΥΦΤΟ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ

Την εικονογράφηση έχει πραγματοποιήσει η κυρία Λήδα ΒαρβαρούσηΤο βιβλίο συνοδεύεται από CD-ROM με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και CD με τη δραματοποιημένη αφήγηση του κειμένου από εκλεκτούς συντελεστές και τη φιλική συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού  και του Γιώργου Μπαγιώκη στο τραγούδι, σε μουσική του Νίκου Γ. Παπαδογιώργου. Πέντε ζωάκια από την αυγή έως το σούρουπο, σε ένα δάσος, πριν και μετά από μια καταιγίδα. Θα καταφέρουν να ανακαλύψουν που κρύβεται η χαρά; Κι αν ναι, θα μας το αποκαλύψουν; Ένα τρυφερό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους… Για όσους μπορούν να βρουν χαρά ακόμα και σε ένα μικρό καρύδι! Έτσι απλά, γιατί… «Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σε όλα τα πράγματα. Φτάνει να ξέρεις πώς να τη βγάλεις» (Κομφούκιος)

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

kavvada1

Η Μαριλένα Καββαδά γεννήθηκε στη γειτονιά της Κοκκινοσκουφίτσας και μεγάλωσε παρέα με τη Χιονάτη, τους επτά νάνους και τα τρία γουρουνάκια. Σήμερα ζει δίπλα στη λίμνη των παραμυθιών όπου τα ηλιόλουστα πρωινά ψαρεύει παραμύθια και τα βράδια πλέκει με φεγγαραχτίδες κουβερτούλες για μωρά. Όταν μεγαλώσει αρκετά, ονειρεύεται να ζήσει σε έναν πέτρινο φάρο, σε κάποιο θαλασσινό σταυροδρόμι, για να κερνά τους ταξιδιώτες παραμυθόπιτα με καραμελωμένα μήλα και να εύχεται στους ναυτικούς καλό ταξίδι.

Ωστόσο, κάποιοι, ποιός ξέρει γιατί; Γράφουν ότι…

Η Μαριλένα Καββαδά έχει πτυχιακές σπουδές στο Χορό, τον Ελληνικό Πολιτισμό (Αριστούχος Ε.Α.Π.) και στην Εκπαίδευση & Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία (Αριστούχος Πανεπιστημίου Αθηνών). Ο μεταπτυχιακός της τίτλος αφορά στις «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» (Αριστούχος Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου).

Τα τελευταία είκοσι χρόνια επιμορφώνεται εντός κι εκτός Ελλάδας ενώ εργάζεται: Ως νηπιαγωγός σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, ως καθηγήτρια χορού σε σχολές χορού και ως χορογράφος σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές (π.χ. στη Θεατρική Σκηνή «Μίμηση Πράξης» – Θέατρο Ακάδημος).
Από το 2007 συνεργάζεται με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιώντας πρότυπα προγράμματα για παιδιά, ενώ από το 2008 ίδρυσε και συντονίζει την Καλλιτεχνική & Παιδαγωγική Ομάδα «Μαγικό Κοχύλι» (www.magiko-kohili.gr), που δραστηριοποιείται κυρίως στις διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών, την οργάνωση πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και τις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών.
Επίσης, έχει επιμεληθεί περισσότερα από δέκα παιδικά CDs κι έχει σχεδιάσει εκπαιδευτικά πακέτα και θεματικά πάρκα για διάφορους επιστημονικούς φορείς, ενώ συμμετέχει συστηματικά ως εισηγήτρια σε εγχώρια και διεθνή συνέδρια αλλά και σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και καλλιτέχνες.
Επιπρόσθετα, στο συγγραφικό της έργο εντάσσονται περισσότερα από πενήντα άρθρα σε έγκριτα παιδαγωγικά περιοδικά και σχεδόν είκοσι βιβλία για παιδιά κι εκπαιδευτικούς.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 09 – 10 Δεκεμβρίου 2023

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 09 – 10 Δεκεμβρίου 2023

Real News https://youtu.be/Q4q005OR_r0 Καθημερινή  Πρώτο Θέμα Δώστε μας το email σας και κάθε Παρασκευήθα έχετε στα εισερχόμενά σας τις προσφορές των εφημερίδων (Δεν στέλνουμε ανεπιθύμητη αλληλογραφία ενώ μπορείτε να διαγραφείτε με ένα...

Ευαγγελία Τσακίρογλου: “Τις μεγαλύτερες ανατροπές στη ζωή τις φέρνει η αλήθεια”

Ευαγγελία Τσακίρογλου: “Τις μεγαλύτερες ανατροπές στη ζωή τις φέρνει η αλήθεια”

- Συνέντευξη της Ευαγγελίας Τσακίρογλου στην Κατερίνα Σιδέρη - Πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή σας; Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία! Η συγγραφή ήταν ένα όνειρο που είχα από παιδί. Από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, όταν ξεκίνησα πλέον να διαβάζω...

Καίτη Δροσίνη: “Η έπαρση κάνει τον άνθρωπο αλαζόνα”

Καίτη Δροσίνη: “Η έπαρση κάνει τον άνθρωπο αλαζόνα”

- Συνέντευξη της Καίτης Δροσίνη στην Κατερίνα Σιδέρη - Μιλήστε μας για το βιβλίο σας «Παλέτα δολοφόνου». Πρόκειται για μια ιστορία, με αστυνομική χροιά, που διαδραματίζεται σε δυο χρόνους. Από τη μια παρακολουθούμε την πορεία ενός ταλαντούχου ζωγράφου και την μεθοδική...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Επιμέλεια άρθρου

Διαβάστε κι αυτά

Καίτη Δροσίνη: “Η έπαρση κάνει τον άνθρωπο αλαζόνα”

Καίτη Δροσίνη: “Η έπαρση κάνει τον άνθρωπο αλαζόνα”

- Συνέντευξη της Καίτης Δροσίνη στην Κατερίνα Σιδέρη - Μιλήστε μας για το βιβλίο σας «Παλέτα δολοφόνου». Πρόκειται για μια ιστορία, με αστυνομική χροιά, που διαδραματίζεται σε δυο χρόνους. Από τη μια παρακολουθούμε την πορεία ενός ταλαντούχου ζωγράφου και την μεθοδική...

Χρήστος Φλουρής: “Όταν μιλάμε για αγάπη μιλάμε για την αγάπη που έχει ως βάση της την αρχή της ειλικρίνειας”

Χρήστος Φλουρής: “Όταν μιλάμε για αγάπη μιλάμε για την αγάπη που έχει ως βάση της την αρχή της ειλικρίνειας”

- Συνέντευξη του Χρήστου Φλουρή στην Κατερίνα Σιδέρη - Μιλήστε μας για το βιβλίο σας «Volcano». Το Volcano είναι ένα κοινωνικό, θα έλεγα, μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην περίοδο από τη δεκαετία του 1950 μέχρι το 2004, με το μεγαλύτερο μέρος της δράσης να...

Ελένη Πουλημένου: “Κόκκινό μου είναι η διαρκής εγρήγορση για την αναζήτηση του ‘κόκκινου’”

Ελένη Πουλημένου: “Κόκκινό μου είναι η διαρκής εγρήγορση για την αναζήτηση του ‘κόκκινου’”

- Συνέντευξη της Ελένης Πουλημένου στην Κατερίνα Σιδέρη - Μιλήστε μας για το βιβλίο σας «Ταξίδι στο κόκκινο». Το «ταξίδι στο κόκκινο» είναι ένα βιβλίο που το έγραφα για αρκετά χρόνια και γι’ αυτό αναπαριστά πολλές φάσεις της πρόσφατης ζωής μου. Με «ταξίδεψε», δηλαδή,...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου