1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός “Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!” από τις Εκδόσεις Ευγνώμων

30.03.2020

Ο Εκδοτικός Οίκος Ευγνώμων προκηρύσσει τον πρώτο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό «Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!», με αφορμή την κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα ανά το παγκόσμιο, εξαιτίας της πανδημίας που εξαπλώθηκε στον πλανήτη μας.

Ο περιορισμός στο σπίτι ή αλλιώς «καραντίνα» αποτελεί για όλους εμάς πρωτόγνωρη εμπειρία. Μια εμπειρία με τα δύσκολα, μα και με τα καλά της. Σκοπός του παρόντος διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει και να επιβραβεύσει τη δημιουργικότητα των ατόμων/συγγραφέων που με τον ένα ή τον άλλον τρόπο έχουν εμπνευστεί από την παρούσα κατάσταση και είναι σε θέση να εξωτερικεύσουν την έμπνευσή τους μέσα από ένα Διήγημα Ανθρώπινης Ιστορίας.

Ως Διήγημα Ανθρώπινης Ιστορίας ορίζεται εκείνο του οποίου η πλοκή εκτυλίσσεται την περίοδο που διανύουμε τώρα – χωρίς να τίθεται περιορισμός στο είδος (από επιστημονική φαντασία και αστυνομικό έως ιστορική μυθοπλασία και αισθηματικό ή ακόμα και τρόμου). Από σήμερα μπορείτε να στέλνετε τα διηγήματά σας ΜΟΝΟ στο e-mail [email protected]. με την επισήμανση: ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!».

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα άνω των 14 ετών. Από τις συμμετοχές μαθητών/μαθητριών Γ’ Γυμνασίου μέχρι Γ’ Λυκείου θα επιλεγούν τα 5 καλύτερα διηγήματα, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην Συλλογή Διηγημάτων. Τα υπόλοιπα 15 καλύτερα διηγήματα θα προέλθουν από δημιουργούς άνω των 18 ετών. Άρα, θα έχουμε την αναλογία 15 + 5 Διηγήματα Ανθρώπινης Ιστορίας που ξεχώρισαν.

Τα είκοσι καλύτερα διηγήματα θα ανακοινωθούν με το πέρας της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού και θα εκδοθούν στο ομώνυμο συλλογικό βιβλίο Συλλογής Διηγημάτων «Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!». Εννοείται πως κανείς συγγραφέας του οποίου θα εγκριθεί το διήγημά του δεν θα καταβάλει κάποιο χρηματικό ποσό για την διεκπεραίωση της έκδοσής του παρόντος βιβλίου. Το κόστος θα το αναλάβει ο Εκδοτικός Οίκος Ευγνώμων και επομένως θα επωφεληθεί και τα έσοδα εφόσον υπάρξουν. Στους συγγραφείς που θα εγκριθεί το διήγημά τους, θα αποσταλούν δύο αντίτυπα του συλλογικού αυτού βιβλίου για την προσφορά τους.

Επίσης, θα υπάρξει τελετή βράβευσης προς τιμήν των δημιουργών που το έργο τους θα εγκριθεί, κατά την οποία θα δοθεί Έπαινος και στους είκοσι δημιουργούς, καθώς και Τιμητική Διάκριση στα τρία καλύτερα διηγήματα.

Διάρκεια:

Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 και ως ημερομηνία λήξης η Παρασκευή 24 Απριλίου 2020. Κάθε συμμετοχή εκτός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται αποδεκτή. Οι συμμετοχές αποστέλλονται διαδικτυακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής:

1. Κάθε διήγημα πρέπει να έχει έκταση 600 έως 1200 λέξεις και το περιεχόμενό του να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που ορίστηκαν παραπάνω. Το κάθε έργο πρέπει να υποβληθεί δαχτυλογραφημένο σε αρχείο word. Μαζί με το κείμενο, πρέπει να υπάρχει σε ξεχωριστό αρχείο (word) το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση και το τηλέφωνο του συμμετέχοντος στο e-mail [email protected]. με την επισήμανση: ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!».

Τα στοιχεία επικοινωνίας των συγγραφέων δεν θα γνωστοποιούνται στην κριτική επιτροπή.

2. Η γλώσσα συμμετοχής είναι η ελληνική. Κείμενα σε άλλες γλώσσες ή greeklish δεν γίνονται δεκτά.

3. Κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετέχει το πολύ μέχρι τρία διαφορετικά διηγήματα. Ωστόσο στην τελική δεκάδα των κριθέντων ως καλύτερων διηγημάτων θα υπάρχει μόνο ένα έργο από κάθε συγγραφέα.

4. Ο εκάστοτε υποψήφιος με τη συμμετοχή του εγγυάται και βεβαιώνει ότι τα πνευματικά και ηθικά δικαιώματα του διηγήματος ή των διηγημάτων τού ανήκουν, είναι αδημοσίευτο/α. Η βράβευση σε άλλον διαγωνισμό νοείται ως δημοσίευση.

5. Η υποβολή συμμετοχής συνεπάγεται την αποδοχή των όρων του διαγωνισμού, καθώς και την εκ προοιμίου συναίνεση στην επικείμενη έκδοση του ομώνυμου συλλογικού βιβλίου Συλλογής Διηγημάτων «Μένω σπίτι… Ταξιδεύω Παντού!», το οποίο ενδέχεται να κυκλοφορήσει με το πέρας της παρούσας κατάστασης.

6. Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα κοινοποιηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεών μας www.ekdoseis-evgnomon.com στις 30 Απριλίου 2020, ενώ οι νικητές θα ειδοποιηθούν και με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 00 357 99 023 022 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Δ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χαϊκού με θέμα την Άνοιξη από τους Πνευματικούς Ορίζοντες Λεμεσού

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Δ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χαϊκού με θέμα την Άνοιξη από τους Πνευματικούς Ορίζοντες Λεμεσού

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Δ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χαϊκού με θέμα την Άνοιξη από τους Πνευματικούς Ορίζοντες Λεμεσού   ΑΡΙΣΤΕΙΟ Θεμελίνα  Μπιλλήρη Τάταρη — Κάλυμνος Ιωάννα Ζώρζου – Μαλεσίνα  Φθιώτιδας Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ Νίκη Σκουτέρη — Πειραιάς Δέσποινα Μανωλακάκη —...

Προκήρυξη Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού από την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ)

Προκήρυξη Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού από την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ)

Προκήρυξη Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού Η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ) διοργανώνει τον καθιερωμένο ετήσιο πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης για το 2021, με θέμα: ‘Γι’ αυτά πολεμήσαμε’, εμπνευσμένο από τα λόγια του στρατηγού Μακρυγιάννη προς τους...

Προκήρυξη Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού από την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ)

ΙΑΝΟS | Διαγωνισμός Διηγήματος & Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2021

ΙΑΝΟS | Διαγωνισμός Διηγήματος & Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2021 Θέμα: «Ταξίδια» | Έναρξη Διαγωνισμού: Δευτέρα 5 Απριλίου 2021  Κανένα ταξίδι δεν περιορίζεται στον εαυτό του. Εμπεριέχει πλήθος άλλων ταξιδιών. Ζοζέ Σαραμάγκου   Ο IANOS, για τέταρτη συνεχή χρονιά,...

Δείτε κι αυτά

Προκήρυξη Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού από την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ)

Προκήρυξη 66ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής και Εικονογράφησης Βιβλίων για παιδιά και νέους 2021

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 66ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ & ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ 2021 Η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά προκηρύσσει τον 66ο πανελλήνιο διαγωνισμό της για τη συγγραφή και εικονογράφηση βιβλίων για παιδιά και νέους. Τα έργα πρέπει να...

Εικαστικός Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου!» από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Εικαστικός Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που κατοικεί κοντά μου!» από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

1821 - 2021 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού συμμετέχει στους εορτασμούς για την Επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία με έναν Εικαστικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ανακαλύπτοντας την Ιστορία της Ελληνικής Επανάστασης που...