1,2,3…10 εκπληκτικές ιστορίες της Ανιέζε Μπαρούτσι

16.06.2018

Σήμερα, θα μιλήσουμε για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε πιο μικρά παιδιά.  Το «1,2,3…10 εκπληκτικές ιστορίες» της Ανιέζε Μπαρούτσι, απευθύνεται σε παιδιά 1,5-2+ κι είναι πραγματικά ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό βιβλίο! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Στην αριστερή σελίδα υπάρχει ένα στιχάκι που περιγράφει ένα γεγονός πχ «Είχα εδώ για κολατσιό ένα κουλουράκι. Ήρθε και μου το έκλεψε…»

…και στη δεξιά σελίδα βλέπουμε αυτό το κουλουράκι, όμως…το κουλουράκι ανοίγει! Και γίνεται γατούλα! Συνεχίζει λοιπόν και το στιχάκι που λέει «ένα μικρό γατάκι». Όλο το βιβλίο είναι με αυτή τη λογική και υπάρχει χρονική αλληλουχία του αριθμού των ζώων που κάνουν κάτι, μέχρι τον αριθμό 10.

Είναι μια πολύ όμορφη επιλογή για τόσο μικρά παιδιά και λόγω της διαδραστικότητας των σελίδων που τα παιδιά ανακαλύπτουν τι είναι κρυμμένο από κάτω αλλά και λόγω των ζώων που πάντα ενθουσιάζουν τα παιδιά. Φυσικά, και τα στιχάκια είναι αστεία και κρατούν σε αγωνία τα παιδιά για να δουν ποιο ζώο κρύβεται πίσω από τη σκανταλιά αυτή τη φορά!

Η εικονογράφηση είναι με έντονα χρώματα και μεγάλες εικόνες, όπως ακριβώς πρέπει γι’ αυτή την ηλικία.

Δραστηριότητες για το σπίτι
Θα προτείνουμε μόνο δραστηριότητες για το σπίτι κι όχι για την τάξη, λόγω της μικρής ηλικίας των παιδιών.

Όσο διαβάζουμε το βιβλίο, κάνουμε μαζί με το παιδί και τον ήχο κάθε ζώου που συναντάμε αλλά και τις κινήσεις του. Όπως το φανταζόμαστε εμείς!

Δεν χρειάζεται να μάθουν να μετρούν σε αυτή την ηλικία, αλλά μπορούμε σε καλαμάκια να κολλήσουμε πάνω μια μικρή φωτογραφία από κάθε ζώο που αναφέρεται στην ιστορία και στον αριθμό που είναι πχ 1 γάτα, τρεις κροκόδειλους, εφτά ψαράκια κτλ και να ζητήσουμε από το παιδί να βάλει όλα τα «ζώα» σε ένα μπουκάλι ( οι φωτογραφίες να είναι μικρές ώστε να χωρούν ). Έτσι, εξασκείται κι η λεπτή κινητικότητα σιγά σιγά. Αφού τα βάλει όλα, τα βγάζουμε ξανά και λέμε «Τώρα βάλε μόνο τα ψαράκια ή μόνο τα κουνούπια» και τα μετράμε μαζί του ενώ τα βάζει. Αν το παιδί είναι λίγο μεγαλύτερο μπορούμε να δώσουμε εντολές όπως «Βάλε στο μπουκάλι 1 κροκόδειλο και 3 ψαράκια».

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη έχει τελειώσει Νηπιαγωγός μα στον ελεύθερο χρόνο της είναι εφευρέτρια ονείρων κι εκπαιδεύτρια σοκολατένιων λαγών. Έχει φάει από το μήλο της Χιονάτης κι επέζησε γι’ αυτό και ξέρει όλα τα μυστικά των ηρώων των παραμυθιών. Μένει  με τις 73 πολύχρωμες γάτες της που γουργουρίζουν τα κάλαντα όλο το χρόνο και γράφει παραμύθια για μικρούς, μεγάλους και ονειροπόλους. Σπουδάζει από το 2014 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, έχει βραβευτεί για παραμύθια και διηγήματά της κι είναι εθελόντρια ομαδάρχισσα σε κατασκηνώσεις. Σπουδάζει σε μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ σχετικό με φιλαναγνωσία και το πρώτο της βιβλίο για παιδιά «Το αρχηγείο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου