30ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας

_ Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, ένα θεσμό που για 30 χρόνια δίνει βήμα σε όσους επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν τις σκέψεις και τα οράματά τους σε καιρούς χαλεπούς. Ο διαγωνισμός αφιερώνεται στο Μάνο Χατζιδάκι που φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την αναχώρησή του για τη γειτονιά των αγγέλων. Γενικό […]
_
Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, ένα θεσμό που για 30 χρόνια δίνει βήμα σε όσους επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν τις σκέψεις και τα οράματά τους σε καιρούς χαλεπούς. Ο διαγωνισμός αφιερώνεται στο Μάνο Χατζιδάκι που φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την αναχώρησή του για τη γειτονιά των αγγέλων.
Γενικό θέμα διαγωνισμού
«Αντιστέκομαι»

«Ο νεοναζισμός, ο φασισμός και κάθε αντικοινωνικό και απάνθρωπο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δε συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, μάλιστα οι κοινωνικές-πολιτικές συγκυρίες βοηθούν και ενισχύουν τη βάρβαρη παρουσία του. Η μοναδική αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και πληροφορία χωρίς κρίση». Μάνος Χατζιδάκις
Ο διαγωνισμός αφορά στα είδη:
α) Ποίηση
β) Παραμύθι
γ) Διήγημα
στις εξής κατηγορίες:
α. ενήλικες
β. μαθητές γυμνασίου
γ. μαθητές λυκείου
Όροι συμμετοχής:
1)Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όπου κι αν διαμένουν.
2)Κάθε δημιουργός μπορεί να πάρει μέρος και στα τρία είδη του διαγωνισμού.
3)Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν έναν φάκελο στην διεύθυνση:
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΡΟΥΣΣΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ 18
72100 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΚΡΗΤΗ
(Για τον 30ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας)
Στο φάκελο αυτόν θα πρέπει να υπάρχουν:
α) Τα έργα σε τέσσερα δακτυλογραφημένα αντίγραφα (γραμματοσειρά: Arial, μέγεθος γραμμάτων: 10),  τα οποία θα υπογράφονται στο τέλος με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος χωρίς καμία άλλη ένδειξη!!
β) Ένας μικρότερος φάκελος όπου εξωτερικά θα γράφει το ψευδώνυμο και το λογοτεχνικό είδος όπου επιθυμεί να συμμετάσχει, εσωτερικά δε, τα παρακάτω στοιχεία:
Ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, ηλικία, επάγγελμα, τόπο γέννησης, τόπο καταγωγής, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail
(Όσοι συμμετέχουν σε περισσότερα του ενός είδη, θα πρέπει να εσωκλείσουν και αντίστοιχους μικρούς φακέλους – ένα για κάθε είδος – με το ίδιο όμως ψευδώνυμο)
4) Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα με ποινή ακυρότητας της συμμετοχής σε περίπτωση μη τήρησης του όρου
5) Οι συμμετοχές δεν επιστρέφονται
6) Προθεσμία υποβολής: Ως Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014 
7) Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε από την κα Εργίνα Καναβάκη στο τηλ. 2841026899 (Δε – Τε – Πα: 07.30 – 15.30 κ’ Τρ – Πε: 12.00 – 20.00)
Ε Ι Δ Ι Κ Ε Σ  Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ

ΠΟΙΗΣΗ: Κανένας περιορισμός στη μορφή του στίχου. Κάθε δημιουργός πρέπει να στείλει τρία ποιήματα μέχρι μία σελίδα το κάθε ένα ή μια ποιητική σύνθεση μέχρι τρεις σελίδες.
ΠΑΡΑΜΥΘΙ: ήρωες πραγματικοί ή φανταστικοί, σενάρια απίθανα ή ρεαλιστικά μέχρι δέκα σελίδες.
ΔΙΗΓΗΜΑ: 
Ένα διήγημα μικρής έκτασης (μέχρι πέντε σελίδες)
ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ- ΒΡΑΒΕΙΑ 

Τα λογοτεχνικά έργα θα κριθούν από  καταξιωμένους επιστήμονες και λογοτέχνες.
Θα απονεμηθούν 1ο, 2ο, 3ο βραβείο για όλα τα είδη σε κάθε κατηγορία.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στο Κινηματοθέατρο «REX» θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα σε ειδική ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα, εντός του μηνός Νοεμβρίου 2014.
(Πηγή: http://www.dimosagn.gr)

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου