7ο Φεστιβάλ της Άμμου

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες  και το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr  έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στο 7ο Φεστιβάλ της Άμμου που θα γίνει στο Ρέθυμνο, στις 20, 21 και 22 Αυγούστου του 2021.   Το θέμα του φεστιβάλ γι’ αυτό το καλοκαίρι είναι: «Χάπι Εντ» Οι συγγραφείς καλούνται να γράψουν ένα κείμενο βασισμένο σε αυτό […]
- 11.06.2021 -

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες  και το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr  έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στο

7ο Φεστιβάλ της Άμμου

που θα γίνει στο Ρέθυμνο, στις 20, 21 και 22 Αυγούστου του 2021.

 

Το θέμα του φεστιβάλ γι’ αυτό το καλοκαίρι είναι: «Χάπι Εντ»

Οι συγγραφείς καλούνται να γράψουν ένα κείμενο βασισμένο σε αυτό το θέμα (μέχρι 1000 λέξεις) και οι ποιητές ένα ποίημα (μέχρι 500 λέξεις) εμπνευσμένο επίσης από το θέμα -αλλά όχι απαραίτητα με αυτόν τον τίτλο. Δεχόμαστε τις συμμετοχές σας μέχρι την 1η Ιουλίου.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 10 Ιουλίου.

Στέλνετε τα κείμενά σας στη διεύθυνση:  strangedaysbooks@gmail.com

Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι – όπως και η παρακολούθησή του -δωρεάν. Οι συγγραφείς και ποιητές που θα επιλεγούν θα έχουν ως δώρο και ένα βιβλίο από τη σειρά μας «Παράξενες Μέρες στην Ευρώπη».

Από τους καλλιτέχνες κάθε είδους περιμένουμε προτάσεις για παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ανοιχτού χώρου –που θα μπορούν να πραγματοποιηθούν στην άμμο ή σε άλλα σημεία της πόλης.

Οι καλλιτέχνες που θα ήθελαν να συμμετάσχουν καλούνται να στείλουν εκτός από την πρόταση και δείγμα του έργου τους -στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση των εκδόσεων.

Το φεστιβάλ της άμμου θα έχει και αυτή τη χρονιά παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκδρομές και εκπλήξεις. Θα είναι άλλη μια αυτοσχέδια γιορτή για το τέλος ενός παράξενου καλοκαιριού. Μαζί θα είναι και μια δήλωση ελπίδας –όπως δείχνει και το θέμα του- ότι η δύσκολη εποχή  που ζήσαμε όλοι μας φτάνει στο τέλος της.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ – ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Δημιουργήσαμε το Φεστιβάλ της Άμμου σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό eyelands.gr -ένα αυτοσχέδιο λογοτεχνικό φεστιβάλ με αναγνώσεις ποιημάτων και διηγημάτων, αφηγήσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσική, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Το φεστιβάλ της Άμμου είναι μια διοργάνωση που βασίζεται στον αυθορμητισμό όσων συμμετέχουν. Αυτοσχεδιάζουμε στον τρόπο που θα γίνει, στον τρόπο που θα διαβαστούν τα κείμενα, στην μουσική και στο παραδοσιακό μας πάρτυ στην άμμο. Κοινό μας σημείο η αγάπη για τη γραφή αλλά αυτή είναι μόνο μια αφορμή για να φτιάξουμε μια μεγάλη παρέα που γιορτάζει στην άμμο ενός νησιού τις τελευταίες μέρες κάθε καλοκαιριού.

Στηρίζεται μόνο στον αυθορμητισμό μας!

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Σε μερικές υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά με σκοπό να υπάρχει μια μικρή αποζημίωση για τους καλλιτέχνες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμά μας χωρίς να προσδοκούν κανένα «κέρδος». Οι διοργανωτές του φεστιβάλ δεν είχαν ούτε και θα έχουν ποτέ την παραμικρή υλική απολαβή από αυτό. Μας αρκεί ότι δημιουργούμε κάτι μοναδικό κάθε καλοκαίρι!

Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2015 στην παραλία του Άη Γιάννη στο νησί της Γαύδου και συνεχίσαμε το καλοκαίρι του 2016 στην παραλία του Σαρακήνικου της Γαύδου.  Το 2017 ανεβήκαμε στο Αιγαίο και διοργανώσαμε το φεστιβάλ στα Κουφονήσια. Στις 25 και 26 Αυγούστου διαβάσαμε κείμενα στο Κουφονήσι και στο Κάτω Κουφονήσι, διοργανώσαμε έκθεση ζωγραφικής στη Χώρα και μουσική συναυλία στην άμμο και τις δύο μέρες. Παράλληλα έγινε και παρουσίαση βιβλίων. Οι συγγραφείς των διηγημάτων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και με το κοινό και να συμμετέχουν σε workshop της άμμου με συγγραφείς που έχουν ήδη εκδώσει βιβλία τους στις Παράξενες Μέρες.

Το 2018 το φεστιβάλ έγινε στη Χιβαδόλιμνη της Μήλου την Παρασκευή 31 Αυγούστου και το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου. Δημιουργήσαμε έκθεση φωτογραφίας στην άμμο ενώ μας συντρόφεψε η μουσική από το συγκρότημα των Εράν από το Ηράκλειο.

Το 2019 το φεστιβάλ έγινε δεκτό στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα για τα φεστιβάλ της Ευρώπης Festivals for Europe κάτι που μας έδωσε τη δυνατότητα να διεθνοποιήσουμε τη διοργάνωση και να καλέσουμε συγγραφείς, ποιητές και καλλιτέχνες από το εξωτερικό. Το 5ο φεστιβάλ έγινε στις 23 και 24 Αυγούστου στην παραλία Ποσείδι στη Χαλκιδική.

Τα κείμενα που διαβάστηκαν στα φεστιβάλ έγιναν βιβλία όπως η συλλογή «Αμμογραφήματα» από το πρώτο φεστιβάλ, Από το τρίτο φεστιβάλ τα κείμενα εκδόθηκαν στη συλλογή «Μικρές επαναστάσεις» το φθινόπωρο του 2017. Στο τέλος του 2018 κυκλοφόρησε η συλλογή κειμένων από το 4ο φεστιβάλ με τίτλο: «Μια μέρα σαν κι αυτή», ενώ από την  Χαλκιδική κυκλοφόρησε το 2019 η συλλογή με τίτλο: «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι».

Το 2020 το φεστιβάλ επέστρεψε στην Κρήτη, στην παραλία Κομμός στο Ηράκλειο (τα κείμενα του φεστιβάλ κυκλοφόρησαν στο βιβλίο «Μέρες του 2020» που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς. Το 2021 το φεστιβάλ εξαιτίας της πανδημίας και των συνεπειών της θα παραμείνει στο νησί και θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο στις 20-21-22 Αυγούστου.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου