
–
γράφει η Κατερίνα Σιδέρη
–
Το παραμύθι της Ανατολίας Τσακαλίδου, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας υπάρχει στο τέλος της παρουσίασης, είναι μια διδακτική ιστορία.
Η Άννα ζει μια ευτυχισμένη ζωή με τους γονείς της, σε ένα ιδιαίτερο τόπο, στο Βασίλειο των Συναλλαγών, όπου η ανταλλαγή προϊόντων και αγαθών, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Βασιλείου.
Σε νεαρή ηλικία η Άννα έχασε την αγαπημένη της μητέρα και η μητριά και νέα γυναίκα του πατέρα της, της φερόταν άσχημα και αυταρχικά.
Όμως η Άννα από τη φύση της έντονη προσωπικότητα, υπόμενε στωικά την αντιπάθεια της μητριάς της, ενόσω έκανε σχέδια για το μέλλον της.
Όταν η ηλικία της ήταν η κατάλληλη, αποφάσισε να εργαστεί, να χειραφετηθεί και να γίνει κυρίαρχος στη ζωή της. Βίωσε εμπειρίες και κατέληξε να εργάζεται σε μια δουλειά που της άρεσε, την ικανοποιούσε και ας ήταν έξω από τα συνηθισμένα πλάνα μιας κοινωνίας.
Μια νεαρή ανεξάρτητη που διαφέρει από τις υπόλοιπες κοπέλες, ακολουθεί τα όνειρά της, εναντιώνεται στα «πρέπει» και με ελεύθερη βούληση, υποστηρίζει τις ιδέες και τα όνειρά της.
Για πολλούς, ίσως να λειτουργεί παράλογα αλλά εκείνη νιώθει καλά με τον εαυτό της και τις επιλογές της. Η Άννα με τη στάση της, παραδειγματίζει τον πατέρα της και ανοίγει τα φτερά της σε έναν κόσμο που πολλές φορές δεν προστατεύει τους τολμηρούς. Η ίδια όμως, πιστεύει στις δυνάμεις της και ενισχύει την ανεξαρτησία της, την αυτοπεποίθησή της και την ελευθερία των πράξεων της.
Η Άννα είναι το παιδί που ξέρει τι θέλει από τη ζωή και δεν γίνεται έρμαιο των θέλω των άλλων!
Το παραμύθι στο τέλος του, φιλοξενεί παιχνίδια για δημιουργικές ώρες χαλάρωσης.
Η Ανατολή Τσακαλίδου γεννήθηκε και μένει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Banking & Finance του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και μεταπτυχιακό τίτλο στο Ship & Shipping Management του Southampton Solent University.
Έχει εργαστεί στον κλάδο της ναυτιλίας στο εξωτερικό και είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Της αρέσει πολύ η λογοτεχνία και λατρεύει τα ταξίδια. Πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή παραμυθιών είναι η κόρη της Κατερίνα.
Την επεξεργασία εικόνων υπογράφει η Ιωάννα Βάλβη.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΟΜΝΗΝΟΣ.






0 Σχόλια