Ανίν Ιξελά, της Νίνας Αλέξη

22.04.2017

σχόλια

Μελετήσαμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την ποιητική συλλογή Ανίν Ιξελά της Νίνας Αλέξη. Με την απολύτως σχεδόν ανρθωποκεντική της γραφή, η ποιήτρια καταφέρνει να συγκινήσει τον αναγνώστη της αλλά κυρίως να τον προβληματίσει. Μέσα στα ποιήματά της θα συναντήσει κανείς έντονες εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής κι έντονα συναισθήματα, δοσμένα με τρόπο εξαιρετικό. Η αγάπη, ο έρωτας, η αξιοπρέπεια, ζητήματα υπαρξιακά και άλλα, συγκινούν και δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αδιάφορο.

Δε θα ήταν υπερβολή αν ισχυριστούμε πως οι λέξεις που έχει επιλέξει η Νίνα Αλέξη δημιουργούν εικόνες. Εικόνες για τον άνθρωπο, την κοινωνία, τους θεσμούς. Εικόνες που δεν είναι ωραιοποιημένες αλλά δίνουν κι αποτυπώνουν την αληθινή κατάσταση του σύγχρονου βίου. “Παλεύω για την αξιοπρέπεια που ζητά να εγκαταλείψει / που αντίκειται στις δονήσεις της φτήνιας”. Με τέτοιους, τραγικούς μα συνάμα κι απολύτως πραγματικούς στίχους, η ποιήτρια αποδομεί το σύγχρονο γίγνεσθαι και το δίνει τροφή για προβληματισμό στον αναγνώστη της.

Η ποιητική συλλογή Ανίν Ιξελά της Νίνας Αλέξη από τις εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, μας συγκίνησε και μας προβλημάτισε. Είναι από εκείνα τα δείγματα λόγου που αξίζει να υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μας, μα κυρίως μέσα στο μυαλό μας!

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Κώστας Θερμογιάννης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου