Λογοτεχνία a cappella!

Το χαρτί ήταν μέχρι πριν μερικά χρόνια το μοναδικό ίσως μέσο πάνω στο οποίο ξεδιπλώθηκε η λογοτεχνία. Μαζί με το μελάνι άνοιξε διάπλατα τους δρόμους της διανόησης και πάνω του χαράχτηκαν μερικά από τα πιο σπουδαία έργα του ανθρώπου. Ο χρόνος και η τεχνολογία έφεραν την ψηφιακή εποχή δίνοντας στην τέχνη του λόγου ακόμα ένα ισχυρό μέσο έκφρασης, το οποίο στις μέρες μας δε γνωρίζει σύνορα. Στο πνεύμα αυτό, ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net έχει ήδη δημοσιεύσει χιλιάδες έργα κι έχει δημιουργήσει μια σειρά βιβλίων ηλεκτρονικής μορφής για να τα φιλοξενήσει. Σήμερα, θέλοντας να προχωρήσουμε ακόμα ένα βήμα πιο μακριά, σας καλούμε να κάνουμε μαζί κάτι διαφορετικό. Να ακούσουμε τη φωνή σας και να την κάνουμε αγωγό δια μέσω της οποίας θα κοινωνήσουμε τη λογοτεχνία σε ακόμα μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας!

Αυτό που ζητάμε είναι να ηχογραφήσετε το έργο σας, ποίημα ή πεζό, και είτε να δημιουργήσετε ένα απλό βίντεο για να το προβάλουμε από τις σελίδες μας, είτε να μας στείλετε μόνο την ηχογράφηση. Μαζί με τα στοιχεία σας, θα δημιουργήσουμε το άρθρο που θα δημοσιευτεί στον ιστότοπό μας.

Οι δυνατότητες μιας τέτοιας συμμετοχής είναι πολλές, με πρώτη και πιο σπουδαία ίσως να είναι το γεγονός πως μπορεί να έρθει σε επαφή με το έργο σας και το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που για κάποιους λόγους δεν μπορεί να διαβάσει. Πέρα από αυτό όμως, η ανάγνωση ενός λογοτεχνικού κειμένου μπορεί να αποτελέσει το κίνητρο για να απολαύσουν έργα λόγου όλοι αυτοί που βλέπουμε γύρω μας να κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση με τα ακουστικά στα αυτιά! Θα τους δοθεί η δυνατότητα αντί να ακούσουν ένα τραγούδι, να ακούσουν ένα λογοτεχνικό έργο!

Για το τεχνικό κομμάτι, ζητάμε ένα βίντεο ή ένα αρχείο ήχου (μορφής mp3). Στο βίντεο θα πρέπει το φόντο να έχει αποκλειστικά και μόνο το λογότυπο του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net χωρίς εναλλαγές ή οποιοδήποτε εφέ ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του θεατή-ακροατή.

Τα στοιχεία του έργου καθώς και του δημιουργού θα φαίνονται στην περιγραφή κάθε βίντεο. Στην αρχή της ανάγνωσης, θα πρέπει να ακούγεται ο τίτλος του έργου καθώς και το ονοματεπώνυμο ή το ψευδώνυμου του δημιουργού ως εξής: «Ταξιδεύοντας στη θάλασσα, του Δημήτρη Αθανασίου». Αν η ανάγνωση γίνεται από τρίτο πρόσωπο, θα πρέπει να αναφέρεται, ως εξής:  «Ταξιδεύοντας στη θάλασσα, του Δημήτρη Αθανασίου. Ανάγνωση (ή αφήγηση): Δήμητρα Συλεούνη». Δε θα πρέπει να  έχει χρησιμοποιηθεί κάποια μουσική υποβάθρου.

 Η συνολική διάρκεια κάθε έργου δε θα πρέπει να ξεπερνάει τα δέκα λεπτά. Τα αρχεία που θα μας αποσταλούν δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 20ΜΒ σε χωρητικότητα, αλλιώς θα πρέπει να αποστέλλονται αποκλειστικά ως σύνδεσμος (link σε κάποιο url) για να μπορέσουμε να τα κατεβάσουμε, με διαθεσιμότητα του εν λόγω συνδέσμου για τουλάχιστον τριάντα ημέρες.

 

_

Ας ακούσουμε… λογοτεχνία!

 

Οι συμμετέχοντες, αποστέλλοντάς μας τα έργα τους, αποδέχονται πως διατηρούν μεν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους αλλά παραχωρούν το έργο για επεξεργασία και δημοσίευση στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net.

Έργα που είναι προσβλητικά, χρησιμοποιούν ανάρμοστο λεξιλόγιο, θίγουν πρόσωπα ή θεσμούς, έχουν περιεχόμενο που προωθεί τη βία, τις διακρίσεις, το ρατσισμό κλπ. δε γίνονται δεκτά και απορρίπτονται χωρίς άλλη ειδοποίηση.

1 Σχόλιο

  1. Ρούλα Κόζη

    Από τις πιο ευφάνταστες Δράσεις! Εύχομαι να καταφέρω να ετοιμασω κάτι όμορφο!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου