Ο ΣΟΛΙΣΤ και άλλα πεζά, του Δημήτρη Στατήρη

8.12.2016

σχόλια

solistΟ ΣΟΛΙΣΤ και άλλα πεζά είναι ένα μικρό σε μέγεθος βιβλίο (μόλις 48 σελίδες μεγέθους Β6), με εννέα συνολικά ιστορίες, ενός νέου ανθρώπου, του Δημήτρη Στατήρη, το οποίο όμως αφήνει θετικές εντυπώσεις στον αναγνώστη του! Οι ιστορίες που πραγματεύεται θα μπορούσε να είναι πέρα για πέρα αληθινές, καθημερινές ίσως, σε κάθε περίπτωση όμως είναι βαθιά ανθρώπινες με έντονες αναφορές στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας είναι απλή χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι φτωχή. Οι εικόνες όμως που δημιουργεί είναι έντονες, ενίοτε και αλληγορικές («Το ήξερα ότι κάπου επάνω μου υπήρχε μια πρίζα! Το ήξερα!» – αναφερόμενος στην εξάρτηση του ανθρώπου από την ενέργεια). Με αναφορές από την κοινωνία, την οποία ο Δημήτρης Στατήρης παρατηρεί και περιγράφει λεπτομερώς, έχει δημιουργήσει μια σειρά μικρών αφηγημάτων που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως οι ιστορίες που γεμίζουν τις σελίδες του βιβλίου ομοιάζουν πολύ με τις ιστορίες που δημοσιεύονται σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες και ιστολόγια, γι’ αυτό ίσως μοιάζουν πολύ οικείες στα μάτια των νέων αναγνωστών.

Ως σύνολο, πρόκειται για ένα αρκετά αξιοπρεπές βιβλίο από τις εκδόσεις Θράκα. Η ευχή μας είναι ο Δημήτρης Στατήρης να μας δώσει στο μέλλον κι άλλα αξιόλογα δείγματα γραφής.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Κώστας Θερμογιάννης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου