Τα μετά του έρωτα, της Ελένης Γαλάνη

20.09.2018

σχόλια

 

Είναι μεγάλη η χαρά μας όταν συναντούμε μεστή και ώριμη ποιητική γραφή σε νέους ανθρώπους και μάλιστα στην πρώτη τους εκδοτική προσπάθεια. Το δείγμα σκέψης της Ελένης Γαλάνη είναι πολλά υποσχόμενο και τούτο προκύπτει αβίαστα ως συμπέρασμα όταν κανείς μελετήσει την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο “Τα μετά του έρωτα” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ. Η ποιήτρια διεισδύει μέσα στον ψυχισμό του ανθρώπου και τον αναδεικνύει με τρόπο εξαιρετικό!

Δε σε θέλω τώρα.
Όπως είσαι τώρα.
Όπως είμαστε τώρα.
Σε θέλω σ’ έναν παρελθοντικό χρόνο.
Σ’ εκείνη τη στιγμή που δεν ήξερα τι να περιμένω.
Όχι τώρα που γνωρίζω.

«Τα μετά του έρωτα» αποτελούν ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων κι αναδρομικών καταγραφών της ανάμνησης ενός έρωτα. Ένα εξερευνητικό ταξίδι της ποιήτριας στον προσωπικό κι εντέλει πανανθρώπινο ψυχισμό που κλονίζεται από κείνη την εμπειρία.

Η συλλογή αποτελούμενη από 27 αυτοτελή κι άτιτλα ποιήματα συμπυκνώνει όλες τις εκφάνσεις των αντιφατικών συναισθημάτων που έπονται του έρωτα κι αποτελεί μία καθυστερημένη εξομολόγηση σε μορφή μονολόγου, ο οποίος κατά βάθος επιθυμεί να γίνει διάλογος με το άτομο στο οποίο απευθύνεται και για το οποίο έχει γραφτεί.

Η Ελένη Γαλάνη γεννήθηκε στη Λαμία το 1993 όπου και μεγάλωσε. Οι σπουδές της στα Παιδαγωγικά την οδήγησαν στην Αλεξανδρούπολη και τα όνειρα και οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες στην Αθήνα, όπου και διαμένει τα τελευταία χρόνια.

Ασχολείται τόσο με το επάγγελμα του παιδαγωγού όσο και με την υποκριτική, το τραγούδι και τη συγγραφή.

Το 2017 έκανε την πρώτη της ποιητική απόπειρα η οποία εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2018 μέσω των εκδόσεων Ιωλκός με τον τίτλο «Τα μετά του έρωτα».

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Κώστας Θερμογιάννης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου