Τα μετά του έρωτα, της Ελένης Γαλάνη

20.09.2018

σχόλια

 

Είναι μεγάλη η χαρά μας όταν συναντούμε μεστή και ώριμη ποιητική γραφή σε νέους ανθρώπους και μάλιστα στην πρώτη τους εκδοτική προσπάθεια. Το δείγμα σκέψης της Ελένης Γαλάνη είναι πολλά υποσχόμενο και τούτο προκύπτει αβίαστα ως συμπέρασμα όταν κανείς μελετήσει την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο “Τα μετά του έρωτα” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ. Η ποιήτρια διεισδύει μέσα στον ψυχισμό του ανθρώπου και τον αναδεικνύει με τρόπο εξαιρετικό!

Δε σε θέλω τώρα.
Όπως είσαι τώρα.
Όπως είμαστε τώρα.
Σε θέλω σ’ έναν παρελθοντικό χρόνο.
Σ’ εκείνη τη στιγμή που δεν ήξερα τι να περιμένω.
Όχι τώρα που γνωρίζω.

«Τα μετά του έρωτα» αποτελούν ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων κι αναδρομικών καταγραφών της ανάμνησης ενός έρωτα. Ένα εξερευνητικό ταξίδι της ποιήτριας στον προσωπικό κι εντέλει πανανθρώπινο ψυχισμό που κλονίζεται από κείνη την εμπειρία.

Η συλλογή αποτελούμενη από 27 αυτοτελή κι άτιτλα ποιήματα συμπυκνώνει όλες τις εκφάνσεις των αντιφατικών συναισθημάτων που έπονται του έρωτα κι αποτελεί μία καθυστερημένη εξομολόγηση σε μορφή μονολόγου, ο οποίος κατά βάθος επιθυμεί να γίνει διάλογος με το άτομο στο οποίο απευθύνεται και για το οποίο έχει γραφτεί.

Η Ελένη Γαλάνη γεννήθηκε στη Λαμία το 1993 όπου και μεγάλωσε. Οι σπουδές της στα Παιδαγωγικά την οδήγησαν στην Αλεξανδρούπολη και τα όνειρα και οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες στην Αθήνα, όπου και διαμένει τα τελευταία χρόνια.

Ασχολείται τόσο με το επάγγελμα του παιδαγωγού όσο και με την υποκριτική, το τραγούδι και τη συγγραφή.

Το 2017 έκανε την πρώτη της ποιητική απόπειρα η οποία εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2018 μέσω των εκδόσεων Ιωλκός με τον τίτλο «Τα μετά του έρωτα».

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Δείτε κι αυτά

Εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση: “Ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε!”

Εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση: “Ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε!”

Σύμφωνα με σωρεία πια ανακοινώσεων Εκπαιδευτικών, Διευθυντών αλλά και Συλλόγων Διδασκόντων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η αποχή - απεργία από τη διαδικασία της αξιολόγησης είναι σχεδόν καθολική. Μάλιστα, σε πρόσφατη ανακοίνωση παράταξης συνδικαλιστικού φορέα...

Πώς μπορεί να γίνει το σχολείο σας Πρότυπο ή Πειραματικό;

Πώς μπορεί να γίνει το σχολείο σας Πρότυπο ή Πειραματικό;

Εκδόθηκε η αριθ. 22631/Δ6/26-2-2021 Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με θέμα "Θέμα: Χαρακτηρισμός δημόσιων σχολικών μονάδων ως Πρότυπων ή Πειραματικών Σχολείων", με την οποία απευθύνεται πρόσκληση προς τις σχολικές μονάδες της χώρας για εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να...

Διαβολικός, του Chris Carter

Διαβολικός, του Chris Carter

Ένας παλιός φίλος και συμφοιτητής του Ρόμπερτ Χάντερ συλλαμβάνεται με δυο κεφάλια γυναικών στο πορτμπαγκάζ του. Παραδέχεται την αθωότητά του και βάζει τον ντετέκτιβ στο πιο παράδοξο κυνήγι κατά συρροή δολοφόνου, οδηγώντας τον στα ίχνη ενός απάνθρωπου πλάσματος με...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου