Τα μετά του έρωτα, της Ελένης Γαλάνη

20.09.2018

σχόλια

 

Είναι μεγάλη η χαρά μας όταν συναντούμε μεστή και ώριμη ποιητική γραφή σε νέους ανθρώπους και μάλιστα στην πρώτη τους εκδοτική προσπάθεια. Το δείγμα σκέψης της Ελένης Γαλάνη είναι πολλά υποσχόμενο και τούτο προκύπτει αβίαστα ως συμπέρασμα όταν κανείς μελετήσει την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο “Τα μετά του έρωτα” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ. Η ποιήτρια διεισδύει μέσα στον ψυχισμό του ανθρώπου και τον αναδεικνύει με τρόπο εξαιρετικό!

Δε σε θέλω τώρα.
Όπως είσαι τώρα.
Όπως είμαστε τώρα.
Σε θέλω σ’ έναν παρελθοντικό χρόνο.
Σ’ εκείνη τη στιγμή που δεν ήξερα τι να περιμένω.
Όχι τώρα που γνωρίζω.

«Τα μετά του έρωτα» αποτελούν ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων κι αναδρομικών καταγραφών της ανάμνησης ενός έρωτα. Ένα εξερευνητικό ταξίδι της ποιήτριας στον προσωπικό κι εντέλει πανανθρώπινο ψυχισμό που κλονίζεται από κείνη την εμπειρία.

Η συλλογή αποτελούμενη από 27 αυτοτελή κι άτιτλα ποιήματα συμπυκνώνει όλες τις εκφάνσεις των αντιφατικών συναισθημάτων που έπονται του έρωτα κι αποτελεί μία καθυστερημένη εξομολόγηση σε μορφή μονολόγου, ο οποίος κατά βάθος επιθυμεί να γίνει διάλογος με το άτομο στο οποίο απευθύνεται και για το οποίο έχει γραφτεί.

Η Ελένη Γαλάνη γεννήθηκε στη Λαμία το 1993 όπου και μεγάλωσε. Οι σπουδές της στα Παιδαγωγικά την οδήγησαν στην Αλεξανδρούπολη και τα όνειρα και οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες στην Αθήνα, όπου και διαμένει τα τελευταία χρόνια.

Ασχολείται τόσο με το επάγγελμα του παιδαγωγού όσο και με την υποκριτική, το τραγούδι και τη συγγραφή.

Το 2017 έκανε την πρώτη της ποιητική απόπειρα η οποία εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2018 μέσω των εκδόσεων Ιωλκός με τον τίτλο «Τα μετά του έρωτα».

Ακολουθήστε μας

Μικρασία: το τραγούδι του αποχωρισμού, του Θοδωρή Παπαθεοδώρου

Μικρασία: το τραγούδι του αποχωρισμού, του Θοδωρή Παπαθεοδώρου

Η Αννιώ γεννήθηκε στη Φώκαια της Μικράς Ασίας το 1899. Τι συνέβη και μεταμορφώθηκε από νιόβγαλτο κορίτσι σε μαντινούτα (μετρέσα); Αγάπησε; Πληγώθηκε; Ευχαριστήθηκε; Ωρίμασε; Επέζησε; Πώς άλλαξε η ψυχολογία της; Τι απέγινε η οικογένειά της και οι όμορφες αναμνήσεις από...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

Η σκιά του πατέρα, του Άγγελου Χαριάτη

Η σκιά του πατέρα, του Άγγελου Χαριάτη

- γράφει η Κατερίνα Σιδέρη - Όταν ο Υάκινθος ήταν 5 χρονών, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βίωσε την εξαφάνιση του πατέρα του Τριαντάφυλλου και το θέμα δεν άνοιξε ποτέ στα επόμενα χρόνια από την πλευρά του, εφόσον η μητέρα του Βούλα αθώα για το φευγιό, δεν άφηνε...

Χωρίς ζήτηση τα ολοήμερα σχολεία – Δυσπιστία από τους γονείς για τις υποδομές

Χωρίς ζήτηση τα ολοήμερα σχολεία – Δυσπιστία από τους γονείς για τις υποδομές

Σύμφωνα με δημοσίευμα του kathimerini.gr, έχουν μείνει χωρίς ζήτηση επτά στα δέκα ολοήμερα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, καθόσον οι γονείς δυσπιστούν τόσο για την ποιότητα του προγράμματος που ακολουθείται όσο κι από την ουσιαστική έλλειψη υποδομών που θα...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου