τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Ένας πρώην αλκοολικός

Ένας πρώην αλκοολικός

 

alcoholic

 

Συνηθίζεται τελειώνοντας το εσωτερικό πρόγραμμα κάθε θεραπευόμενος να «αφήνει» ένα μικρό μήνυμα για όλα αυτά που έχει βιώσει.

Άλλαξε ολόκληρη η ζωή μου από την μέρα που εντάχτηκα στο πρόγραμμα, μπόρεσα να αντικρύσω για πρώτη φόρα το πρόσωπο μου στον καθρέφτη.

Λυπήθηκα και στεναχωρήθηκα όταν αντιλήφθηκα με καθαρό μυαλό όλα αυτά τα οποία κατέστρεψα εξαιτίας του εθισμού μου.

Κατάλαβα τη σημασία και την αναγκαιότητα να κρατηθώ μακριά από ουσίες αλλά και όλα τα λόγια και προτροπές που μου έλεγαν συνεχώς αγαπημένα άτομα και εγώ επιδεικτικά προσπερνούσα.

Ολοκλήρωσα με επιτυχία το εσωτερικό πρόγραμμα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα! Θα πρέπει να συνεχίσω να αγωνίζομαι καθημερινά για μια ολόκληρη ζωή.

Όλοι οι πραγματικοί μου φίλοι χάρηκαν με την αλλαγή που αντίκρισαν στο πρόσωπο μου βλέποντάς με για πρώτη φόρα να συμπεριφέρομαι ως άνθρωπος.

Λαχτάρησα να ζήσω σαν άνθρωπος απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή της ζωής μακριά από εξαρτήσεις νιώθοντας συναισθήματα, αγάπη, χαρά.

Με αυτό το μήνυμα σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια!

Αυτά βίωσε και ένιωσε όλο αυτό τον καιρό στο εσωτερικό πρόγραμμα νοσηλείας για απεξάρτηση από το ΑΛΚΟΟΛ ο Φίλιππος, ένας πρώην αλκοολικός. Το κάθε γράμμα της λέξης ΑΛΚΟΟΛ αντιπροσωπεύει και μια από της πιο πάνω σκέψεις και συναισθήματα.

 

_

γράφει ο Φίλιππος Φιλίππου 

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οδηγός ιστοσελίδας

Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί

Εκπαιδευτικό υλικό

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος