Βυθάνεμος
της Ρένας Τσαβαρή
ISBN: 978-960-93-4830-0
τοβιβλίο.net υποδέχεται με μεγάλη χαρά τη Ρένα Τσαβαρή και το βιβλίο της ‘Βυθάνεμος’. Ένα μυθιστόρημα που κυριολεκτικά εκτυλίσσεται με πολύ γρήγορο ρυθμό, γεμάτο ανατροπές κι εξελίξεις απρόσμενες για τον αναγνώστη, ο οποίος βιώνει τη χαρά, την ελπίδα, τη λύπη, την αγωνία, την απόγνωση αλλά και λύτρωση, πλεγμένα όλα μαζί με ένα αριστοτεχνικό τρόπο από την πένα της συγγραφέως.
Ελπίδα & Σοφία. Αρετές, μα και πρόσωπα. Η μία συμπληρώνει την άλλη. Ίσως και γι’ αυτό η μοίρα να όρισε τις ζωές τους έτσι ώστε όπου σταματά η μία να ξεκινά η άλλη.
Όταν «πάγωσε η εικόνα» για τη ζωή της Ελπίδας, τότε ήταν που ξεκίνησε να ζει η Σοφία. Η ιστορία αναβιώνετε από τον Πόρο και εξελίσσεται στην Αθήνα. Από εκεί τα όνειρα διαδραματίζονται σε μια πραγματική σκηνή ζωής και παίρνουν προορισμό για Νέα Υόρκη, όπου ένα ομηρικό ταξίδι περιμένει τους ήρωες μας. Άραγε θα βρουν την Ιθάκη τους ή θα παρασυρθούν από τα λάθη του έρωτα ποδοπατώντας την αγάπη γιατί όταν ο Βυθάνεμος αρχίζει να παρασέρνει γίνεται θεριό και δεν καταλαγιάζει αν ..
Αν βουλιάζεις, αν πνίγεσαι, αν αποζητάς να «ζήσεις»…
Τι σημασία όμως έχουν τα «αν»; Κανείς τους δεν τα υπολόγισε, ούτε καν η μοίρα δεν στάθηκε όρθια απέναντί τους!
Να με θυμάστε
όχι μόνο γιατί σας αγαπώ
Γιατί πίστεψα στην αγάπη… Το μόνο λάθος μου αυτό
Μα… αν ξαναζούσα πάλι
Θα το έκανα το λάθος να αγαπώ… κι ας μην ήταν σωστό
Αν ξαναζούσα… δεν θα φοβόμουν
Θα λάτρευα το λάθος… Γιατί έτσι θα μετρούσα τις στιγμές!
Η συγγραφέας εξομολογείται…
“Όταν έπιασα για πρώτη φορά την πένα μου, να γράψω τον “Βυθάνεμο”, ήξερα πως βουτώντας την στην καρδιά μου, θα ήθελα να κέρδιζα αν μην τι άλλο, την αγάπη του κόσμου που θα τον διάβαζε.
Νομίζω πως τα κατάφερα γιατί η αγάπη με αγάπη επιστρέφεται.
Γιατί αυτό είναι ο Βυθάνεμος, Αληθινή και ανιδιοτελής αγάπη για τον άνθρωπο, αξίες και έρωτας, ζωή, ελπίδα, αγωνία, ανατροπή και τέλος ευτυχία. Καθώς περνούσε ο καιρός και έγραφα έπαιρνα μαζί μου τους ήρωες όπου κι αν βρισκόμουν και έλεγα αν ήταν εδώ η Ελπίδα πως θα ένιωθε; Αν άκουγε αυτά που ακούω πλάι στην θάλασσα η Σοφία τι αποφάσεις θα έπαιρνε, αν, αν, αν, αν, αν…
Συνεχώς για ένα χρόνο είχα ένα “αν” στο μυαλό μου! Το οποίο με βοήθησε να ανακαλύπτω καθημερινά τους ήρωες του βιβλίου. Κανένας από τους ήρωες ομολογώ δεν εμπεριέχει αποκλειστικά την Ρένα μέσα. Ίσως όλοι από λίγο, αλλά κανένας δεν αποτελεί το 100% του χαρακτήρα μου. Ίσως γιατί όταν η φαντασία μου μπήκε σε λειτουργία δημιούργησε χαρακτήρες και συναισθηματικούς κόσμους τέτοιους όπου να είναι ανατρεπτικοί, ιδιαίτεροι και καθόλου προβλέψιμοι!
Ο “Βυθάνεμος” ήταν αποτέλεσμα μιας υπόσχεσης που έδωσα σε κάποιον δικό μου άνθρωπο, και η υπόσχεση ήταν πως θα τον υλοποιούσα μόνο αν έβαζε τα δυνατά της στην δοκιμασία που της έβαζε ο Θεός με την υγεία της.
Εκείνη κράτησε την υπόσχεσή της και είναι καλά και στο πλάι μου και εγώ από την στιγμή που μας είπαν οι γιατροί πως είναι καλύτερα από πριν, έβαλα το κεφάλι μου κάτω με σκοπό να τον ολοκληρώσω.
Η Αγάπη του αδερφού μου, της κόρης μου, της οικογένειας μου και των φίλων μου έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να εκδοθεί ο “Βυθάνεμος”.
Είμαι χαρούμενη που ταξιδεύει στις καρδιές των αναγνωστών και πάντα έχω την αγωνία να μαθαίνω τα συναισθήματα που προκαλεί διαβάζοντας τον κάποιος.
Καλό ταξίδι του εύχομαι για πολλά χρόνια.”
Η Ρένα Τσαβαρή γεννήθηκε στην Αθήνα και σήμερα ζει και κατοικεί στην Σαλαμίνα. Είναι παντρεμένη, και έχει μια κόρη. Το ένα μεγαλύτερο όνειρο της, ήταν η υποκριτική και το αμέσως επόμενο ήταν να σπουδάσει Νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής. Κάτι το οποίο συνδύασε τα τελευταία δέκα χρόνια έχοντας δικό της team θεατρικής ψυχαγωγικής ομάδας για παιδιά.
Χάρισε το γέλιο σε πολλά παιδιά συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις Σχολείων, Δήμων και Κοινοτήτων, καθώς και σε πολλούς συλλόγους όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και σε συλλόγους Α.Μ.Ε.Α.
Έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και έχει ασχοληθεί με τα κοινά σε τοπικούς συλλόγους.
Η μεγαλύτερη αγάπη της ήταν, είναι και θα είναι «Η πένα της καρδιάς της»
….Όταν ένας άνεμος σφοδρός έρχεται να σε συναρπάσει , να σε πάρει μαζί σου σε δυνατές ερωτικές συγκινήσεις και συναντήσεις,…όταν οι στιγμές που μέσα τους χάνεσαι δεν είναι όπως τις φαντάστηκες να τις ζήσεις αλλά όπως προόρισε η ζωή να τις ζήσεις , …όταν συγκλονιστικές μεν οι στιγμές αλλά γεμάτες ενοχές και τύψεις όταν πρόκειται για Έρωτα απαγορευμένο έτσι όπως σου προκύπτει να τον ζήσεις ,… έναν έρωτα που «σκιάζεται» από τη φύση του μπροστά στο φως της αποκαλυπτικής αλήθειας και σε αναγκάζει να τον κρύψεις στο «βάθος» του άνεμου της αγάπης που έντονα σε συναρπάζει, . τότε έχουμε έναν «Βυθάνεμο» μιας αγάπης που λαχταράει και βασανιστικά ποθεί τη λύτρωσή του!
«Βυθάνεμος» και ο τίτλος του βιβλίου της Ρένας Τσαβαρή Πρόκειται για μυθιστόρημα και ποίηση μαζί σε ένα βιβλίο που το χαρακτηρίζει η άνεση της ποιητικής έκφρασης καθώς και ο σαφής χειρισμός του πεζού λόγο,! Είναι γεμάτο με εικόνες , σκέψεις και διαδρομές που δρομολογούν ανάλογα συναισθήματα με δυνατές συγκινήσεις !Οι αναζητήσεις και οι προσδοκίες των ηρώων του να βρουν την ολοκλήρωση της αγάπης , έτσι όπως ξετυλίγονται μπροστά στα απρόβλεπτα γεγονότα της ιστορίας μέχρι την κορύφωσή τους , κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι το τέλος του!
Καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο και να φέρει στην συγγραφέα τις αναμενόμενες χαρές!