τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Γενέθλια, του Φίλιππου Φιλίππου

Γενέθλια, του Φίλιππου Φιλίππου

sparks_birthday

Έχουν καθίσει όλοι σε ένα κύκλο, σύμβολο της λειτουργίας τους ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία. «Είμαι ο Κώστας 35 χρονών πρώην χρηστής αλκοόλ! Είμαι καθαρός 1 χρόνο» λέει με χαρά. Την ίδια στιγμή κτυπάει η πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων! Είναι η Ζωή η δική του Ζωή κρατώντας μια τούρτα με ένα κεράκι αναμμένο. Όλοι είναι όρθιοι και χειροκροτούν. «Να ζήσεις αγάπη μου» του ψελλίζει με συγκίνηση και τον φιλά! «Είναι τα πρώτα σου στεγνά γενέθλια μακριά από ουσίες»

Ο ίδιος λάμπει! Είναι όντως τα πρώτα του γενέθλια όχι με την βιολογική έννοια αλλά με μια πιο βαθιά και ψυχολογική έννοια. Είναι ίσως τα σημαντικότερα του γενέθλια. Σβήνοντας το κεράκι με δάκρια στα μάτια υπόσχεται ότι παρόλο που γνωρίζει ότι ο αγώνας είναι συνεχής έχει θέσει στόχο να υπάρξουν και άλλα γενέθλια. «Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο ξαναγεννήθηκα και χάρη σε εσάς έμαθα να οργανώνω την προσωπική και κοινωνική μου ζωή σε νέες βάσεις δημιουργώντας στόχους ενώ μπορώ να ζω και να ονειρεύομαι ξανά! Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου» τους προσθέτει και ένας κόμπος σαν θηλιά πνίγει τη φωνή του είναι ο ίδιος κόμπος που κάποτε προσπάθησε να πνίξει τον ίδιο μέσα από την εξάρτηση του!

 

_

γράφει ο Φίλιππος Φιλίππου

 

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

2 Σχόλια

  1. Σοφία Ντούπη

    Μεγάλο θέμα η εξάρτηση από οτιδήποτε… και μεγαλύτερη πρέπει να είναι η δύναμη για να βγεις από αυτή!!! Πολύ ωραία η ιστορία σας… γεμάτη από αισιόδοξα μηνύματα!!!

    Απάντηση
  2. Πλοκαμάκη Χρυσούλα

    Πολύ αισιόδοξο το μήνυμα που αγγίζει, πΙστέψτε με, κάθε ευαίσθητο άνθρωπο!ΜΠΡΑΒΟ!!!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος