Για ένα μικρό κομμάτι χαρτί

16.05.2013

τοβιβλίο.net υποδέχεται το συγγραφέα Χριστόφορο Παπαχαραλάμπους και το μυθιστόρημά του ‘Για ένα μικρό κομμάτι χαρτί’. Μια ιστορία που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα και η οποία θα μπορούσε να αποτελεί ένα πραγματικό γεγονός. Δοσμένη στο μεγαλύτερο μέρος της μέσα από τα μάτια του πρωταγωνιστή της που παλεύει να φέρει ισορροπία στον κόσμο του χωρίς όμως οι συνθήκες να τον ευνοούν παρά τη μεγάλη ευκαιρία που του δίνεται.

ebook
pdf

android64

 ebook για android

Ο Χριστόφορος Παπαχαραλάμπους γεννήθηκε το 1944 στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. Ήρθε στην Αθήνα το 1961 για να σπουδάσει ιατρική στην οποία φοίτησε μέχρι και το τρίτο έτος των σπουδών. Όταν κατάλαβε ότι ο πόνος των άλλων γινόταν και δικός του πόνος και ακολουθώντας το ένστικτο του, διέκοψε τις σπουδές του. Στη συνέχεια φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου απ’ όπου αποφοίτησε το 1969.

Το 1973 διορίστηκε διευθυντής ξενοδοχειακής μονάδας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Έκτοτε εργάστηκε ως διευθυντής σε διάφορα μεγάλα ξενοδοχεία. Το 1985 προσλήφθηκε ως διοικητικός διευθυντής σε ξένη κατασκευαστική εταιρεία.

Από το 1995 μέχρι και σήμερα ασχολείται με διεύθυνση της οικογενειακής του επιχείρησης παραγωγής παραδοσιακών μπισκότων και άλλων βουτημάτων που εδρεύει στο Χαλάνδρι.

Έχει τρία παιδιά, (δύο κόρες και έναν γιό) καθώς και δυο εγγόνια.

Από πολύ νέος ασχολήθηκε με το γράψιμο (ποίηση και πεζογραφία). Το πρώτο του βιβλίο, μια συλλογή διηγημάτων φαντασίας με τον τίτλο, «Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ» έχει εκδοθεί από την εκδοτική εταιρεία «BOOKSTARS» και κυκλοφορεί ήδη από το καλοκαίρι του 2012.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

9 σχόλια

9 Σχόλια

 1. Eιρήνη Παππά

  Πολύ δυνατό κείμενο, συγκλονιστική υπόθεση! Τα συγχαρητήριά μου κ.Παπαχαραλάμπους!

  Απάντηση
 2. ainafets

  Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του βιβλίο.net για την τακτική παρουσίαση βιβλίων και να συγχαρώ τον Χριστόφορο για το δεύτερο του βιβλίο.. που έχω σκοπό να διαβάσω πολύ σύντομα (προηγούνται οι κεφτέδες της Ειρήνης Παππά!) και θα επανέλθω με τον σχολιασμό μου!

  Απάντηση
 3. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

  Κυρία Παππά, ευχαριστώ πολύ για τον γενναιόδωρο σχολιασμό σας. Με τιμάτε.
  Μιας και βρισκόμαστε στον φιλόξενο τούτο χώρο επιτρέψτε μου να σας ζητήσω να μιλάμε στο ενικό.
  Καλή σου μέρα Ειρήνη λοιπόν!

  Απάντηση
 4. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

  @ainafets
  Εχεις απόλυτο δίκιο! Επειδή δε εγώ το έχω ήδη διαβάσει το βιβλίο της Ειρήνης Παππά σου λέω ότι το απόλαυσα με την καρδιά μου. Είναι έξοχο, με πολύ ευαισθησία γραμμένο.
  Σου εύχομαι να έχεις να όμορφη μέρα.

  Απάντηση
 5. Ειρήνη Παππά

  Χριστόφορος Παπαχαραλάμπους
  Φυσικά μπορούμε να μιλάμε στον Χριστόφορε!!Πρέπει νασου πω πως με συγκλόνισε το βιβλίο σου!Καλή συνέχεια σου εύχομαι στο έργο σου γιατί πραγματικά το αξίζεις!! Καλό απόγευμα!

  Απάντηση
 6. Ειρήνη Παππά

  ainafets
  Σε παρακαλώ! Διάβασε πρώτα το δικό μου βιβλίο γιατί αν αρχίσεις πρώτα απο τον Χριστόφορο Παπαχαραλάμπους η σύγκριση του κειμένου μου με το δικό του θα με καταστρέψει!Γράφει καταπληκτικά!!!

  Απάντηση
  • ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

   χα χα χα φίλη ainafets, φαίνεται ότι έχεις γίνει το μήλο της έριδος μεταξύ της Ειρήνης (αν είναι δυνατόν) και μένα! χα χα χα
   Πάντως είναι – και φαίνεται και από το κείμενο της- η ευγένεια και η ταπεινοφροσύνη στοιχεία του χαρακτήρα της Ειρήνης! Γι αυτό νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς προηγείται!
   Καλό απόγευμα φίλη μας.

   Απάντηση
 7. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

  Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του “τοβιβλιο.net” που είχε την καλοσύνη να φιλοτεχνήσει και να φιλοξενήσει το διήγημά μου στον όμορφο τούτο χώρο.
  Εύχομαι να ζήσουμε όμορφες στιγμές εδώ μέσα.
  Καλή βράδυ να έχετε.

  Απάντηση
  • Κώστας Θερμογιάννης

   Χριστόφορε, τοβιβλίο.net πρέπει να σε ευχαριστήσει για τη συμμετοχή σου!

   Η ευχή σου πάντως είναι και ευχή μας…

   Απάντηση

Υποβολή σχολίου