τοβιβλίο.net

Select Page

Γράμμα σε σένα, καθημερινέ περαστικέ

Γράμμα σε σένα, καθημερινέ περαστικέ

Για κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας υπάρχει μια επιβεβαίωση για την ύπαρξή μας σε αυτόν τον κόσμο τον γεμάτο παρανοήσεις. Τον κόσμο αυτόν με τους πολλούς ανθρώπους. Τους ανθρώπους που σε ύστατη προσπάθεια για επιβίωση χάνουν το είναι τους. Ξεχνούν τι σημαίνει ν’ αγαπάς τον εαυτό σου. Ξεχνούν πως η ευτυχία βρίσκεται στα απλά. Στα καθημερινά. Σε αυτά που η ουσία τους έγκειται όχι στην χρηματική τους αξία, στο υλικό τους, στο μέγεθός τους. Σε αυτά που η αξία τους υφίσταται μέσω του ατόμου που του την δίνει. Εμείς κάνουμε τα ασήμαντα, σημαντικά. Η στάση μας. Η στάση μας απέναντι στα πράγματα. Η στάση μας απέναντι στους ανθρώπους.
Και σαν κύκλος έρχομαι και πάλι στην αρχή. Η επιβεβαίωση της ύπαρξής μας αναφέρθηκε. Τι είναι αυτό; Τι σημαίνει για σένα «υπάρχω»; Να σου μιλήσω παρατηρώντας την πραγματικότητα από μια στιγμή έξω περιμένοντας το λεωφορείο, μπαίνοντας στο μετρό, πίνοντας καφέ στην γειτονική καφετέρια, παρατηρώντας τους συμφοιτητές μου από τα έδρανα, ακούγοντας τους καθηγητές μου, ζώντας με τους γονείς μου, συζητώντας με φίλους μου, βγαίνοντας με το αγόρι μου. Ο καθένας θέτει τις βάσεις της ζωής του ανάλογα με τις εμπειρίες του. Τα κριτήρια για ζωή διαφέρουν. Οι ποικίλες απόψεις δεν συνδυάζονται. Οι παραπάνω παρατηρήσιμοι παράγοντες που τέθηκαν υπό πειραματική σκοπιά μού προσέφεραν τη θέαση της ζωής τους. Ως συμπέρασμα δεν θα θέσω τίποτα. Όχι ακόμη.

[…]

γράφει η Ξένια Ζερβού

Επιμέλεια κειμένου

Νίκος Φάκος

Μελισσουργώ, διαβάζω και γράφω. Σ' αυτά τα τρία αντίβαρα ακροβατώ και ζω στιγμές. Σ' αυτήν την πορεία βρέθηκα στην όμορφη οικογένεια του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net όπου φιλοξενούνται γραπτά μου. Πιστεύω ότι η δύναμη της γλώσσας έχει μία απειρίζουσα εντροπία και η γραφή είναι ο μοχλός που αποτυπώνει την ύπαρξή μας. Ίσως και τη ματαιοδοξία μας. Ζω στην όμορφη Κύμη και έχω ως το σημείο ισορροπίας μου τις δυο μου κόρες.

2 Σχόλια

  1. Αλεξια. Καλλεργη

    Ένα θαυμάσιο γράμμα που με εκφράζει και με αγγίζει απόλυτα ,οι αλήθειες της είναι και δικές μου…Μπράβο !!!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Έρευνα

Ημερολόγιο 2019

Οδηγός ιστοσελίδας

Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος