Γράμμα στη βροχή

25.10.2015

 Θεσσαλονίκη 25/10/2015, λίγο πριν το ξημέρωμαΑκόμα μια άυπνη νύχτα γέρνει επάνω μου κι η βροχή που ολοένα δυναμώνει, κτίζει στάλα - στάλα τη μορφή σου.
Αναρωτιέμαι γιατί σου γράφω, αφού καν δε σου μιλώ, από ποιο μυστικό μονοπάτι αναδύθηκε και πάλι η εικόνα σου στα μάτια μου, που δε λέει ακόμα να γεράσει.
Ίσως κι εσύ είσαι θύμα τούτης της άσπλαχνης βροχής, ένας περαστικός που έψαχνε γωνιά για να κρυφτεί και τρύπωσες λαθραία στο μυαλό μου.
Θυμάσαι, μισούσα πάντα τη βροχή και τότε που με κρατούσες αγκαλιά και τώρα που κανείς δεν μου κρατά το χέρι. Μα είμαι καλά, δεν έχω τίποτα καινούριο να σου πω και εξακολουθώ να ζω, δίχως τον ήχο της φωνής σου.
Έβαψα το δωμάτιο μπλε, το μπλε της νύχτας που αγαπούσες και κρύβομαι εκεί, μακριά από το ολόγιομο φεγγάρι που σου μοιάζει. Γέμισα το ταβάνι με κίτρινα αστέρια και ξεφορτώθηκα το δικό σου μαξιλάρι. Ξεχώρισα τη λύπη απ΄ τη χαρά κι έμαθα να αγαπώ τον εαυτό μου.
Οι λέξεις που πίστευα πως σου χρωστούσα, πέθαναν πια, όσο κι αν ψάχνω να τις βρω, να τις ανακαλέσω, έγιναν δέντρα νεκρά και η μυρωδιά τους ξεθώριασε κι αυτή, μαζί με τη δική σου.
Φοβήθηκα πως το αποτύπωμα σου, θα είχε αφήσει μια τρύπα στο μέρος της καρδιάς, μα είχα μετρήσει το σωστό για λάθος μου. Θύμωσα, πόνεσα, έκλαψα και ο χρόνος σου όλο άλλαζε πλευρό, ποτέ του, ούτε μια φορά, δεν μου χαρίστηκε, χατίρι να μου κάνει. Έγινε αυτός εχθρός μου κι εσύ ο μετρονόμος.
Και τότε άλλαξα εγώ. Άλλαξα χρόνο, λέξεις, μυρωδιές, άλλαξα σχήμα. Έγινα κύκλος, άμβλυνα τις γωνιές μου, δε σου επέτρεψα ούτε μια, τόση δα μικρή γωνίτσα να φωλιάσεις.
Είμαι καλά, πολύ καλά σου λέω, μάθε το, να το ξέρεις. Ούτε η βροχή, ούτε η μοναξιά, ούτε το τέλος με τρομάζουν. Γιατί ο φόβος λύνεται, μόλις λυθούν τα μάγια.
Είναι μονάχα λόγια της βροχής, λέξεις που θα στεγνώσουν κάτω από το φως του πρωινού ήλιου. Αλήθεια, δεν είναι που θέλω να μιλώ, πόσο μάλλον σε σένα. Τίποτα δε μου λείπει. Ούτε κι εσύ.
Και τόση ώρα, γράφω ένα γράμμα στη βροχή, όχι σε σένα, μη γυρίσεις.

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

6 σχόλια

6 Σχόλια

  1. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

    Υπέροχο πραγματικά κείμενο.Πλούσιο σε συναισθήματα και εικόνες που το τέλος του ξαφνιάζει με μαεστρία.

    Απάντηση
  2. Άννα Ρουμελιώτη

    Θαυμάσιο και δυνατο κείμενο!!Μπράβο σας!!

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου