“…γράφω για να ταξιδεύω!” – Άννα Γεωργοπούλου

(Φωτογραφία: © Στράτος Γιαννόπουλος) Φιλοξενούμενη στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι η συγγραφέας Άννα Γεωργοπούλου. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Η Άννα Γεωργοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Φλώρινας. Πραγματοποίησε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια στη Φλώρινα ενώ αργότερα σπούδασε διεθνές εμπόριο στο ΤΕΙ Καστοριάς στο τμήμα διεθνούς εμπορίου από όπου και αποφοίτησε […]

Θάλασσα ιδεών σε ταξίδι αέναο....

(Φωτογραφία: © Στράτος Γιαννόπουλος)

Φιλοξενούμενη στη δράση «Ελάτε να μιλήσουμε για τη λογοτεχνία» είναι η συγγραφέας Άννα Γεωργοπούλου.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Άννα Γεωργοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Φλώρινας. Πραγματοποίησε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια στη Φλώρινα ενώ αργότερα σπούδασε διεθνές εμπόριο στο ΤΕΙ Καστοριάς στο τμήμα διεθνούς εμπορίου από όπου και αποφοίτησε το 2008. Σήμερα ασχολείται με την φωτογραφία και την δημιουργία ψηφιακού άλμπουμ γάμου και βάπτισης ενώ τον ελεύθερο χρόνο της τον μοιράζει ανάμεσα στο διάβασμα και την συγγραφή η οποία είναι για αυτήν ένα είδος ψυχοθεραπείας και απόδρασης αφού κάθε απόπειρα συγγραφής είναι και ένα καινούριο ταξίδι. Η πρώτη επαφή με το διάβασμα έγινε με τα βιβλία της Πηνελόπη Δέλτα καθώς και με τα παραμύθια του Ντίκενς . Ένα τραγούδι μια συζήτηση μια ταινία μπορούν ανά αποτελέσουν πηγή έμπνευσης ενώ στοιχεία του χαρακτήρα των Ηρώων της μπορεί να δανειστεί από ανθρώπους που γνωρίζει .Το έρωτας στην βροχή το οποίο είναι ένα αισθηματικό μυθιστόρημα με πολλά αστυνομικά στοιχεία είναι το πρώτο της μυθιστόρημα που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Δυάς το 2018

Ερωτηματολόγιο για Συγγραφείς

 

  1. Ποιον συγγραφέα ή ποιητή θα ήθελες να συναντήσεις;

Jo nesbo! Λατρεύω τον τρόπο γραφής του

  1. Το είδος γραφής που υπηρετείς σε εκφράζει απόλυτα; Θα μπορούσες να πειραματιστείς γράφοντας κάτι διαφορετικό, κι αν ναι τι θα ήθελες να δοκιμάσεις;

Εννοείται πως με εκφράζει όμως  δεν είμαι απόλυτη, θα ήθελα να πειραματιστώ  σε κάτι διαφορετικό αφού όσο πειραματίζεσαι εξελίσσεσαι γίνεσαι καλύτερος.  Θα ήθελα να γράψω ένα αστυνομικό μυθιστόρημα.

  1. Ποια θεωρείς την πιο ξεχωριστή στιγμή στη λογοτεχνική σου διαδρομή ως τώρα;

Τη στιγμή που έπιασα στα χέρια μου το πρώτο μου βιβλίο. Ήταν απλά μαγικό.

  1. Σε ποια ηλικία εκφράστηκες για πρώτη φορά, γράφοντας το πρώτο σου πεζό ή ποιητικό κείμενο;

Από πολύ μικρή η σκέψη τριγυρνούσε  στο μυαλό μου καθώς διαβάζοντας αρκετά βιβλία ήθελα να γράψω την δική μου ιστορία έτσι όταν  πριν πέντε χρόνια  η ιστορία του πρώτου μου βιβλίου ξεπήδησε στο μυαλό μου άρχισε να ωριμάζει η ιδέα της συγγραφής  τότε ήταν το άνοιξα για πρώτη φορά το  word και έγραψα τις πρώτες λέξεις.

  1. Τι ερώτηση θα έκανες στον αναγνώστη που έκανε αρνητική κριτική στο έργο σου; Τι θα ρωτούσες αυτόν που θα εκφραζόταν θετικά;

Δεν θα  έκανα κάποια ερώτηση  μονάχα θα άκουγα  προσεκτικά και τα θετικά και τα αρνητικά  σχόλια. Μια θετική κριτική σε  ενθαρρύνει να συνεχίσεις  ενώ μια αρνητική κριτική μπορεί να είναι και εποικοδομητική, καθώς σε βοηθά να δεις τα λάθη σου και να γίνεις καλύτερος.

  1. Γιατί γράφεις;

Γράφω για να ταξιδεύω! Το ταξίδι της συγγραφής αν και μοναχικό είναι υπέροχα μαγευτικό. Αυτός που διαβάζει και γράφει είναι τυχερός γιατί μπορεί και ζει χιλιάδες ζωές.

  1. Σε ποιόν εκδοτικό οίκο θα ήθελες να εκδίδεται το βιβλίο σου και γιατί;

Στον εκδοτικό οίκο που αγαπά και σέβεται το βιβλίο και δεν σκέφτεται 100% εμπορικά.

  1. Η καλύτερη και η χειρότερη κριτική που άκουσες για το έργο σου;

Κακή κριτική ευτυχώς δεν έχω ακούσει ως τώρα η καλύτερη ήταν ότι πέρασε όμορφα διαβάζοντας το βιβλίο μου.

  1. Τι σε ενοχλεί και θα ήθελες να αλλάξει στον λογοτεχνικό χώρο; Τι σου αρέσει και θα ήθελες να μείνει ως έχει;

Με ενοχλεί η ίντριγκα, ο ρατσισμός, οι δολοπλοκίες.  Μου αρέσει που υπάρχει όλη αυτή η ανάγκη για δημιουργία και η αγάπη για το βιβλίο.

  1. Ανέφερε τρεις χαρακτηρισμούς για τον εαυτό σου για τους οποίους είσαι υπερήφανος/η και άλλους τρεις για τους οποίους όχι.

Αν μπορώ να ξεχωρίσω τρία πράγματα για τα οποία είμαι περήφανη είναι  η επιμονή μου, το πείσμα μου και το ότι είμαι τελειομανής  ενώ αυτά για τα οποία δεν είμαι περήφανη είναι ο αυθορμητισμός μου,  η έλλειψη υπομονής και  η εσωστρέφεια μου ορισμένες φορές.

 

Αν είσαι συγγραφέας ή αναγνώστης , τότε σε καλούμε σε μια λογοτεχνική συνέντευξη-ταμπού στην στήλη ”Θάλασσα ιδεών”!

Για να σας αποσταλεί  το ερωτηματολόγιο  επικοινωνείτε μαζί μου στο προφίλ www.facebook.com/giannopoulos.theofilos ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected] με τίτλο  θέματος: «Μιλάμε για τη λογοτεχνία» συμπληρώνοντας την λέξη «Συγγραφέας» ή «Αναγνώστης», ανάλογα με την ιδιότητά σας.

Ελάτε να βάλουμε όλοι μας από ένα λιθαράκι ώστε ο λογοτεχνικός κόσμος να γίνει ακόμη ομορφότερος!

Με όλη τη θετική μου ενέργεια

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Σημαντική σημείωση: Οι απαντήσεις στις συνεντεύξεις των συγγραφέων και των αναγνωστών δίνονται με το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και αντιπροσωπεύουν αποκλειστικά τις προσωπικές σκέψεις του εκάστοτε συμμετέχοντα. Ο υπεύθυνος της στήλης και η ιστοσελίδα tovivlio.net δε φέρουν καμία νομική ευθύνη.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου