Δίπλα στη λίμνη, της Σούζαν Τζόνσον

6.04.2019

σχόλια

 

γράφει ο Κώστας Τραχανάς

Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα, υπάρχει μια ακόμη πιο σπουδαία γυναίκα…

Η Σάρα είναι μια τέλεια σύζυγος, ο Τζόναθαν Λοτ είναι ένας ευτυχισμένος σύζυγος. Έχουν και δύο χαριτωμένες και πανέμορφες κόρες, την Αμάντα και την Μάντλιν.

Ο Τζόναθαν Λοτ είναι πενηνταπέντε ετών, όμορφος, πρόθυμος, υπομονετικός, έχει μια πολύ καλή δουλειά (μεγαλοστέλεχος ενός υψηλού κύρους νομικού γραφείου εξειδικευμένου στο οικοδομικό δίκαιο), διαθέτει μια καλή περιουσία. Δεν του λείπει τίποτα.

Ξαφνικά όλα αυτά γκρεμίζονται.

Η σαρανταεξάχρονη Σάρα θα εγκαταλείψει τον Τζόναθαν και τα δυο της παιδιά, θα το σκάσει με μια… γυναίκα, την Καθ. Η Σάρα δεν ήταν λεσβία…

Νόμιζε ότι το να ζει με την Καθ θα ήταν διαφορετικό από το να ζει με έναν άνδρα.Τελικά ήταν ένα πείραμα…

 Και επι πλέον την τελευταία βραδυά η Σάρα θα κατηγορήσει τον Τζόναθαν, ο οποίος από την έκπληξή του, που τον εγκαταλείπει η γυναίκα του, κλαίει γοερά, ότι αυτός φταίει που φεύγει, επειδή αυτός είναι απελπιστικός και της κατέστρεψε τη ζωή …

«Μακάρι να μην σε αγαπούσα» του λέει, «Επειδή πρέπει να ανακαλύψω ποια είμαι χωρίς εσένα! Επειδή χρειάζομαι κάτι περισσότερο από σένα όπως είσαι.Επειδή πρέπει να το κάνω…».

Ο Τζόναθαν υπέμεινε έναν τέτοιο δημόσιο εξευτελισμό. Ζούσε τώρα δυο θλιβερά χρόνια σε διάσταση.

Θα κατάφερνε τελικά να επιβιώσει από την αποτυχία της αγάπης; Και η αγάπη του ήταν στ΄αλήθεια μια αποτυχία; Θα πρέπει να βρει μια καινούργια σύζυγο; Δεν ήταν έτοιμος ακόμη να σκεφθεί κατάλληλες υποψήφιες για να αντικαταστήσουν την αγάπη που είχε υπάρξει για τόσο καιρό στην καρδιά της ζωής του.Ο νους του ταξίδεψε στη Ροζάνα, την εγκαταλελειμμένη σύζυγο του Πολ Ρέιμοντ, ο οποίος το έσκασε με την δεκαεννιάχρονη Σκάρλετ κόρη των γειτόνων του, την διαζευγμένη Πέννυ Κόλινς ή την όμορφη ερασιτέχνη ζωγράφο Άννα.

Χρειαζόταν καν μια καινούργια σύζυγο, ενώ ήταν ακόμη τόσο προσκολλημένος βλακωδώς και εφαλμένα στην παλιά; Αν έβρισκε μια νέα σύζυγο πώς θα το αντιμετώπιζαν αυτό τα κορίτσια του;

Ο Τζόναθαν Λοτ ήταν περικυκλωμένος από μια θάλασσα από θηλυκές επιλογές, ερωτευμένος με τη γυναίκα του, η οποία τον είχε εγκαταλείψει.

Ο Τζόναθαν αν ήθελε μονάχα την ομορφιά, θα είχε επιλέξει ως τώρα οποιαδήποτε από τις νεαρές καλλονές που έβρισκε στα μπαρ όπου σύχναζε αν το επιθυμούσε.Αν ζητούσε κάτι άλλο, κάτι πιο σπάνιο, κάτι ηθικό. Ήλπιζε να βρει κάποια που διέθετε εκείνο το ξεπερασμένο χαρακτηριστικό, που θα μπορούσε να ονομαστεί χαρακτήρας, κάποια ζωντανή, ολοκληρωμένη, όχι μόνο αρκετά μεγάλη για να κατοικήσει στην τρύπα που είχε ανοίξει στη ζωή του από την αποχώρηση της Σάρας, αλλά κάποια εξίσου αισθαντική με τη Σάρα.

Μήπως τελικά η Σάρα έκανε ένα ολέθριο και οδυνηρό λάθος; Μήπως ακόμα τον αγαπούσε; Ο Τζόναθαν τι θα κάνει; Πρόκειται για μια ιστορία με κινηματογραφικό τέλος;

 

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Ομάδα σύνταξης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου