τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Διαγωνισμός συγγραφής και παρουσίασης θεατρικού έργου από τον Δήμο Καλαμαριάς

Διαγωνισμός συγγραφής και παρουσίασης θεατρικού έργου από τον Δήμο Καλαμαριάς

Ο Δήμος Καλαμαριάς φιλοδοξώντας να συμβάλει στη συγγραφή και σκηνική ανάδειξη νέων θεατρικών έργων, προκηρύσσει Διαγωνισμό Θεατρικού Έργου, με τους εξής όρους:

1. Το θέμα, το θεατρικό είδος και η έκταση των έργων είναι ελεύθερα.

2. Τα έργα πρέπει να είναι γραμμένα απευθείας στην ελληνική γλώσσα (να μην είναι προϊόν μετάφρασης).

3. Πρέπει να μην έχουν ανεβαστεί στη σκηνή ούτε δημοσιευτεί, εν όλω ή εν μέρει.

4. Κάθε συγγραφέας έχει δικαίωμα να υποβάλει ένα μόνον έργο.

5. Προθεσμία υποβολής: έως τις 15 Μαΐου 2015.

6. Τα έργα θα υπογράφονται με ψευδώνυμο και θα υποβληθούν σε 3 αντίτυπα (όχι ηλεκτρονικά). Θα συνοδεύονται από κλειστό φάκελο που θα περιλαμβάνει σημείωμα με τα αληθινά στοιχεία του συγγραφέα (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), ενώ στην εξωτερική επιφάνεια του φακέλου θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο.

7. Το έπαθλο, για το έργο που θα βραβευτεί, θα είναι η δωρεάν παραχώρηση, για έναν κύκλο παραστάσεων, του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» στο θεατρικό σχήμα που θα αποφασίσει να το ανεβάσει, καθώς και η τεχνική κάλυψη και η προβολή των παραστάσεων. Σε διαφορετική περίπτωση, το έργο θα παρουσιαστεί σε δημόσια ανάγνωση (αναλόγιο), στον ίδιο χώρο, με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης». Επιπλέον, το κείμενο του έργου θα αποσταλεί, με τη φροντίδα του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς, στις κρατικές σκηνές, στα δημοτικά περιφερειακά θέατρα και σε θεατρικούς οργανισμούς του ελεύθερου θεάτρου.

8. Η κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού απαρτίζεται από τούς: Σοφία Ευτυχιάδου, θεατρολόγο, Μένη Κυριάκογλου, ηθοποιό, Γιώργο Φράγκογλου, φιλόλογο-θεατρολόγο, Όλγα Χατζηιακώβου, σκηνογράφο και Νικηφόρο Παπανδρέου, θεατρολόγο.

Τα έργα θα παραδίδονται ή θα αποστέλλονται (με αναφορά μόνο του ψευδωνύμου στον φάκελο) στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Καλαμαριάς, Κομνηνών 60, 55132 Καλαμαριά, υπόψη κ. Χαράλαμπου Μπελόκα (τηλ. 2313 314574 και 2313 314570).

Επιμέλεια κειμένου

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται ως συγγραφέας, ποιητής, αξιολογητής και λογοτεχνικός επιμελητής μυθιστορημάτων, ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων, καθώς και ως αρθρογράφος σε πολιτιστικές ιστοσελίδες. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κι έργα του συμμετέχουν σε ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης. "Το Αγκάθινο Στέμμα" από τις εκδόσεις ΕΞΗ είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την πλοκή, καθώς και για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα: http://ekdoseiseksi.gr/shop/ελληνική-λογοτεχνία/το-αγκαθινο-στεμμα/ Τρόπος επικοινωνίας: www.facebook.com/giannopoulos.theofilos

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος