Διασταυρώσεις

10.05.2016

diastavroseis

Στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net διασταυρώνουμε τις… πένες των δημιουργών! Γι’ αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε με διηγηματογραφικές ή/και ποιητικές δημιουργίες μαζί με τον άνθρωπο που νιώθετε πως θέλετε να γράψετε μαζί.

Το θέμα είναι ελεύθερο, χωρίς περιορισμούς. Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης μια εικόνας πάνω στην οποία θα διαπραγματευτείτε το πεζό ή το ποίημα, αρκεί αυτή είτε να είναι δική σας και να την παραχωρήσετε για χρήση και δημοσίευση στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net είτε τα πνευματικά δικαιώματα που τη συνοδεύουν να επιτρέπουν τη δημοσιοποίησή της στην ιστοσελίδα. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και περιορισμούς θέτει μόνο η φαντασία.

Στις ποιητικές διασταυρώσεις δύναται να δημιουργηθεί ένα ποιητικός διάλογος, όπου κάθε συμμετέχων απαντά με ποίημα σε ποίημα ενός άλλου δημιουργώντας από κοινού μία νέα ποιητική σύνθεση.

Πάρτε το φίλο σας, γεμίστε με μελάνι την πένα και… δημιουργήστε παρέα τις δικές σας διηγηματογραφικές ή ποιητικές διασταυρώσεις

inside-out

Τα διηγήματα δεν πρέπει να ξεπερνούν σε μέγεθος τις 4.000 λέξεις συνολικά, γραμμένα με μονό διάστιχο και γραμματοσειρά Georgia 12 στιγμών.

Τα ποιήματα να μην ξεπερνούν τους  200 στίχους. Ας έχουν κατά νου οι συμμετέχοντες ότι στίχοι άνω των 12 συλλαβών (περίπου) καλύπτουν και δεύτερη σειρά σε Α5 έκδοση. Ειδικά για τους ποιητές συστήνεται -εμπειρικά- να έχουν μικρές δημιουργίες έκαστος (10-12 στίχους κάθε σύνθεση) ευνοώντας το διάλογο και αυξάνοντας τον αριθμό των ποιημάτων.

Το είδος της συμμετοχής (πεζό – ποίημα), η θεματολογία κλπ. καθώς και τα ζεύγη των δημιουργών θα επιλέγονται αποκλειστικά από τους συμμετέχοντες χωρίς καμία δική μας παρέμβαση.

Στις συμμετοχές, ειδικά όσες είναι με τη μορφή ποιήματος, θα πρέπει να ξεχωρίζει η συμμετοχή του κάθε δημιουργού (π.χ. διαφορετική γραμματοσειρά, χρήση πλάγιας γραφής κλπ). Στην περίπτωση της από κοινού δημιουργίας της συμμετοχής, ειδικά στα πεζά κείμενα, δεν είναι απαραίτητο να ξεχωρίζει η συμμετοχή του κάθε δημιουργού.

Οι συμμετοχές σας μπορούν να αποσταλούν αποκλειστικά και μόνο χρησιμοποιώντας την έτοιμη φόρμα υποβολής συμμετοχών κάνοντας κλικ εδώ

Στη φόρμα υποβολής δεν είναι απαραίτητο να καταχωριστούν τα ονόματα και των δύο συμμετεχόντων, είναι όμως απαραίτητο να υπάρχουν στο επισυναπτόμενο αρχείο.

Οι συμμετοχές θα δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net, ενώ πρόθεσή μας είναι να συμπεριληφθούν εκείνες που έχουν τη μεγαλύτερη αποδοχή (σχόλια, κοινοποιήσεις κλπ.) σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο.

Οι συμμετέχοντες, αποστέλλοντάς μας τα κείμενά τους, αποδέχονται πως διατηρούν μεν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους αλλά παραχωρούν το έργο για επεξεργασία και δημοσίευση στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net αλλά και σε ηλεκτρονικό βιβλίο (e-book) το οποίο ενδεχομένως θα δημιουργηθεί με τις ιστορίες αυτές.

Τα κείμενα και τα ποιήματα θα πρέπει να αποστέλλονται ως συνημμένο αρχείο κειμένου (και όχι με αντιγραφή κι επικόλληση διότι χάνεται η μορφοποίηση) και να είναι επιμελημένα και διορθωμένα. Συμμετοχές με κείμενα που έχουν λάθη (ορθογραφικά, συντακτικά, γλωσσικά, στα σημεία στίξης κλπ.) ή δεν είναι επιμελημένες ή δεν αποστέλλονται ως συνημμένο αρχείο κειμένου δε θα γίνονται δεκτές και θα απορρίπτονται χωρίς άλλη ειδοποίηση. Κείμενα που είναι προσβλητικά, χρησιμοποιούν ανάρμοστο λεξιλόγιο, θίγουν πρόσωπα ή θεσμούς, έχουν περιεχόμενο που προωθεί τη βία, τις διακρίσεις, το ρατσισμό κλπ. δε γίνονται δεκτά.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

3 σχόλια

3 Σχόλια

 1. Σπύρος Μακρυγιάννης

  Τέλεια!!!!

  Απάντηση
 2. ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΛΟΚΑΜΑΚΗ

  Μεγάλη πρό(σ)κληση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Κάνω ανοικτή πρόταση λοιπόν… Ποιός φίλος/ποιά φίλη θα ήθελε να μοιραστούμε αυτή την εμπειρία? ΣΕ ΕΜΜΕΤΡΗ πάντα ΜΟΡΦΗ!
  Το email μου είναι [email protected].
  Σε αναμονή λοιπόν!
  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

  Απάντηση
 3. Βάσω Αποστολοπούλου

  Εξαιρετική ιδέα κι εύχομαι να έχει την επιτυχία της δράσης “Ιστορίες με δύο όψεις”, η οποία χάρισε σε μένα και την Φώφη Walter-Κυρλίδου την μοναδική εμπειρία και χαρά της συν-συγγραφής και την νουβέλα “Φρίντα & Βικτώρια”, που τόσο αγαπήσαμε κι οι δυο!
  Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες – μην παραλείψετε να πάρετε μέρος!!!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου