Είναι. Το λογοτεχνικό διαδίκτυο σε μία σελίδα!

    Στα πλαίσια λειτουργίας του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net σκεφτήκαμε και υλοποιήσαμε μια ιδέα που όσο κι αν αναζητήσαμε δεν βρήκαμε κάτι ανάλογο.Το διαδίκτυο είναι μεγάλο. Τεράστιο θα έλεγε κανείς! Η ροή της πληροφορίας είναι διαρκής, γρήγορη κι ενέχει τον κίνδυνο να είναι αναξιόπιστη. Ο δικτυακός τόπος 'είναι' ήρθε για να συγκεντρώσει και να φιλτράρει τις […]

 

 

logo_einai

 

Στα πλαίσια λειτουργίας του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net σκεφτήκαμε και υλοποιήσαμε μια ιδέα που όσο κι αν αναζητήσαμε δεν βρήκαμε κάτι ανάλογο.

Το διαδίκτυο είναι μεγάλο. Τεράστιο θα έλεγε κανείς! Η ροή της πληροφορίας είναι διαρκής, γρήγορη κι ενέχει τον κίνδυνο να είναι αναξιόπιστη. Ο δικτυακός τόπος 'είναι' ήρθε για να συγκεντρώσει και να φιλτράρει τις πληροφορίες αυτές αλλά κυρίως για να “παγώσει” το χρόνο και να δώσει το δικαίωμα στον αναγνώστη να ψάξει με την ησυχία του τις πηγές της πληροφόρησής του. Κάθε φορά που ο αναγνώστης εισέρχεται στην ιστοσελίδα, μια “φωτογραφία” της, μέχρι τη στιγμή εκείνη, εικόνας του διαδικτύου που αφορά τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό βρίσκεται μπροστά στην οθόνη του ώστε με την ησυχία του να μπορέσει να αντλήσει τις πληροφορίες που θέλει και να κάνει την αναζήτησή του μέσα σ” αυτές!

 

Είναι εντυπωσιακό πως σε λιγότερες από 12 ώρες λειτουργίας της νέας σελίδας, ήδη περισσότερα από 2.000 κλικ έχουν γίνει από τη σελίδα ‘είναι’ προς τους συνδέσμους που μέχρι στιγμής υπάρχουν σε αυτή και τούτο είναι εξόχως ενθαρρυντικό προς την κατεύθυνση της προώθησης της ελληνικής λογοτεχνικής δημιουργίας.

Σας καλούμε να προσθέσετε τους δικούς σας συνδέσμους ώστε να συμπεριληφθούν στη σελίδα ‘είναι’ ή να προτείνετε αξιόλογες πηγές ώστε να διερευνήσουμε εμείς τη δυνατότητα προσθήκης τους.

Σημειώνουμε πως για καθαρά τεχνικούς λόγους αλλά και για την ομαλή λειτουργία του δικτυακού τόπου ‘είναι’, τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της σελίδας δεν συμπεριλαμβάνονται όλες οι διαθέσιμες πηγές αλλά προστίθενται σταδιακά προκειμένου να γίνεται ενδελεχής έλεγχος της τροφοδοσίας των πληροφοριών.

Ας δώσουμε στη λογοτεχνία την αξία που της αρμόζει και στους ανθρώπους πίσω από αυτή τις ευκαιρίες που τους αξίζουν!

Περισσότερα εδώ!

: )

7 Σχόλια

 1. Βάσω Αποστολοπούλου

  Πολύ ενδιαφέρουσα, αξιόλογη και χρήσιμη ιδέα!
  Έκανα μια πρώτη περιήγηση, να έχω μια εικόνα, και θα το δω στη συνέχεια με την ησυχία μου.
  Συγχαρητήρια, Κώστα μου, τόσο για τη σκέψη όσο και για την υλοποίησή της!

  Απάντηση
 2. ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΑΡΕΛΗΣ

  Κώστα κάνεις την λογοτεχνία σπίτι με την πόρτα του ανοιχτή: όπως τότε που μεγαλώναμε αθώα και άφοβα-
  Τα συγχαρητήριά μου!

  Απάντηση
 3. Μαριάνθη Πλειώνη

  Μπράβο για τη σύλληψη και την πραγματοποίηση μιας τόσο ωραίας,χρήσιμης,δημιουργικής ιδέας!!!

  Απάντηση
 4. Θάνος

  Συγχαρητήρια. Ωφέλιμη και χρήσιμη αυτή η συνεισφορά σας!!

  Απάντηση
 5. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

  Τι να σου πω φίλε μου. Ο νους σου γεννάει διαρκώς ιδέες. Είναι εξαιρετική η νέα σου πρόταση. Θα κάνω ένα ταξιδάκι εκεί μέσα. Τα θερμά μου συγχαρητήρια Κώστα!

  Απάντηση
 6. Κώστας Θερμογιάννης

  Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά. Ελπίζω να αποτελέσει αυτή η σελίδα ένα καλό εργαλείο για την ανάδειξη και την προώθηση αξιόλογων λογοτεχνικών -και όχι μόνο- προτάσεων.

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου