τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Ελάτε με ένα ποίημα 7

"Ελάτε με ένα ποίημα"

Ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης... Μακριά από τις έτοιμες λογοτεχνικές παρέες της Θεσσαλονίκης. Ήταν μία δράση με φίλους και λάτρεις της ποίησης μακριά από το δηθενισμό, μία παρέα "από τα κάτω". Κι έτσι μείναμε...

Η συμμετοχή τόσων φίλων όλα αυτά τα χρόνια ενίσχυσε τις προσπάθειές μας. Η δράση έγινε θεσμός και έφτασε στις 7 εκδηλώσεις. Ίσως τελικά η ποίηση, η δική μας ποίηση, τα ποιήματα που εμείς αγαπάμε ή γράφουμε δειλά και κρύβουμε σε ένα συρτάρι, να είναι η απάντηση. Ίσως πάλι είναι μια ευκαιρία να εκφραστούμε με έναν τρόπο διαφορετικό και να έρθουμε πιο κοντά σε άλλους. Η Ποίηση, άλλωστε, κρύβεται στις παρέες κι όχι σε σκονισμένα βιβλία ή ελιτίστικες λέσχες.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου, τιμούμε την Ποίηση και γιορτάζουμε για 7η χρονιά. Με ένα ποίημα στην τσέπη ή ένα χαρτί πρόχειρο, διαβάζουμε ποιήματα που συνθέσαμε ή άλλων που λατρέψαμε. Για 7η χρονιά πίνουμε το ποτό μας με εκλεκτή παρέα, ακούμε από τα ηχεία όμορφη μουσική και απαγγέλλουμε...

Παρασκευή 20 Μαρτίου, μια μέρα πριν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στο "Ελιξήριο", Μακρυγιάννη 49, Άνω Ηλιούπολη, Θεσσαλονίκη, (κλικ στους συνδέσμους ή την εικόνα για το χάρτη) μετά τις 22.00. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όλους.

Επιμέλεια κειμένου

Δήμος Χλωπτσιούδης

Ο Δήμος Χλωπτσιούδης είναι φιλόλογος και ποιητής. Γράφει δοκίμια και κριτικές ποίησης παρακολουθώντας τις νέες τάσεις στην Τέχνη. Ασχολείται με επιμέλειες κειμένων και εκδόσεων. Έχει συγγράψει ιστορικές και κοινωνικές μελέτες. Κριτικές και δοκίμιά του του δημοσιεύονται σε ιστοσελίδες και ηλεκτρικά περιοδικά (tovivlio.net, tvxs.gr, Vakxikon.gr κ.ά.), καθώς και σε έντυπα περιοδικά (Μανδραγόρας, Σίσυφος, δίοδος 66100, ένεκεν, φευθ κ.ά.) Έχουν εκδοθεί οι ποιητικές συλλογές: «η οργή της πεταλούδας» (2013), «κατάστιχα» (2014) και «ακατάλληλο» (2016). Έχει συγγράψει τα πολιτικά δοκίμια «η δημαγωγία της δημοκρατίας» (2009), «Τοπική Αυτοδιοίκηση, προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών» (2011) και «η μεσαία τάξη στην αγχόνη της κρίσης» (2014).

3 Σχόλια

 1. Βάσω Αποστολοπούλου

  “Η Ποίηση, άλλωστε, κρύβεται στις παρέες κι όχι σε σκονισμένα βιβλία ή ελιτίστικες λέσχες.”

  Αυτό ακριβώς!
  Πόσο λυπάμαι που είμαι τόσο μακριά και δεν θα μπορέσω να είμαι μαζί σας…
  Καλή επιτυχία στην συνάντηση και περιμένουμε πλήρες ρεπορτάζ!

  Απάντηση
 2. Αννακι Τσακαλακι

  Η ποιηση….ποιει….
  Λογο εκφραση..ηθος..πνευμα..
  Ενστικτα συναισθηματα..
  Μ Ε Γ Α Λ Ο Υ Ρ Γ Ε Ι!!!!!
  ΝΑ ΧΕΤΕ ΟΜΟΡΦΗ ….ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ…
  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ…..
  Μ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ….

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος