Επιχείρηση γάμος, της Nora Roberts

6.10.2019

σχόλια

Το βιβλίο “Επιχείρηση Γάμος” της συγγραφέως Nora Roberts, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Elxis, είναι ένα διαχρονικό και κλασικό βιβλίο που αποτελεί εγκώμιο στην δύναμη της φιλίας και του έρωτα. Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της σειράς “Όρκοι αγάπης” και κατατάσσεται στην κατηγορία του ρομάντζου.

Τέσσερις φίλες που συνδέονται με άρρηκτους δεσμούς από τα παιδικά τους χρόνια αποφασίζουν να διαιωνίσουν ένα παιχνίδι της νεανικής ηλικίας που αφορά τους γάμους, ανοίγοντας τη δική τους “οικογενειακή” επιχείρηση διοργάνωσης γαμήλιων τελετών υπό το όνομα “Όρκοι”. Καθεμία από αυτές αναλαμβάνει ένα επάγγελμα και έτσι το δύσκολο έργο τους καταμερίζεται… Η Μακ, πρωταγωνίστρια του μυθιστορήματος, απαθανατίζει με την φωτογραφική της μηχανή όλες τις συγκινητικές στιγμές της τελετής, η Πάρκερ διοργανώνει τις δεξιώσεις, η Λόρελ ασχολείται με το κέτερινγκ και τις γαμήλιες τούρτες και η Έμα διακοσμεί τις αίθουσες εκδηλώσεων. Μέσα από τον φιλικό δεσμό των τεσσάρων γυναικών και την αγαστή συνεργασία τους στα επαγγελματικά διαφαίνεται η πορεία προς την επιτυχία. Αντίθετα, οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται από τις φίλες με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Στον διάβα τους έρχεται και ο Έρωτας που άλλοτε τις εξυψώνει δίνοντάς τους φτερά και άλλοτε, τις γεμίζει αμφιβολίες που είναι δύσκολο να παραβλέψουν. Κάθε φορά που η Μακ έρχεται αντιμέτωπη με τον Κάρτερ Μαγκουάιρ, τον αδερφό μιας νύφης, νιώθει ανάμεικτα συναισθήματα. Άλλοτε, δειλιάζει μπροστά στα πρωτόγνωρα συναισθήματα που τις δημιουργεί και άλλοτε ριψοκινδυνεύει θέλοντας να τον πλησιάσει. Θα καταφέρει άραγε το ανέλπιστο να έχει προοπτική; Οι συνέταιροι και φίλες της θα την στηρίξουν;

Το βιβλίο μέσα από το λεπτό χιούμορ και τη γρήγορη ροή καταφέρνει να εξυμνήσει τις φιλικές και ερωτικές διαπροσωπικές σχέσεις που καταλήγουν στον γάμο, χωρίς να κουράζει και να γίνεται ανιαρό. Η αφήγηση κυλά γρήγορα με τη χρήση διαλόγων και μονολόγων. Τα επαγγέλματα των γυναικών αντανακλούν τις προσωπικότητές τους που δομούνται άρτια από την συγγραφέα, και έτσι πολλές αναγνώστριες μπορούν να ταυτιστούν με τις ηρωίδες και τα καθημερινά τους προβλήματα. Σίγουρα πρόκειται για ένα γοητευτικό μυθιστόρημα που μπορεί να κρατήσει συντροφιά σε γυναίκες όλων των ηλικιών, και κυρίως σε όσους και όσες εμπλέκονται στο μυστήριο και την τελετή του γάμου, από τις παρανύμφους και τους συγγενείς έως και τους διοργανωτές.

“Αν κατορθώσεις τον νου μου να σαγηνεύσεις,

τότε το κορμί μου δικό σου θα γίνει.

Αν κατορθώσεις να βρεις την ψυχή μου,

τότε δικός σου παντοτινά θα είμαι”

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Ομάδα σύνταξης

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου