Η απίστευτη αποκάλυψη του Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε, της Άννας Κουππάνου

23.09.2015

σχόλια

kouppanou_h_apistefti_apokalypshΈνα ευρηματικό βιβλίο για παιδιά από 11 ετών και πάνω, με καταιγιστική δράση, περιπέτεια, χιούμορ και πολλά κοινωνικά μηνύματα! Το βιβλίο βραβεύτηκε με το Α΄ Βραβείο Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανιοκύ Βιβλίου (ΙΒΒΥ Κύπρου) το 2013. Πανέξυπνος συνδυασμός μιας πρωτότυπης περιπέτειας με κοινωνική ευαισθησία πάνω σε θέματα με τα οποία ασχολούνται σπάνια τα παιδικά βιβλία. Η εικονογράφηση είναι ολοζώντανη και το ασπρόμαυρο χρώμα αναπαράγει την ένταση της στιγμής! Ένα αξιόλογο βιβλίο που το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Εσείς πώς θα αντιδρούσατε αν μαθαίνατε ότι τα σκυλιά μιλάνε και μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους; Και ότι μια μέρα αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της Ιστορίας στα χέρια τους και να επαναστατήσουν απέναντι στους ανθρώπους ώστε να προασπιστούν τα συμφέροντα των φίλων τους που δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να μιλήσουν; Πώς θα το εκμεταλλευόταν αυτό ένας διάσημος σκηνοθέτης της τηλεόρασης για να κερδίσει κι άλλη δημοσιότητα και χάρη σε αυτό το μαγικό μέσον να παρουσιάσει τα πράγματα όπως εκείνος θέλει; Πώς θα βοηθήσουν σε αυτήν την επανάσταση ο παράξενος και ιδιότροπος Σεμπάστιαν Μοντεφιόρε και η τυφλή πιανίστρια Σεσίλια Τόμας;

Μια ιστορία με διαρκείς ανατροπές και εκπλήξεις, πολλά μυστικά, πολυδιάστατη, συναρπααστική ως την τελευταία σελίδα! Ο χειρισμός της πλοκής άριστος, το θέμα πρωτότυπο, οι χαρακτήρες διαλεχτοί, ευρηματικές οι αλλαγές στην πορεία της ιστορίας! Χαρίστε το στα παιδιά σας και θα τους δώστε έναυσμα να σκεφτούν για πολλά πράγματα της καθημερινότητάς τους.

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

«-Εγώ θα φέρω στον κόσμο μια τρομερή είδηση, μια είδηση που θα αλλάξει όλο τον πλανήτη. Θα γίνω γνωστός. Διάσημος. Ίσως πάρω και κάποιο βραβείο, δεν ξέρω. Κι εσείς θα έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε την επανάστασή σας από την τηλεόραση. Κι όλοι ξέρετε τη δύναμη της τηλεόρασης. Ό,τι λέει η τηλεόραση είναι, ή καλύτερα, γίνεται αλήθεια» (σελ. 96).

«Τελικά η δύναμη της τηλεόρασης είναι μεγαλύτερη κι από αυτή της ωμής βίας…» (σελ. 99).

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οδηγός ιστοσελίδας

Κερδίστε το!

Αρχείο

Επιμέλεια άρθρου Πάνος Τουρλής

Επιμέλεια άρθρου

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου