τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Η επανάσταση, του Φίλιππου Φιλίππου

Η επανάσταση, του Φίλιππου Φιλίππου

 punch

Σήμερα το είχε αποφασίσει. Θα ξεκινούσε επιτέλους τη δική του επανάσταση. Ντύθηκε βιαστικά! Το βλέμμα του έδειχνε να χάνεται καθώς ταξίδευε πίσω στο χρόνο και τους αγώνες που έκαναν όλοι ενωμένοι. Ήθελε να γίνει πραγματικότητα το «όνειρο» του δίκαιου κόσμου. «Φτάνει ως εδώ!» βροντοφώναξε. Σκέφτηκε όλη του την πορεία από μικρό παιδί έως σήμερα στα 75 του χρόνια. Είχε βιώσει όλα τα συναισθήματα. Είχε έρθει η ώρα για να απελευθερωθεί. Το είχε πάρει απόφαση.

Σηκώθηκε, φόρεσε το καπέλο του και άνοιξε την πόρτα. Τα βήματά του ήταν βαριά. Η καρδιά του δυνατή και γερή! Ήταν κυριευμένος από τις αξίες μιας άλλης εποχής με μια καρδιά να πάλλεται. Οι εργάτες στους δρόμους ξαφνιάστηκαν με το που τον είδαν έτσι. Η φωνή του ήταν ξεκάθαρη! Τους καλούσε να σταματήσουν την δουλειά τους και να συμπορευτούν μαζί του. Ο κόσμος μετά το πρώτο σοκ άρχισε δειλά-δειλά να τον χειροκροτεί και να τρέχει κοντά του υψώνοντας τις γροθιές του. Το ταξίδι για διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργατών μόλις είχε αρχίσει. Οι πέντε έγιναν δέκα και οι δέκα είκοσι. Ο δρόμος είχε πλημυρίσει αυθόρμητα από κόσμο που ακολουθούσε τα βήματα του 75χρόνου ηλικιωμένου που τους οδηγούσε.

 Η επανάσταση μόλις άρχιζε!

 

_

γράφει ο Φίλιππος Φιλίππου

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος